söndag 18 september 2011

Komposten är klar!  Ja nu är den klar min efterlängtade kompost. Min svarta låda som ska förvandla trädgårdsavfall till guld. Jag får nog vänta ett år eller två eller tre. Men själva tanken på ett eget litet kretlopp känns bra, mycket bra! 
J har byggt den av vanligt oimpregnerat virke som jag har oljat och svartlaserat. 


Eller nu ljuger jag för jag fick ju faktiskt värdefull hjälp med laseringen! Med egen hink och pensel målade lilla T komposten i säkert 10 minuter innan hon ledsnade =)


Sedan bjöd hon på dansuppvisning i sina mycket uppskattade skoskydd!


Vi har delat in komposten i tre fack á ca 1 kubik och placerat den under ett träd för skuggans skull. Men eftersom trädet står en bit ner i slänten så hoppas jag slippa problem med rötter som nästar sig in i komposten och suger ut all näring.


Fronterna på varje fack går att öppna för smidig tömning men den översta plankan löper hela vägen för ökad stabilitet. Nu är jag riktigt taggad att börja göra höst i trädgården och försöka följa mina egna råd som jag bloggade om här.

På torsdag koras vinnaren av Stringhyllan, har du inte lämnat en gissning ännu så kan du göra det här.

10 kommentarer:

 1. Nej men du är väl helt fantastiskt duktig - nu även med egen kompost. Snyggt som allt du/ni gör. Ser fram emot att få höra hur detta utvecklar sig.

  SvaraRadera
 2. Åh, så fin den ser ut!!! å så bra den verkar :-)) En sån skulle man ha...

  Lyckas aldrig hitta ett bra ställe för en trefackskompost. Vi har så många stora träd och på alla ställen jag provat mer eller mindre så växer trädens rötter in i komposten. Har nästan gett upp faktiskt. Men jag vill :-))

  Ha en fin vecka!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Vilken fin och praktisk kompost, en sån skulle man ha! Min kompost består idag bara av en stor hög vilket inte är särskilt praktiskt alls.

  SvaraRadera
 4. Åh vad fin! Precis en sån skulle jag vilja bygga också.
  Har läst bloggen länge, men aldrig kommenterat, men antar att det är dags nu! Jag skrev precis om din kompost i vår blogg.

  Ni har för övrigt kanske världens finaste omgjorda hus, det har upprepade gånger hänt att jag visat upp era före- och efterbilder för andra. Inspirerande!

  Hälsningar från en nybyggare i Obbola, som råkar jobba med din mamma för övrigt!

  SvaraRadera
 5. Snyggt bygge! Jag ska också bygga en kompost fast med 2 fack. Men först ska det bort en massa massor så jag har plats! Så nästa år kanske.
  Tröjan känner jag igen. Min A Har haft den och sen har N ärvt den av henne. : )

  Kram Kia

  SvaraRadera
 6. Jag blir så avundsjuk nu. Vill också ha. Någongång i framtiden så, man kan ju hoppas :-)

  Ha det gott

  SvaraRadera
 7. Tack för fin inspiration!! Jag behöver nämligen börja fundera över min blivande kompost snart och din blev ju helfin!!!!

  Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 8. Vilken fin kompost. Jag har också önskat en i flera år, just nu ligger allt i en hög där komposten ska stå, kanske ett bra höstprojekt att ta tag i.

  Må så gott!

  //Johanna

  SvaraRadera
 9. Vilken inspirerande blogg!!! Hittade just hit tack vare ett tips:)

  Jag har en mer "plottrig stil" men Er ORDNING & REDA kan inte annat än inspirera även en krimskramsare som mig!

  Följer Er renovering from. nu med spänning!

  Kram / Jennica

  SvaraRadera
 10. Duktigt gjort tycker jag! Själv brukar jag få hjälp med snickerierna men målningen står jag för.

  SvaraRadera

Annonser: