måndag 22 augusti 2011

Ws namnceremoni!


Jag känner mig trött men framförallt såå nöjd efter gårdagens namnceremoni som blev en mycket mysig dag tillsammans med släkt och vänner. Något dop har aldrig varit aktuellt för oss men vi har ändå velat ge våra barn en högtidsstund och då känns namnceremoni som det perfekta valet! Själva ceremonin höll vi ute på vår baksida där jag dekorerat med vimplar i grönt som var dagens färgtema. Som ni ser så har nu även balkongen på baksidan fått sitt räcke på plats, mycket, mycket skönt!


Tygvimplarna har jag gjort helt utan symaskin genom att använda vliesofix, superenkelt är det och en utförlig beskrivning hur jag gör hittar du här. Vimplarna med Wilfords namn på skrev jag bara ut på färgskrivare och klippte till av vanligt papper.


Wilford hade som vanligt humöret på topp och konkurrerade med officianten om talutrymmet =) Dopklänningen är Js farmors och har sedan dess burits av hennes barn, barnbarn och nu barnbarns barn som alla eftersom fått sina namn och födelsedatum inbroderade på klänningen!


Som avslutning på ceremonin planterade vi ett träd åt W i vår trädgård. Namnet Wilford kommer från 'the willows by the ford' det vill säga 'pilträden vid vadstället (över tex en flod)' och därför valde vi så klart att plantera ett pilträd.


Sedan dukade vi upp tårt- och fikabuffé på altanen. Chokladbollarna hade jag dekorerat med grönt strössel från Klara Form.


Cakepopsen likaså! Gröna macarons hade jag bakat också men de blev varken gröna eller bildsköna, däremot var de sjukt roliga att baka och ska testas snart igen!


När vädret den senaste tiden varit minst sagt ostadigt och så även idag känner jag mig lite extra lycklig att vädret var på vår sida igår! Men vi hade helgarderat oss genom att smälla upp ett tält med värmefläkt så vi hade nog överlevt ändå! Tältet hade jag pyntat med vimplar, ballonger och små söta lanternor från Claes Ohlson. 


För att bryta av mot allt det gröna valde jag små söta lila kryss i blomdekorationerna. Mycket jobb har det varit men värt varenda sekund nu i efterhand! Stort, stort tack till alla er som var med och förgyllde Ws dag!!!

17 kommentarer:

  1. Hej!

    Mkt mkt fint, jag följer er blogg med stort intresse och måste säga att det knappt går en gång utan att man förundras över hur duktiga ni är! Hälsa han som jag antar snickrar också. Med vänliga hälsningar!

    /Leif Berglund, från Soliga Söråker

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att vädret var bra, det är alltid roligare då! Och vad fint du/ni har gjort!
    Ett träd är ju en bra "dop-grej" Nåt att följa genom åren!
    Ha en bra vecka! Kram kram!

    SvaraRadera
  3. Vad vackert och jag gillar verkligen idén med trädet.

    SvaraRadera
  4. Fint namn, fint kalas och mycket fin blogg!!

    SvaraRadera
  5. Hej!

    Gud så söt han är lille Wilford och vilket fint namn sen då :)
    Så fint du hade gjort!
    Det är ju inte klokt vilket vackert hus ni har! Jag vet ju själv vilken tid det tar när man dessutom har barn så det är beundransvärt att ni hinner med.

    Hoppas att allt är bra med er annars. Jag är urusel på att kommentera men jag är här och nosar runt iaf ;)

    Ha det gott!
    Kram Vanja.

    SvaraRadera
  6. Finner inga ord för hur kreativt och vackert du utformat allt runt namngivningen, från vimplar till träd...fantastiskt! Tusen tack för den inspiration du bjuder på!

    SvaraRadera
  7. Så fint du har pysslat inför namngivningskalset!

    SvaraRadera
  8. Åh vilka hääärliga bilder!! Superfint staket på balkongen!!! Och vimplarna blev ju så charmiga!!! Ser ut att ha varit en alldeles strålande dag!

    kraaaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  9. Oj sa vackert...makalost!X Cilla

    SvaraRadera
  10. Här gick det verkligen i grönt. : ) Vad fint allt blev!Ni är så duktiga med både snickeriet och allt runt omkring. Wilford såg verkligen nöjd ut.

    Ha en toppen vecka!
    KRam Kia

    SvaraRadera
  11. Hej kära vän! Jag tyckte visst att macronerna var gröna, inuti! Fattar inte att du hann/orkade fixa allt. Det var jättefint!
    Vi kan väl ses i veckan?
    Kram!

    SvaraRadera
  12. Hejhej!
    jag är en tjej på 14 vårar som haft det lite svårt under min uppväxt (och har det fortfarande), och för att glömma det så vänder jag mej till pyssel och inredning.. så du ska bara veta att din blogg betyder skitmycket för mej! och jag bryr mej väldigt mycket om barn och vill att dom ska ha det så bra som möjligt (eftersom jag inte hade det så bra själv) så när jag blir stor ska jag bli barnpsykolog, haha kanske inte varje 14-årings dröm;) men.. ah nu vet du det, haha
    Ha dé!♥

    SvaraRadera
  13. woow hvilken gjennomført og lekker navn dag.Fra pynt til mat,nydelig.
    Elsker å titte inn til dine nye innlegg.Alltid masse inspirasjon å hente her hos deg.
    Ønsker deg en kjempe fin uke.
    mvh Heidi

    SvaraRadera
  14. Åh så fina bilder du bjuder på, älskar erat hus skulle kunna flytta in direkt. Visst är det roligt att baka och våga prova nya saker, men som du säger inte alltid bild sköna men goda.
    Kram Theres

    SvaraRadera
  15. Fint!
    Jag undrar vem som tillverkat altandörren? Letar efter hög dörr till vårt hus.

    SvaraRadera
  16. Lina: Den kommer från ERA.

    SvaraRadera
  17. Verkligen superint! Vi har också en arvedopklänning i vår släkt. Den har nu ca 100 år på nacken och även vi broderar in namn samt födelsedatum i rosa alternativt blått på klänningens kjol. :)

    SvaraRadera

Annonser: