måndag 24 oktober 2011

Hemgjord fågelmat!


Det händer ofta att jag imponeras över lilla Ts minne, att vi gjorde mat till fåglarna i slutet utav november förra året minns hon och tyckte nu att det var dags att göra ny mat till dem. Och det var ju en mycket bra idé tyckte jag så vi gjorde precis som förra året och smälte kokosfett, blandade ner fågelfrön och jordnötter hällde sedan upp blandningen i plastmuggar och stack ner ett snöre för upphängning. Sedan är det bara att vänta på att det ska stelna innan man sprättar bort muggarna. 


Lilla T funderar över varför kokosfettet är vitt nu när det har stelnat men var genomskinligt när det var smält, någon som har ett bra svar att ge en 3åring på den frågan?Jag hoppas att vi får fler fåglar att hitta hit nu när vi är ute en månad tidigare än i fjol! Det är ju så mysigt med lite liv och rörelse och fågelkvitter i trädgården även på vintern! 

7 kommentarer:

 1. Kanske en förklaring i stil med att även is & flytande vatten kan se ut att ha olika färg kan duga åt lilla fröken...?

  SvaraRadera
 2. Vatten är genomskinligt när det är varmt och vitt när det blir kallt.
  Carina

  SvaraRadera
 3. Oj är det redan dax för sånt?? Vi gjorde också egen fågelmat förra året. Hade jag helt glömt bort. : )

  Ha en toppen vecka.
  Kram Kia

  SvaraRadera
 4. Ah...det skall jag göra en vecka från idag. Då börjar livet lätta lite och lämna utrymme för kuligheter. Då är boken i fakta- och språkkorrsgranskningssnurren. Ja det där ordet lär ju aldrig ta sig genom den...

  Det ser ut att vara ett bra pyssel att göra ihop med småttingar...

  Önskar en fin dag!

  Kram.

  Annakarin

  SvaraRadera
 5. Intressant sätt att mata fåglarna på. Är precis i färd med att iordningställa egen fågelmatning. Ska testa och se om kokosfettet blir uppskattat.

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Ta jättegärna en titt på nätbutiken missalicia.se, där det finns smycken och accessoarer för dig och ditt hem.

  Vänliga hälsningar,
  Miss Alicia

  SvaraRadera
 7. Häftigt med egengjord fågelmat.Det ska jag prova också, kanske stannar de små kvar här då.Förra vintern var de som bortblåsta alla småfåglar!

  SvaraRadera

Annonser: