torsdag 1 december 2011

It's a house adventskalender - lucka 1


Ja så har det hunnit bli den 1:a december och dags att öppna den första luckan i min adventskalender. Förutom att ni har chansen att lägga vantarna på finfina vinster varje dag fram till julafton så hoppas jag att ni på köpet ska hitta lite inspiration till julklappar, önskelistor och annat. Först ut är ett riktigt härligt julstämningskit från Åhléns som innehåller inget mindre än ett renskinn värde 899kr en sittpuff Makrame värde 649kr och 2st bäddset Fors a 399kr/st totalt värde 2346kr. Lite regler och info kan vara på sin plats innan vi kör igång:

* Varje tävling kommer att ligga öppen ett dygn (mellan kl 00.00 och 00.00) så det gäller att kika in varje dag för att inte missa någon godbit.

*  Du kan vara med och tävla oavsett om du har en blogg eller inte.
* Det går finfint att tävla varje dag, det minskar inte på något sätt dina chanser att vinna.

* Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren och juryns beslut går inte att överklaga.  

* Om vinnaren inte hört av sig inom en vecka från det att vinnaren utannonseras utses en ny vinnare. 

* Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på It's a house facebooksida eller maila till itsahouse@hotmail.com


Dagens tävlingsfrågor:

1. Vad gillar du med Åhléns varuhus? 
2. Vilket är ditt bästa julstämningstips?


Tävlingen är avslutad och vinnare blev:


Sara Sjöström som mailade in följande motivering


"Hej!
 
Jag har ingen blogg men jag vill gärna vara med i din finfina utlottning.
Mitt tävlingsbidrag ser ut så här:
 

  1. Det jag gillar bäst med Åhlens varuhus är just det att det är ett VARUHUS! Varuhus signalerar tradition för mig. Det känns tryggt. Här finns allt från topp till tå och från golv till tak. Jag behöver inte irra runt - jag går till varuhuset och där finns allt jag behöver. Det finns inte så många varuhus kvar idag och jag är rädd om de vi har.
  2. Mitt bästa julstämningstips är acceptans! Acceptera hemmet med dess skavanker och oputsade fönster. Acceptera släktningar och familjemedlemmar med deras eventuella brister....och acceptera mest av allt dig själv. Du är den du är och du är bra. Acceptans ger en fin grund till äkta julstämning. Lite ljuvliga dofter och goda smaker till är extra bonus!
Med vänliga hälsningar
 
Sara Sjöström"



Stort grattis till dig Sara! Ett stort härligt paket dyker upp hos dig inom kort!


Varje tävling ligger öppen ett dygn (mellan kl 00.00 och 00.00). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren och juryns beslut går inte att överklaga. Om vinnaren inte hört av sig inom en vecka från det att vinnaren utannonseras utses en ny vinnare.

298 kommentarer:

  1. 1. Det bästa med Åhlens är att det har det mesta som man behöver ha. Jag har alltid haft turen att ha ett Åhlens i min stad.
    2. Jag måste nog svara lukter på den här. Stämningen kommer oftast när man känner doften från julskinkan, apelsinerna med nejlikorna, granen.. ja listan kan göras lång.

    Jag hittade ingen länk att gå in på för att se vinnaren av fårskinnet i texten.
    Ha en fin första december!

    SvaraRadera
  2. 1. Det bästa med åhlens är utbudet, allt man kan tänka sig att ha finns där, och när man väl är där kan man spendera flera timmar att bara kolla på saker.
    2. Lukten och känslan man får när man ser alla adventsljus i folks fönster och alla julgranar överallt, det finns ingen bättre känsla.

    SvaraRadera
  3. 1. Att de finns i nästan alla städer och har ett stort och bra sortimnent av varor till hyfsade priser.
    2. Alla levande ljus - både med och utan doft.

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  4. 1 Jag tycker Åhléns främsta fördelar är tre, urval pris och kvalité!

    2. Lätt, Sandra Beijers fantastiska Spotifyspellista Juljuljulsnart och en mugg glögg!

    mvh Emma
    emmafortuna@gmail.com

    SvaraRadera
  5. Japp nu funkar det här, toppen :)

    SvaraRadera
  6. 1. Åhléns är mitt favoritvaruhus därför att de har allt från hudvård till mig, snygga kläder till dottern och läckra inredningsdetaljer till hemmet - och allt till ett bra pris!

    2. Mitt lilla tips är att tända juliga doftljus istället för vanliga stearinljus när man vill skapa mysstämning i vintermörkret!

    SvaraRadera
  7. 1. Det bästa med Åhlén är att de ha så stort urval av saker, där finns allt! Och att det alltid är nära till ett Åhlénsvaruhus!
    2. Julstämning... det är ljusen och dofterna men också förberedelserna inför julen. Man bygger upp en känsla av förväntan med allt ifrån pyssel och bak till julklappsköp. Ja t.o.m. stressen ger en viss stämning, den hör liksom till!

    SvaraRadera
  8. 1. Det bästa med Åhlens är det breda urvalet av saker. Oavsett ålder och smak kan man gå runt där i timmar.

    2. Jag skulle inte vilja vara utan alla levande ljus på jul. De både lyser upp mörkret och skänker julstämning.

    SvaraRadera
  9. 1. Det absolut bästa med Åhlens är att de har så mycket olika saker, det finns något för alla, vilket också gör det väldigt roligt att gå i butiken.

    2. Jag tänder massa ljus, även doftljus med juldoft, sen vill jag gärna ha familjen runt omkring mig och julmusik i bakgrunden.

    mail: ettnamn92@live.se

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  11. 1.På Åhlens finns alltid något som faller mig i smaken.
    När jag vill ha något fint till hemmet, barnen mig själv eller maken.
    Trendigt,snyggt och kvalite det är på Åhlens jag hittar det.

    2. Julstämningen kommer för mig när granen tas in och kläs. Då spelar det ingen roll att det ute fortfarande syns gräs. Att varsamt ta fram bollar och glitter och samtidigt höra barnens uppspelta fnitter. Det är det bästa som finns och gör att jag själv mina barndomsjular minns.

    SvaraRadera
  12. Petra åkermark01 december, 2011

    Åhlens är som ett stort köpcenter i mindre format, allt finns! Dessutom känns det lyxigt men prisvärt att få shoppa på Åhlens.

    Juligt är att få plocka fram nån liten juldetalj, spela carolas julskiva och baka saffransbullar! :)

    SvaraRadera
  13. 1: Åhléns har ett sånt brett sortiment och bra priser. Det är lätt att handla mer än man tänkt sig:) En timma på Åhléns känns som en kvart, ingen shopping man ska stressa sig igenom snabbt.

    2. Väldigt mysigt med alla ljusstakar och annan belysning ute och inne.
    "Gammal" julmusik, 50&60-tal.
    Levande ljus, doftande hyacinter och praktfulla amaryllisar skapar stämning. Pepparkaksätning och julmustdrickande hör även till.

    Hälsningar Caroline
    vitabergenserik@hotmail.com

    SvaraRadera
  14. 1. Jag gillar Åhléns för där hittar jag inspiration, inte bara till det jag kan tänkas behöva och vilja ha, utan även för det som dom jag älskar och håller nära. Priser och kvalité gör att man gärna handlar där.

    2. Barnens tindrande ögon, deras förväntan och glädje fyller mig med julglädje och kärlek.

    SvaraRadera
  15. 1. Jag älskar Åhléns för att det alltid är fräscht och fint och väldigt tydligt var allting finns. Även om alla varuhus är olika så hittar jag fast jag kommer till ett nytt. Och sortimentet är en härlig, heltäckande blandning.

    2. Mitt bästa julmystips är att tänka på de små detaljerna och att inte glömma effekten av att inreda med dofter.

    SvaraRadera
  16. 1. Det bästa med Åhlens är att de samlar det absolut bästa inom shopping på ett och samma ställe. Utbudet är enormt även i de minsta butiker och jag kan gå i timtals och kolla på alla fina väskor, plädar och köksprodukter.

    2. Ljus! Doftljus i mängder. Men julstämningen är för mig total när jag har städat hela lägenheten, fått upp ljus och pynt - sen sätter mig i soffan och tittar på Sunes Jul. Man känner sig lugn och till freds med sin egen jul när man ser Rudolf försöka sig på knäck eller hugga gran. Så kolla på den och mys i jul ;)

    God Jul

    SvaraRadera
  17. 1. Åhléns gillar jag eftersom så många kategorier ryms i en och samma butik (man kan faktiskt klara av all julhandel där och minska julstressen avsevärt).

    2. För att komma i julstämning kryper jag gärna upp med en pläd och en kopp varm choklad framför brasan. I varje vrå brinner levande ljus och en svag doft av gran och pepparkaka sprider sig i huset.

    Adventshälsningar från Jenny

    SvaraRadera
  18. 1. Det bästa med Åhléns är all inspiration de ger med sina skyltningar. Att deras produkter sen håller väldigt bra stil och kvalitet till ett rimligt pris väger tungt för mig.

    2. Mitt bästa julstämningstips tända upp en massa levande ljus och krypa ner i en go fåtölj framför brasan med tårna nerborrade i en mjuk fäll. Ta med dig glögg, pepparkakor och någon du älskar så kan du glömma allt vad julstress heter:)

    SvaraRadera
  19. 1. För mig som inte har Åhléns bakom knuten känner jag att när jag och familjen besöker Åhléns finns där ALLT. Själv är jag speciellt förtjust i deras inredningsavdelningar :)

    2. Åh, jag är en "romantiker" när det kommer till julstämning! Vill ha med allt. Men det som ger mig mest är nog pepparkaksbaket. Mina barn älskar det trots att de nu börjar bli stora :) Julen är familjens högtid.

    Nu ska jag avnjuta årets första julkalender!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  20. 1. Det bästa med Åhléns är att de har ett stort varierat utbud av varor med mycket bra kvalité!
    2. Den bästa julstämningen får man at juliga dofter och levande ljus. Tänd ljusen och baka gärna med stämningsful julmusik i bakgrunden! Har du inte tid med det, så värm upp lussebullar, glögg eller något annat med en annan doft du förknippar med julen. Glöm inte bort apelsinerna och nejlikorna. :)

    SvaraRadera
  21. 1. Det bästa med Åhléns är att de har en härlig mix av varierande utbud i bra kvalité som passar både stor och liten!
    2. Julstämning för mig är tända ljus, lukten av pepparkaksdoft, härlig julmusik, men framförallt att vara tillsammans med mina nära och kära!

    SvaraRadera
  22. 1. Jag ska till Åhelns idag faktiskt, just för att där finns det jag vill ha! En snygg top, en ny mascara och lite fina grejer att hänga i granen!

    2. Enda gången per år som barnen hjälper till med städningen helt frivilligt! Vi lyssnar på julmusik, tänker ljus, bakar och pyntar - i samstämmighet! :)

    Mvh Stina L

    SvaraRadera
  23. 1. Det bästa tycker jag är utbudet. Åhlens är som ett litet varuhus helt enkelt.
    2. Mitt bästa julstämningstips är att ta fram granen, börja i tid för att bara kunna njuta och koppla av sista dagarna före jul och spela härlig julmusik.

    SvaraRadera
  24. Åhléns har så himla fina barnkläder med Pippi på & en otroligt bra strump & strumpbyx-avdelning!

    När det börjar närma sig Lucia så är det dax att plocka fram alla tomtar & annat julpynt. Då ska Stereo gå varm av mysig julmusik på hög volym & när allt pyntande är klart ska man avmysa en glögg, julmust, lussebulle & pepparkaksfika med familjen!!

    SvaraRadera
  25. Vilken underbar första lucka! Wow :) Det bästa med Åhlens för mig är att de har så mycket fint och bra priser. Det är omöjligt att gå in där utan att handla något.

    Julstämning kommer jag i när vi bakar pepparkakshus med julig musik i bakgrunden.
    Kram/ Andrea

    SvaraRadera
  26. 1.På Åhlens finns allt, det perfekta julklappsvaruhuset.In en sväng och du har hittat de flesta julklapparna till släkt och vänner.
    2.För mej är det pepparkaksbaket med en egengjord pepparkaksdeg,ingen fuskköpt.Det doftar jul i hela huset och man bara måste smaka på degen.Sedan blir det nybakade pepparkakor och kall mjölk

    SvaraRadera
  27. Det jag gillar bäst med Åhlens är att de har allt i en och samma affär! Ofta har de också stora och luftiga lokaler.
    All julmusik som spelas, alla levande ljus, stakar i fönstren och alla underbara dofter från julbak och julblommor!

    SvaraRadera
  28. Det bästa är att allt finns samlat under ett tak!!
    Som många andra tycker jag alla juliga lukter är de bästa julstämningshöjarna.

    SvaraRadera
  29. 1. Tyvärr har jag inte Åhlens i min stad, men gör ett besök så fort jag får tillfälle. Jag gillar deras hudvård och inredning. Bra grejer till bra priser!
    2. Tänder ljus, spelar julmusik och dricker julmust!
    /AnnaB

    SvaraRadera
  30. 1. Det mesta man kan tänkas behöva finns på Åhlens. Jag går ofta dit för inspiration till mitt hem och min familj.
    2. Julstämning för mig är att umgås och mysa lite extra med familjen, tända massor av ljus och pyssla tillsammans med härlig julmusik i bakgrunden.

    SvaraRadera
  31. Jag gillar Åhléns för de har allt samlat under ett och samma tak, perfekt när man som jag ofta har barnen med mig och måste handla effektivt.

    Julstämning får jag av att julbaka med barnen, med härlig julmusik i bakgrunden och doften av mina hyacinter

    SvaraRadera
  32. Finns det mesta inredning tyg porslind papper kläder smycken smink ..många timmar kan spenderas sen fina grejer till bra pris.

    Snö helt klart tyvärr så verkar den dröja..

    SvaraRadera
  33. 1. Åhlens har ett brett sortiment och passar alla åldrar. Och dom har alltid produkter som man vill ha, och det är inte helt dumt för en butik, värre för plånboken =)

    2. Det absolut viktigaste för mig är doften av julen. Därför lägger jag vid första advent ut kanelstänger i en fruktskål med äpplen, eller lägger ut en skål med stjärnanis eller varför inte nejlikor i apelsin. Det är så enkla saker men de gör allt för julstämningen, speciellt när det är en jul som det är i år - grön istället för vit. Att baka kakor med kanel, ingefära, nejlika eller anis är ju inte helt fel det heller =)

    SvaraRadera
  34. 1. Åhlens har många snygga saker och ett otroligt brett utbud med det mesta av allt man behöver. Dessutom kan du finna udda inredning där som inte hela sverige har i hemmet.

    2. Julstämningen infinner sig då vi varje kväll myser till det med glögg och pepparkakor. Inte speciellt nyttigt, men gott!

    God Jul!

    /Emelie
    emelie.linnea.moberg@gmail.com

    SvaraRadera
  35. 1. Det bästa med Åhlens är att de blandar retro och modernt, och att det finns något som passar alla :)

    2: Klassiskt stämningstips är ljus och ljuslyktor med ett mysigt sken. :) Kombinera gärna med tex partylites vinterdofter :)

    SvaraRadera
  36. 1. Det bästa med Åhlens är att de blandar retro och modernt, och att det finns något som passar alla :)

    2: Klassiskt stämningstips är ljus och ljuslyktor med ett mysigt sken. :) Kombinera gärna med tex partylites vinterdofter :)

    SvaraRadera
  37. Åh, vilken fantastikt fin tävling!

    1. Jag gillar Åhléns för det breda utbudet där man nästan alltid hittar det man söker. Dessutom har dom en känsla för design och form som jag gillar, och dom har varumärken jag brinner lite extra för (tex Design House, Iittala, Höganäs etc).
    2. Mitt bästa trick för att fixa julstämningen är 1. Tänd en massa levande ljus (behövs ju under denna mörka årstid) och pynta allt du kommer åt med granris och mossa, vackert att titta på och luktar dessutom gott.

    SvaraRadera
  38. 1. man hittar något till alla varje gång man är på Åhlens!
    2. Bjud in nära och kära på lite glögg o pepparkakor, för julen handlar ändå om nära o kära o att ha tiden för varandra!
    monica

    monicaniemi@telia.com

    SvaraRadera
  39. Johanna Brolund01 december, 2011

    1: Jag gillar Åhléns för där finns allt man behöver, sånt man inte behöver och sånt man inte trodde att man behövde! "Mitt" Åhléns (i Fältöversten, Sthlm) har visserligen "bara" inredning, men det är en njutning att smita in där på lunchen och sukta över allt man vill ha...
    2. Pepparkakor och ett glas julmust, så mycket mer behövs inte för att jag ska komma i julstämning...

    SvaraRadera
  40. 1. Det bästa med Åhlens tycker jag är den härliga kombinationen. Jag älskar att jag kan handla böcker, smink, kläder och indredning på samma ställe och allt till ett bra pris. Inredningsavdelningen får ofta besök av mig!
    2. Helt klart musiken, det är pricken över i när det gäller julstämning för mig. I år vill jag tipsa om Michael Bublés nya julskiva, julstämning så det förslår!

    SvaraRadera
  41. Det bästa med Åhléns är deras öppettider och att de har allt! When all else fails- åk till Åhléns. Jag lyckas alltid vara ute i sista sekund och då är det varuhuset så jäkla bra! Ingen present? Inget att ha på dig? Deon slut? Stekjärnet gått sönder? Lampan fungerar inte? Luciatåg och lucialinnet för kort? INGA PROBLEM!!!! Allt detta kan fixas på Åhléns!!

    Mitt bästa julstämningstips är att få fram juldoft genom tex doftljus, kasta på lite mossa, några röda band på ljusen, lite nejlikor i apelsinerna så är det fixat! Dessutom är ju bara tända ljus i sig mysigt och lägger man till juldoft har man julstämningen:). Andra (lite jiobbigare är) julstjärnor, julbak, julpynt osv)

    SvaraRadera
  42. Vilken härlig adventskalender!

    1. Åhlens har verkligen något för alla, den gamla, den unga, den medvetna, den balla!

    2. För att få jul i varje hus krävs sisådär ett dussin ljus, sätt sedan på julig musik, det är en bra och härlig taktik, tillslut kan du baka något gott, med doften som sprids har du julmyset nått!

    SvaraRadera
  43. Jag kanske skulle skrivit min mailadress också... (ilse_chipo@hotmail.com)

    SvaraRadera
  44. 1 - Att de verkligen har ALLT. Smink, kläder, heminredning, möbler, leksaker, kontorsgrejer, skor och so on. Och till vettiga priser! Super!

    2 - Snöknarr under skosulorna! Men det verkar det ju tyvärr bli lite av i år..

    SvaraRadera
  45. 1. Det bästa med Åhléns är, inspirationen! Man finner alltid fantastisk inspiration när man är på Åhléns. Fräscha, fräcka och klassiska produkter i en blandning som gör mig glad!

    2. För att få julstämning plockar jag fram julen lite tidigare istället för att vänta tills sista sekund...helgen innan advent åker stakarna upp, vid lucia granen och resten av julpyntet.
    Och glöm för allt i världen inte de levande ljusen, men ha dem under uppsikt.

    SvaraRadera
  46. Hej!
    Vilken trevlig tävling! Det bästa med Åhlens är att allt finns där, som man tycker om och att det är sån ordning och fint kordinerat.Man blir också ofta överraskad, då de ständigt bygger upp nya miljöer. Som är väldigt tilltalande.
    För mig är det viktigt med dofter. Ta in grenar och kvistar och annat från naturen och massor av blommor i grupper. Då har jag fångat in stämningen.
    Önskar dig en fin dag!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  47. Det bästa med Åhlens är variationen, både stilmässigt, prismässigt samt märkesmässigt. Det gäller både inredning, hudvård, kläder, media mm. Ett komplett varuhus med stil! Öppettiderna är generösa och man kan alltid finna något att shoppa!

    julstämningen infinner sig som bäst med mysigt ljus, både i form av stjärnor och adventsljusstakar i fönster och med levande ljus inomhus samt alla fina trädgårdsbelysningar (med vissa undantag...är inte så förtjust i blinkande neon i trädgården)

    Trevlig första adventskalenderdag!
    mvh
    Sara Olsson

    SvaraRadera
  48. Det bästa med Åhlens är deras stora utbud, både av det som ligger i tiden och det klassiska.
    För att få julstämning tar jag in hyacinter...doften är viktig för julstämningen.
    Ha det bra :)

    SvaraRadera
  49. varför åhlens är en av de bästa butiker beror på att de har allt på åhlens. kläder till både barn och vuxen, leksaker, böcker, cd-skivor, filmer, gardiner, heminredning, kosmetika, tyg. osv. listan kan göra lång. jag besöker åhlens varje gång jag går på stan. finns alltid något.
    den högsta julkänslan är väl snön men eftersom vi inte har någon snö så måste jag säga alla olika dofter såsom saffran, nejlika, pepparkaka (som är massa olika kryddor), glögg osv. Annars ger adventsljusstakarna en härlig julkänsla, tycker jag :)


    mail: mixenpixen@hotmail.com

    SvaraRadera
  50. Stort utbud, bra priser och trevlig personal,
    går Åhlens varuhus till mitt första hands val !!

    För mig är julen hela grejen !
    Det börjar med pyssel vid första advent, alla ljusen, dofterna, festerna, familjen, vännerna och maten !
    En hel månad full av MYS - den BÄSTA tiden på hela året i mitt tycke :)

    frokenmela@mail.com

    SvaraRadera
  51. 1. Åhléns har inte bara ett stort utbud, utan har även bra kvalitet och fina saker inom sina avdelningar. Priset är bra och det finns varuhus över stora delar av landet. Åhléns är det första stället jag går till vid julklappsshopping, just för att man kan avverka i stort sett hela släkten inom deras väggar!

    2. Handla julklappar tidigt för att undvika att känna stress i december. Sedan är det bara att tända ljus, baka något gott med kanel eller saffran för att förutom gott fika få den goda juldoften i huset och sedan krypa upp i soffan framför brasan med familjen och titta på lågorna och kramas!

    SvaraRadera
  52. Hej!

    1.Såkart det stora utbudet! Men jag gillar deras roliga inredningsattiraljer,prisvärda strumpbyxor och underkläder!

    2. Om man inte har tid att baka kan man strö lite kanel på spisplattan för julig doft. Annars skulle jag rekommendera en kopp Dufvenkrooks lättvinsglögg och en bra spotifylista som får dig i julstämming. Den här till exempel :
    http://open.spotify.com/user/hannasommarbarn/playlist/47ulyGtexs0Wy9z1CQLubM

    Keep up the good work!

    Hanna
    hannasignemaj@gmail.com

    SvaraRadera
  53. 1. Åhlens är underbart! Lyxigt men prisvärt! Jag har fördelen att bo nära Göteborg och tillgång till flera varuhus plus City-konceptet...
    Åhlens förbättrar, förenklar och förgyller min tillvaro och förser mig med allt jag kan önska mig! Dessutom alltid bra klubberbjudanden!

    2.Mitt bästa julstämningstips är att lägga kryddnejlikor på lite strategiska ställen, bland dekorationerna i adventsljusstaken, högt upp på hyllor osv för att sprida en fantastisk doft och därmed stämning. Tillsammans med ljuv julmusik är det oslagbart!

    Ha det fint!
    /Lisa

    SvaraRadera
  54. Åhlens lyckas vara ett minivaruhus med en känsla av stil och klass, vilket inte är det lättaste.

    Julstämningen infinner sig så fort årets glögg är satt. Hela bostaden doftar av julkryddor. Underbart!

    SvaraRadera
  55. 1. att de alltid skapar en känsla som passar och förhöjer säsongen/årstiden!

    2. baka något med valfri julkrydda så är saken biff!

    SvaraRadera
  56. 1. Bästa utbudet av allt,bästa öppettiderna.
    2. När man ser alla söta barn går lussetåg då vet man att snart är det jul, och kännslan kommer som en kick!

    Nina berg

    SvaraRadera
  57. 1.Det bästa med Åhlens butiker är det stora utbudet!! Där kan man hitta saker till sig själv, till sin familj och just nu, julklappar till hela tjocka släkten! Det är roligt att de även har kända märken blandat med sina egna.
    2. Mitt bästa julstämningstips är att spela härlig julmusik samtidigt som hyacinterna doftar, ljusen brinner, kaminen värmer. Man myser i mormors mysiga raggsockar och kokar julens goda julgodis.

    SvaraRadera
  58. 1 Att allt man behöver finns samlat under ett tak. Dessutom i olika prisklasser, allt ifrån lyxiga produkter till lite billigare alternativ. Något för alla helt enkelt!

    2 Samla dina nära och kära, det är framför allt det julen handlar om för mig!

    Kram Vanja.

    SvaraRadera
  59. 1. Vad gillar du med Åhléns varuhus?
    Jag älskar Åhléns! Där hittar jag allt. Snygg inredning, fina textilier, roliga barnprylar och en "sminkdisk" där man kan rådgöra om smink och sånt, det är sällan nu mer att det finns.

    2. Vilket är ditt bästa julstämningstips?
    Julmusik med Michael Bublé - och levande ljus!

    SvaraRadera
  60. Hej! Jag är alltid imponerad av Åhlens för att de skapar bra och hållbar design till rimliga priser, både vad gäller kläder och inredning. Åhlens måste väl vara en av de sista varuhuskedjorna i Sverige och de förvaltar det ansvaret väl.
    Hyacinter är min julfavorit! Och krossade pepparkakor i filmjölken. De små sakerna. Mm!

    SvaraRadera
  61. Åhléns är ett varuhus för alla. Oavsett om du vill ha lantlig stil eller mer mimimalistisk stil kan du hitta det du söker i varuhuset. Dessutom är det plånboksvänligt.

    Mitt bästa jultips är gratis. Att gå ut i skogen och plocka mossa, kotta och ris och sedan fylla zinkhinkar och gamla lerkrukor med det. Att lägga några kvistar granris runt om ringar in det hela och vips har du det julfint! Dessutom gratis....

    Mvh Cecilia

    SvaraRadera
  62. 1: Jag gillar Åhléns för att där kan jag hitta allt jag behöver! Inredning, kläder, pryttlar, makeup, ja allt man kan tänka sig.

    2: Bästa julstämningstipset är apelsiner med nejlikor i en skål, en grupp med hyacinter, adventsstjärnan i fönstret och tända ljus på bordet. Avrunda med varm glögg och pepparkakor!

    SvaraRadera
  63. 1. Åhléns har alltid haft ett jättebra utbud, jag förlorar mig helst i avdelningen med inredningssaker, och kommer sällan hem tomhänt :D

    2. jag slet just med att klä in vårt fina gamla äppelträd med flera kilometer ljusslinga, men OJ vad vackert det blev, och jag blir så lycklig när jag kör hem i mörkret efter jobbet, och möts av allas julslingor på hur och i trädgård, det ger en härlig barnslig förtjusning. speciellt husen som är överpyntade! man måste bara kolla lite extra länge och insupa det härliga vansinnet ;D

    SvaraRadera
  64. 1. Åhléns har verkligen allt, från lyx till bruks, och dessutom kunnig och inspirerande personal!
    2. Julstämning i vår familj får vi när vi kan stanna upp och njuta av allt som vi gör inför jul. Tänder det första ljuset, smakar den första glöggen, bakar pepparkakshus, hänger upp dekorationer och julpysslar,

    SvaraRadera
  65. 1. Det bästa med Åhléns är deras stora utbud med allt från underkläder till inredningsprylar. Jag är även väldigt förtjust i deras barnkläder!
    2. En myskväll med tända ljus, glögg, pepparkakor, julmusik och lugn och ro tillsammans med familjen.

    SvaraRadera
  66. 1. Det bästa är servicen, speciellt nöjd är jag med smink och hudvårdsavdelningen. Man får personlig hjälp och så är de alltid så trevliga!

    2. Den bästa julstämningen får man genom att ta en promenad på kvällen och titta på alla adventsljusstakar i fönstren.

    SvaraRadera
  67. Det bästa med Åhlens är utbudet. Det finns något för alla oavsett vad man gillar och oavsett hur mycket pengar man vill lägga ut.

    För att komma i julstämning är raggsockor ett måste på fötterna. Sen är det julbaket. När doften av pepparkakor och saffranskorpor sprider sig i huset och julmusiken skrålar, då känns det i hela kroppen att julen är på väg!

    SvaraRadera
  68. 1. Det bästa med Åhlens är att de har precis min smak vad gäller inredning, damkläder och barnkläder. Smidigt när jag ska handla :)

    2. Bästa tips för julkänsla är att tända massor med ljus, ta in lite mossa och spraya på massor med vatten så den doftar ordentligt samt slänga in lite pepparkakor i ugnen som sprider en god doft. ( I brist på tid så vet jag faktiskt en person som bara slängd in en liten pepparkaksdeg i ugnen och satte på bara för att doften skulle spridas ;) )

    //Erika

    SvaraRadera
  69. 1. Det bästa med Åhlens, just nu, är deras nya serie från Höganäs som de säljer. Jag går in och trånar på den varje gång jag passerar en butik och den står nu överst på min önskelista i jul!

    2. Baka! Det blir varmt och mysigt, det lukta fantastiskt och så får man en extra anledning att bjuda hem gäster och mysa samtidigt som man tar del av det nya godsakerna.

    //Kristina
    kix_85@hotmail.com

    SvaraRadera
  70. Åh vilka underbara priser!

    1. Det bästa med Åhlens är att de har ett så brett och varierat utbud av snygga saker till bra priser.

    2. Baka pepparkakor eller lussebullar. Juldoften sprider sig i hela hemmet och att baka och äta gott sammanknippar man starkt med julen så det går inte att få annat än julstämning.

    Håller tummarna!
    fagelvagen@hotmail.se

    SvaraRadera
  71. 1: Jag gillar att det finns något för alla olika inrednings stilar och att det alltid är ordning och reda så det ser snyggt ut
    2: ljus, ljus och sprakande brasor, pepparkakor med mögel ost. Hade det inte varit för att man och barn är allergiska så hade doften från hyasinter och gran också stått högt.

    SvaraRadera
  72. Åh, vilken härlig tävling med precis det som finns på min önskelista! :)

    Jag gillar Åhlens så mycket dels för att man alltid kan hitta vad man ska ha där, oavsett det är ett avancerat litet köksredskap eller ett pussel til min treåring, og dels för att det alltid är så fint pyntat och skyltat i varuhusen, man blir alltid inspirerad på inrednings- och klädavdelningarna!

    Därför är ett av mina bäste tips för att komma i julstämning är att ta sig en tur til närmsta Åhlens varuhus och bli inspirerad! Ta en sväng in på köksavdelningen och titta på fina dukningar, kläm lite på fina klänningar til jul- och nyårfesten, och inredningsavdelningen har ju alltid en egen julpyntavdelning. Och så julmusiken i hägtalarna till det, då är du garanterad att komma i julstämning och få massa inspiration till hemmet!

    Mvh,
    Isabell

    SvaraRadera
  73. Härliga priser!!
    1. Åhlens har ju kort o gott allt man kan tänkas behöva, vare sig det är till barn, hemmet eller en själv som behöver piffas upp lite! Och allt till bra priser!
    2. Dofter är någonting som jag verkligen förknippar med julen, allt luktar så gott! Hyacinter, granris, julskinka, pepparkakor och julgodis...listan kan göras väldigt lång!
    Ha en fin dag! Kram Anna (aborefur@hotmail.com)

    SvaraRadera
  74. 1. att det finns ALLTING där. min favoritavdelning är inrednings- och bakavdelning
    2. vita pappersstjärnor

    SvaraRadera
  75. 1. Det bästa med Åhlens är att de har ett så brett utbud och att allt håller bra kvalitet samt är sååå snyggt.
    2: Mitt bästa julstämningstips är nog att sätta en pepparkaksdeg med juliga dofter. Dagen efter tar ni fram varendaste pepparkaksmått, ger barnen varsin kavel och bakar tillsammans. Underbart när barnen bakar och sjunger luciasånger samtidigt som en och annan pepparkaka och degbit slinker ner i magen :-).

    Jag har ingen aktiv blogg längre men nås via mailadressen i denna kommentar. /Mvh Carola Lindblad

    SvaraRadera
  76. 1: Åhléns har ett brett sortiment och bra kvalitet till bra priser. Vad man än kan tänkas behöva så kan man hitta det där.

    2. Doftande hyacinter, nejlikor, glögg, levande ljus, pepparkakor och en värmande eld i öppna spisen. Det är julstämning det!

    SvaraRadera
  77. 1. Det bästa med Åhlens är det breda utbudet. Det mesta man behöver till hemmet och till sig själv finns under samma tak och det gillar jag verkligen! Bra trendkänsla och bra priser gör också sitt till att det är en av mina favoritstopp på stan :)
    2. Bästa tipsen för julstämning det är massor av levande ljus, både ute och inne, och lite glögg på värmning för doftens skull.

    SvaraRadera
  78. 1. Åhlens bjuder på en heldag om man vill. Allt från kläder till smink till möbler.

    2. Bästa stämningstipset är att "slappna av"! Även om det är du som är värd finns det faktiskt ingen anledning att stressa. Ta en glögg, sjunk ned i soffan och titta på barnens förväntansfulla ögon. :)

    SvaraRadera
  79. 1. Med ett Åhlens i din stad behöver man egentligen inga mer affärer för där finns allt! Jag gillar framförallt deras barnkläder och inredning som kan köpas för överkomliga priser!

    2. Det enklaste (och nog det billigaste) sättet att skapa julstämning granris! Granris på farstukvisten och i krukor inne, bind yviga kransar och sätt upp på dörren.

    SvaraRadera
  80. 1. Det bästa med Åhléns är variationen med alla mina favoritsaker - kläder, inredning och skönhetsvård. Allt i ett!
    2. Mitt bästa julstämningstips är faktiskt att varva ned. Tänd ljus, ta en varm mugg glögg och njut!

    SvaraRadera
  81. 1. Det bästa med Åhlens är ju att de har allt! Och det är så fint. Särskilt förtjust är jag i deras barnkläder, de håller jättebra kvalitet.
    2. Alla tända ljus! Vilken känsla. Alla fina ljusstakar som kommer fram, myset i ljusskenet. Och så klart skumtomtarna ;)
    Jag håller tummarna hårt!
    Kram S.

    SvaraRadera
  82. 1. Jag tycker att Åhléns står för kvalitet och ny design...

    2. Mitt bästa julstämningtips är att ta in granris och sätta igång en julskiva. Inget ger julstämning som julmusik!

    / Anna

    SvaraRadera
  83. 1. Åhlens har det mesta man behöver. Snygga grejer till överkomliga priser.
    2. Alla ljus och dofter. Glöggen... mmm. Men den riktiga julstämningen får jag när julgranen är intagen och klädd.

    SvaraRadera
  84. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  85. 1. Det bästa med Åhléns är variationen och att de har allt man behöver. Det är nästan roligare att bara fönstershoppa :)
    2. Den bästa julstämningen enligt mig får du med levande ljus, en varm filt, en kopp pepparkaksté (Johan&Nyström), gott sällskap och lussebullar! :) Självklart med sällskap av julmusik och klädd julgran! Mmm

    SvaraRadera
  86. Men OJ, vilken helt fantastisk adventskalender du har på gång. Har helt missat det. Otroligt!!! Och så roligt :-) Så klart vill jag vara med och ha en chans att vinna det fina paketet från Åhléns.

    1. Det bästa med Åhléns är att de alltid har ett sortiment som är i tiden och följer trenderna, men samtidigt har ett klassiskt grundutbud som alltid står sig. Dessutom har Åhléns ett väldigt brett sortiment. Varuhusen är också alltid trevligt ordnade med bra och varmt ljus (viktigt.....), det är lätt att hitta och säsongsväxlingarna syns tydligt, men inte för mycket.

    2. Mitt bästa julstämningstips är att baka pepparkakor tillsammans med barnen, zippa på glögg och lyssna på härlig julmusik. Julen är mycket dofter, smaker och musik för mig.

    Oh... nu håller jag tummarna :-)))

    SvaraRadera
  87. Det bästa med Åhlens är just nu att de ska öpnna igen i vår stad nästa år! Stort utbud och varierat utbud.

    2: gå i kyrkan runt juletid ger mig mycket julstämmning

    carola(at)officefixarna.com

    SvaraRadera
  88. Jag älskar Åhlens och det bästa med Åhlens är deras utbud av allt mellan himmel och jord. De har fina varumärken som jag gillar (jag brukar handla på Åhlens i Göteborg) och deras kundklubb är riktigt trevlig! Åkte direkt till Åhlens när deras inspirerande julkatalog dök upp i brevlådan tillsammans med finfina rabattcheckar! :o)

    Mitt bästa jultips är att tända massor av ljus, tända en brasa, ha väldoftande julblommor hemma, sätta på den härliga julmusiken och njuta av glögg och chevréfyllda färska fikon lindande i bacon (som steks i stekpannan) tillsammans med familjen!

    KRAM Jessica E

    SvaraRadera
  89. 1. Jag gillar att åhlens har stort utbud och bra kvalitet... jag går mycket hellre och köper kläder på åhlens en på en lågpriskedja..
    2. Värmen! tänk att en vintermånad med snö kan kännas som den varmaste. Ljus, kärlek och glädje!

    SvaraRadera
  90. 1. Det bästa med Åhléns är stämningen och att allt finns där. Ska du ut och shoppa behöver du bara besöka en affär - Åhléns.
    2. Mitt bästa tips för julstämning är att umgås med nära och kära. Jag kommer åka över 70 mil för att njuta av att umgås med familjen och det gör min julstämning.

    SvaraRadera
  91. 1. Det bästa med Åhlens är att de har massa rolig inredning till bra priser. Man gör alltid ett fynd på Åhlens!!!

    2. Julstämning får jag med glögg och pepparkakor och massa tända ljus och en sprakande brasa i bakgrunden.. Snö utanför fönstret brukar vara pricken över i:t

    Lizai84@hotmail.com

    SvaraRadera
  92. Sofie Andersson01 december, 2011

    1.Åhlens är stämmningsfullt. Finns nått för alla och man känner sig välkommen.
    2. Just Julen ska vara fyllt av smaker och mys. Jag brukar bunkra upp med plädar och ett litet bord fyllt av julgodis, frukter och tindande ljus. Där sitter vi på golvet och har julpicknick. Lyssnar på julmusik och så läser jag en julsaga för barnen.

    SvaraRadera
  93. Underbara med Åhlens är att dom bara blir bättre och bättre tycker jag. Det finns nått till alla. Va senast där i går och inhandlade varsina paket till oss alla 4 i familjen.

    Inredning till mig SÅKLART
    Doft till min underbara sambo
    Finfina kläder till mina flickor 4 och 8 år gamla.

    Julstämning för mig är snön och den fattas mig otroligt mycket i år... Hoppas den infinner sig till självaste julafton.
    Också detta att få vara med sin finaste familj. Har ej min mormor och morfar i livet men fortfarande min farmor och farfar. Blir sämre och sämre med åren men ack vilken glädje när dom kliver över tröskeln och är med hela dagen lång! Det är så skört att veta att dom inte kanske finns kvar nästa eller nästa.

    Mvh:Cissi

    SvaraRadera
  94. Linda Engberg01 december, 2011

    När man kliver in på Åhlens väcks habegäret, och det bästa är att här finns allt!
    Inget ger sådan stämning som mängder av levande ljus och olika ljusslingor - mer behövs egentligen inte!

    SvaraRadera
  95. Det bästa med Åhléns är framförallt deras utbud, att de har det mesta man kan önska. Sedan är ju dottern stormförtjust i Pippikläder och det har ju Åhléns!

    Glögg är julstämning för mig, det tända ljus och en pläd i soffan!

    SvaraRadera
  96. Det bästa med Åhlens är att det finns begärliga saker för alla åldrar och smaker, det gäör det enkelt för mig.
    Och mitt bästa tips är stearinljus strearinljus och mer stearinljus. Med lite glögg och pepparkaka, då kan man inget mer begära :-)

    Hälsningar
    kicki kronborg
    bunnyn.hemma(a)gmail.com

    SvaraRadera
  97. 1. Det jag gillar med Åhalens är att det mesta finns där. Ska man t.ex. hitta julklappar finns det något för alla där!

    2. För att jag ska få julstämning måste jag coola ner! Om jag stressar för mkt så rusar tiden förbi och jag hinner inte alls komma in i någon julstämning. Så mitt tips är att softa! :)

    SvaraRadera
  98. 1. Där har vi en butik man som student skulle behöva skygglappar på sig när man besöker ;) Det finns inte att gå därifrån utan att ha med sig mer pryttlar än man först tänkt sig, ett bra betyg skulle man lätt kunna säga!

    2. När familj/ släkt/ vänner har samlats och lugnet börjar sprida sig, ta några steg bakåt och betrakta vad som händer: det glittrar i ögonen av nyfikenhet vad som kan döljas i paketen, det plingar till i telefonerna av god jul- hälsningar, leenden sitter omedvetet på allas läppar.. älskar traditioner och speciellt julen <3

    SvaraRadera
  99. Det bästa med Åhlens är deras stora utbud. Jag vet att jag kan besöka butiken och hitta något som faller mig i smaken, allt från kläder, smink till inredning. Smakfulla produkter. En perfekt affär att hitta julklappar i till alla åldrar och smaker.

    För att komma i julstämning behöver jag levande ljus, dofter av apelsin och nejlikor, kanel och julmusik!

    SvaraRadera
  100. Hej vilken härlig idé med julkalender!
    1) det bästa med Åhléns är att de har stort sortiment som ändå känns genomtänkt och ofta till bra priser. Trots att varuhusen ofta är stora så känns de genomtänkta och kan vara rätt mysiga att strosa runt i. Alltid värt ett besök =)
    2) bästa jultipset: finns massor! för mig som firar min jul med min familj ca 120 mil norr från var jag bor så är "driving home for Christmas en klassiker som alltid går hem. Glögg, julskinka, hyacinter, levande ljus å nubberöra på ljusugnsbröd, det är jul det!

    /Moa B

    =)

    SvaraRadera
  101. 1. Åhlens har ett otroligt fint utbud för allt till hemmet, speciellt köket/dukningen. Alltid när jag besöker Stockholm (från Finland) är Åhlens på min lista, jag kan vandra där i timmar. Och Muji skall vi inte glömma!

    2. Det absolut viktigaste - och billigaste - för julstämningen är stearinljus och det i massor - det viktigaste är att överdriva lite, så blir det mycket festligt! Ljus medför värme, doft, stämning och givetvis ljus.

    SvaraRadera
  102. 1. Åhléns, oavsett vart man åker i Sverige, är en fräsch och välskött butik och det uppskattar jag. Det är alltid rent, snyggt och rymligt. Åhléns förbättrar dessutom sitt sortiment kontinuerligt och är i det närmaste top noché numera, både vad det gäller inredning och kläder. I like!
    2. Juligast av allt är väl dagen innan julafton, då man får krypa upp i soffan med en skinksmörgås och en pläd över benen. Det är mörkt och tyst ute, men inne lyser tända ljus och adventsljusstakar.

    SvaraRadera
  103. 1. Åhléns, oavsett vart man åker i Sverige, är en fräsch och välskött butik och det uppskattar jag. Det är alltid rent, snyggt och rymligt. Åhléns förbättrar dessutom sitt sortiment kontinuerligt och är i det närmaste top noché numera, både vad det gäller inredning och kläder. I like!
    2. Juligast av allt är väl dagen innan julafton, då man får krypa upp i soffan med en skinksmörgås och en pläd över benen. Det är mörkt och tyst ute, men inne lyser tända ljus och adventsljusstakar.

    SvaraRadera
  104. 1. Åhléns, oavsett vart man åker i Sverige, är en fräsch och välskött butik och det uppskattar jag. Det är alltid rent, snyggt och rymligt. Åhléns förbättrar dessutom sitt sortiment kontinuerligt och är i det närmaste top noché numera, både vad det gäller inredning och kläder. I like!
    2. Juligast av allt är väl dagen innan julafton, då man får krypa upp i soffan med en skinksmörgås och en pläd över benen. Det är mörkt och tyst ute, men inne lyser tända ljus och adventsljusstakar.

    SvaraRadera
  105. O nej, sorry för masspublicering av min kommentar :(

    SvaraRadera
  106. 1. Det bästa med Åhléns är att det finns något för alla i familjen och ofta det där lilla extra som man inte hittar i andra affärer.
    2. Det bästa med julen är att man får tid tillsammans med vänner och familj eftersom alla är lediga.

    SvaraRadera
  107. ♥ Det bästa med Åhléns är att man hittar ALLT där! Både mode, inredning, leksaker och skönhet. En butik som både barnen och jag tycker om att gå runt och titta i.

    ♥ Julstämning för mig är ganska mycket! Alla dofter som hör julen till, att klä granen samtidigt som man lyssnar på en mysig julskiva, julpyssel och julbak med barnen. & att tända en massa ljus och bara krypa upp i soffan och mysa med familjen.

    God Jul!
    //Malin

    SvaraRadera
  108. 1. Jag gillar att Åhléns har allt man behöver. Det finns allt från skönhetsvård till kläder, spel, leksaker och husgeråd. Är det någonstans man ska vända sig för att hitta något är det verkligen Åhléns!

    2. Dofter skapar väldigt mycket julstämning och jag rekommenderar nejlika, kanel, apelsin och choklad!

    amanda123_321@hotmail.com

    SvaraRadera
  109. Jag gillar Åhlens för att de har ett brett utbud av det mesta man behöver. Bäst av allt är deras inredningsavdelning där jag hittar fina inredningsdetaljer till en bra kostnad.
    Mitt bästa tips för en härlig julstämning är att ha några glöggkvällar med familj och vänner där man mumsar julgott och spisar julmusik.
    mvh
    katarina

    SvaraRadera
  110. 1. Jag tycker det bästa är att det finns så mycket under samma tak. Det är t.ex jätteenkelt att handla sina julklappar där på grund av det!

    2. Julmusik får alltid mig i stämning så det är mitt bästa tips :)

    nilmablogg@gmail.com

    SvaraRadera
  111. 1. Bästa med Åhlens är att det finns ett bra utbud i alla prisklasser. Man kan gå omkring där i flera timmar och bara kika utan att egentligen behöva något! Dessutom har dom alltid fin skyltning som ger bra inspiration.
    2. Julbak med familj/vänner! Lukten av nybakat, massa julmusik i hörlurarna och självklart en massa skratt och bus :)

    SvaraRadera
  112. 1. På Åhléns finns allt. Från minsta lilla nagellack till stora mattor - och så allt där emellan.
    2. Jag skulle säga ljus och så julens alla dofter. Nu doftar här hyacinter hemma, till helgen kommer det dofta lussekatter. Sen kommer nejlikorna i apelsinerna, glöggen och pepparkakorna förstås!

    SvaraRadera
  113. 1 Åhlens har ett stort utbud och dessutom/ därav finns det oftas flera prisklasser på varan man är ute efter, helt enkelt det finns något för alla.
    Deras inredningsavdelning har dessutom verkligen ryckt upp sig i år!
    2 Att passa på att UMGÅS även INFÖR julen, vi pysslar, låter barnen limma dekorationer på glasburkar och fyller dem med kaffe the eller ljusmassa så har de fina julklappar att stolt(!) ge bort samtidigt får man en supermysig stund ihop!!!

    SvaraRadera
  114. 1. Gick faktiskt på Åhléns (sthlm city) igårkväll med en väninna och vi sa precis att det är det perfekta stället att handla juklappar på ALLT finns och deras klädavdelning är så otroligt bred med många olika klädmärken.
    2. Julstäming får jag av tre viktiga saker; DOFT - hyacinter, pepparkaksbak el ett doftljus med julinfluenser kan också fungera. MUSIK - på med julskivan eller ställ in julradiokanalen. LJUS - tänd massor med levande ljus och en brasa om du har öppen spis. Voilá!

    Kram F

    SvaraRadera
  115. Detta kommer bli lovely:)

    1. Det bästa med Åhléns är att de har bra kvalitet till bra pris, och de har produkter som passar alla. Inredning, kläder, make-up, musik och böcker för att nämna några:)

    2. Doftljus, några ljusslingor, stjärnor, hyacinter, en bra jul-cd och apelsin-nejlikor kan höja stämningen på 0-tid:)

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  116. Det bästa med Åhléns är utbudet! Allt från designerprylar för inredning till sockar åt barnen..
    Bästa julstämningen är doften av apelsin med nejlikor, pepparkakshus och det mysiga varma ljuset från stjärnorna i fönstren..

    Charlotte W

    SvaraRadera
  117. Hej.
    1.Det bästa med Åhlèns är att dom har det mesta och finns överallt.
    Jag gillar speciellt deras tyger.Finns mycket snyggt i härliga mönster och färger.
    2.Levande ljus,julmusik i bakgrunden,en god kopp kaffe & det bästa en lussebulle.
    Ha en trevlig 1:a december.

    SvaraRadera
  118. Det bästa med Åhléns är att de har något för alla. Det behövs egentligen bara ett varuhus för att inhandla julens alla klappar. Allt mellan himmel och ögonskugga!

    Julstämningstips är att först och främst städa undan alla onödiga prylar som tynger ner ens humör, sen adventsinreda lätt, ljust och frostigt, med många levande ljus, naturmaterial som mossa och kottar, tända doftljus som luktar av jul och ha härlig julmusik i bakgrunden!

    SvaraRadera
  119. 1. Åhléns är för mig tradition och en butik som måste besökas. Utbudet är stort och varierat, samtidigt som det är prisvärt. De olika avdelningarna gör att man kan uträtta alla sina julklappsinköp inom Åhléns portar!

    2. Julstämning... är för mig alla förberedelser, all förväntan, hela december är som en enda lång mysdag. Adventsljusens milda sken, Bing Crosby på radion, doften av hyacint, glögg och pepparkaksbak. Smusslandet med hemliga julklappar, julkalendern på TV, luciasången...

    SvaraRadera
  120. 1) Helt klart att det finns det mesta man behöver. Gillar speciellt alla tyger och inredningssaker, men när det blir en tur till Sthlm blir det ett ordentligt varv bland kläderna med.
    2) Utan tvekan julbaket. Luktar (ock smakar) så gott :) Sen är det alltid hög stämningsfaktor på att sätta upp adventspyntet.

    SvaraRadera
  121. 1. Det bästa med Åhlens är avdelningen Muji med alla söta föremål. Jag älskar kontorsgrejer i miniformat!
    2. Det bästa är ledigheten - om man inte åtar sig alltför mycket att göra, vill säga...

    Maria (marishkasenator@gmail.com)

    SvaraRadera
  122. Bodil Hervén01 december, 2011

    1. Åhlens har allt, kläder, böcker, filmer, musik, smink med mera med mera. Man behöver bara åka hit så hittar man alla sina julklappar på ett ställe och det är toppen.
    2. För att komma i bra julstämning så är musiken det viktigaste, riktgt bra julmusik. Frank sinatra som sjunger i bakgrunden.

    SvaraRadera
  123. 1. Det jag gillar med Åhléns, åtminstone där jag bor är att det finns en enkelhet över varuhuset: Enkelt och trendigt och med en "röd" tråd genom hela varuhuset.
    2. Min första tanke här var faktiskt Snö! Vilket alla kanske inte har men annars så måste jag säga en liten touch av Rött! Jag älskar för visso en vit jul med kottar och granar och allt annat som naturen kan förse oss med. Men visst är det väl ändå så att röd är julens färg, med en liten gnutta rött så är julen snart här!

    Varma hälsningar Karin

    SvaraRadera
  124. 1. Utbudet - där finns allt man vill ha utan att bli ruinerad
    2. Tända ljus och doften av hyacinter

    SvaraRadera
  125. 1. Det jag gillar hos Åhlens är att det finns alltid något man vill ha även om man kanske inte behöver det ;)... man kan aldrig gå in där och sedan gå ut tomhänt...

    2.Låt alla sinnen få sitt!!
    Känseln- värme ifrån ljus, öppna spisen o den man älskar...
    Lukten- det ska dofta glögg, granris, pepparkaka...
    Hörseln- julmusik såklart...
    Synen- pynta med omsorg o fantasi...
    Smaken- ät det som hör julen till...

    Kram från mig <3

    SvaraRadera
  126. 1, På Åhléns hittar jag det mesta. Generösa öppettider och glad personal.
    2. Julstämning får jag av vackra julblommor, härlig julmusik, advents-stjärnor i fönstren och god fika med familjen med glögg, pepparkakor och saffransbullar.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  127. Jag är gärna med. 1. Det bästa med Åhléns är att dem har allt. Man kan shoppa allt på ett ställe till både vuxna, barn, män och kvinnor. 2. Att tända en massa ljus på kvällen. Gärna ljus som doftar jul.

    SvaraRadera
  128. 1. Att det är ett modernt varuhus, men ett otroligt bra, inspirerande o varierat utbud.

    2. Tänd ljus, drick glögg, äta pepparkakor med ädelost och se adventskalendern fast tjejerna är stora kan jag inte låta bli o kolla på den.

    Kram Elinor
    el.ny@hotmail.com

    SvaraRadera
  129. 1. Eftersom jag har en tre månaders bebis så är det barnkläderna som tilltalar mig mest just nu, annars så gillar jag köksgrejerna och inredningen.

    2. Bästa sättet att få julstämning är att samla familjen, tända lite ljus, och krypa upp i soffan med lite glögg, pepparkakor och blåmögelost. Står det en glasburk med en blandning av jordnötter och russin på bordet också så vet jag med säkerhet att det är jul!

    SvaraRadera
  130. 1. Det jag älskar med Åhléns är att de har börjat med så mycket ekologiska varor och de har även helt fantastiska bäddset och en underbar porslinsavdelning. När jag var liten brukade jag och mina föräldrar ta en promenad ner till Åhléns på söndagar eftersom att det var det ända som var öppet och vi brukade strosa omkring där och inspireras av alla fina saker. Och det kan jag göra än idag, jag tar en söndagspromenad med min man och går till Åhléns och låtsas att resten av stan inte har öppet.

    2. En mysig tjejkväll med julpyssel, glögg och gammal klassisk julmusik är en nypåkommen tradition som får mig att komma i julstämning.

    SvaraRadera
  131. 1. Det bästa med Åhléns är att de har ett stort sortiment på ett och samma ställe samt att det finns något för alla plånböcker, både billigt och lite dyrare.

    2.Julstämning får jag av att tända mycket ljus, juliga dofter, mysa med en fika med nära & kära men också genom att bygga upp denna magiska förväntningen man har över december månad, både gammal som ung!

    SvaraRadera
  132. Hej!
    1. Det bästa med Åhléns är utbudet. Man kan alltid vara säker på att hitta något! I stor som liten Åhléns butik. Jag och inköparna delar helt klart smak! :)
    2. Musik, musik, musik och ljus! Svårare än så är det inte! :)

    SvaraRadera
  133. 1. Jag verkligen äääääällsssskar Åhlens - ja, det är sant!
    Det är så hima bra att allt finns under ett tak. Jag kan hitta min mascara, en klänning till lillan och en gå-bort-present på bara några minuter!

    2. Tända ljus är väl hög mysfaktor... vill gärna göra fint även utomhus på trappen och ställa ut lyktor som står och lyser för förbipasserande och grannar!
    Även hänga små lyktor i de gamla knotiga äppleträden. Inomhus doftar det gott från bakningen av mitt favvo-recept på mjuk pepparkaka.

    Bästa hälsningar Johanna i Örebro

    SvaraRadera
  134. 1. Det bästa med Åhlens är att det finns ALLTID något för ALLA.

    2. När granen är klädd infinner sig den ABSOLUTA julstämningen.

    SvaraRadera
  135. Jag älskar Åhlens ! Varje år önskar jag mig ett presentkort på Åhlens på min födelsedag, och brukar få det också :) det är så härligt att strosa runt i varuhuset och välja vad jag vill ha för det. Utbudet är stort och det finns både bra design och hög kvalite. Min favoritavdelning är inredning.

    Julkänsla får jag när jag köper första hyacinterna, julmusten och pepparkakorna, och när vår tomtesamling kommer fram då är det inte långt kvar tiil dagen D !

    God Jul :)

    SvaraRadera
  136. 1. Det jag gillar bäst med Åhléns att de har mycket av allt inom mängder av kategorier och saker för alla tillfällen/högtider passande för alla möjliga åldrar.

    2. Julstämningstips - hembakat luktar alltid härligt osvh stämningsfullt, andra bra stämningstips är mycket mysbelysning och att beta av alla julförberedelser i god tid - då är det mindre stress sista tiden och du kan ha det stämningsfullt och njutningsfullt :)


    MVH
    /Corinacadbrand@hotmail.com

    SvaraRadera
  137. Yana Eriksson01 december, 2011

    Det bästa med Åhléns är den höga servicen och att man kan göra alla sina inköp under ett och samma sak!

    Julgranen med sitt vackra glitter och glimmande ljus,
    sprider sin väldoft i hela vårt hus.
    Då vet vi att han kommer igen,
    Tomten, vår härliga vän!

    Ho ho ho
    yana.eriksson(ATT)hotmail.se

    SvaraRadera
  138. Åhléns har ju allt på ett o samma ställe med både stil, kvalité o bra priser!

    För julstämningen säger jag kort o gott, kanel!! Kanelstänger som pynt, kanel i kaffebönorna, kanel på gröten, kanel både doftar och smakar jul och är snyggt o naturligt att dekorera med!

    Hälsningar Maria
    Mariaberg82@hotmail.com

    SvaraRadera
  139. 1. Med Åhlens är det bästa,
    att där finns något för de flesta.
    Jag tar många turer dit när jag har Åhlens i närheten, och skulle bli jätteglad, om jag fann något från dem i paketen! :)

    2. Ta en promenad i stan med hela familjen, bland tomtar, julmusik och stressa ner. Gå in på ett cafe och drick glögg och ät pepparkakor!
    Alla mår bra av att göra något tillsammans!

    gotland(at)speedmail.se

    SvaraRadera
  140. 1. Att de har så brett sortiment.

    2. En riktigt julgran. Doften av gran ger väl julstämning om något? Sedan så gör ju de stämningsfulla ljusen och vackra pyntet man klär den i inte det hela mindre stämningsfullt

    SvaraRadera
  141. 1. Jag gillar deras leksaksavdelning som man kan hitta något annat än mainstreamsakerna på ex Barbapapa som musikinstrument. Luftigt och lätt att se och inte könsindelat på samma gräsliga vis som en del andra lekssaksaffärer.

    2. Julmusik i bakgrunden, några vänner hemma och så baka tillsammans så det sprider sig en härlig lukt av pepparkakor och julgodis. Å andra sidan tycker jag barn är häftiga stämmningsspridare Isak är en klippa där hur häftigt var det inte att få en adventsgran i sitt eget rum? Och det var många wow på att julstjärnorna lös i fönstret!

    Erica

    erica@stocksjo.se

    SvaraRadera
  142. Frida Dahlgren01 december, 2011

    1. Bästa med Åhlens är att de alltid har de man letar efter oavsett vad det är samt att det alltid är bra kvalitet på sakerna.

    2. Bästa julstämmnings tipset för mig är att sätta julmusiken på lagom högnivå och göra om köket till ett organiserat kaos där allt från lussebullar och kola görs samtidigt!

    SvaraRadera
  143. frida normam01 december, 2011

    1. Åhléns har allt man behöver. Vare sig det är smink, kläder eller inredningsdetaljer. Egentligen behövs bara en butik, och många julklappar brukar fyndas på denna butik. Ett stort plus är också att den finns nästan i varje stad och har något för folk i alla åldrar.

    2. Julstämningen är på topp när brasan är tänd och man kryper ner i soffan och myser med hela familjen. Man får passa på medans barnen är små och vill mysa :) några tända ljus och julgodiset är framtaget och snö som faller utanför är självklart ett plus :)

    Frida.Norman@spray.se

    SvaraRadera
  144. 1. Det bästa med åhlens är att det finns allt, såväl basgrejer som det lilla extra, och det finns något för alla till rimliga priser!
    2. Jag behöver inte mycket för att få julstämning, jag älskar julen och börjar planera nästa så fort denna är över. Men min mamma och jag brukar ha en heldag för oss själva då vi bakar och lagar mat inför julafton. Köttbullar, revbensspjäll, saffransbullar, kokar knäck. Vi tänder ljus och lyssnar på julmusik, och som avslutning provsmakar vi såklart allt. ;) Då är julen nära!

    SvaraRadera
  145. 1. Det bästa med Åhlens är allt allt finns under ett tak. Att jag kan välja skor samtidigt som jag plockar ut en ursnygg klänning och samtidigt kan kolla igenom sortimentet av pruýdnadskuddar, I love it!

    2. Bästa julmysset är att tända upp massa ljus, värma på glögg och fixa lussebullar ta med sin älskling och bäda ner sig i soffan under varma plädar och bara mysa så länge lussebullarna räcker!!!

    SvaraRadera
  146. 1. Det jag gillar mest med Åhléns är att det finns så stort utbud på alla olika avdelningar och jag kan lätt spendera en timme där. Hemavdelningen gillar jag mest, fina saker till ett bra pris!

    2. Mitt bästa julstämningstips är att slå in julklappar till julmusik och med en kanna glögg på värmning sm sprider en ljuvlig doft!

    SvaraRadera
  147. 1. Det bästa med Åhlens är variationen. Det finns verkligen ALLT till bra och överkomliga priser! Jag är ett stort fan av Åhlens, och är överlycklig att de nyligen öppnat på Väla.

    2. Julbak! Lukten och ätandet, helt klart julstämning! :)

    SvaraRadera
  148. Emmelie Stuge01 december, 2011

    1. Att de har en egen design och ett fräscht tänk i allt! Det man hittar på från Åhlens eget märke hittar man ju bara där och deras produkter är riktigt bra!

    2. Jag måste säga upptrappningen! Det finns steg att följa med att tända ett ljus för varje söndag innan och tillhörande julpyssel under samma helg (till första advent julpyntas, det till andra advent julbakar många..osv)

    SvaraRadera
  149. 1. Det bästa med Åhlens är utbudet. Det är stora butiker med allt du kan tänka dig. Alltid fräscha nya saker i bra kvalitet och lagom dyrt!

    2. Mitt bästa julstämningstips är att endast ha julbelysning på, lyssna på barnkörer som sjunger jullåtar, slå in julklappar och ha ett glas julmust med lussekatter och pepparkakor till hands... då är det underbart!

    SvaraRadera
  150. Är gärna med och tävlar
    1. Åhlens har i stort sett allt, det är så roligt att gå runt där och hitta så mycket fina saker och man hittar nästan alltid det man söker
    2. Julstämning får man av alla ljus och allt pynt i så vackra och glada färger, och dessutom att få umgås med sina nära och kära.
    liselotte.202andersson@telia.com

    SvaraRadera
  151. 1) Det bästa med Åhlens är deras bredd i sortimentet och att de hänger med bra i vad som är trendigt just nu! Något annat som är bra är deras prisnivå! Finns något till alla! Handlar mycket kläder till barnen där, enkla, snygga, stilrena kläder. Mycket bra kvalitet! Sen att de har trevlig och serviceinriktade personal är ju också ett jätte plus! (här i Skövde iaf!)

    2)I mitt hem kommer julstämningen krypande när adventsljusstakarna lyser i fönstren, när granriskransarna är bundna, när hyasinterna står på borden, när ljusen i massor är tända, när brasorna sprakar i spisarna och när doften av pepparkakor, lussebullar och glögg sprider sig i huset, när julmusiken spelar i bakgrunden och när man ser barnens längtan, glädje och förväntan. Det är julstämning för mig!

    Mvh
    Helen Nordqvist
    helennordqvist@hotmail.com

    SvaraRadera
  152. 1. Jag gillar Åhléns för att de har ett brett utbud med produkter. Sedan gillar jag speciellt deras inredningsprodukter, de känns ofta rejäla, moderna men samtidigt hållbara över tid!

    2. För bästa julstämningen dricker jag glögg, lyssnar på julmusik... Och skapar julkreationer med naturmaterial såsom trä och mossa!

    SvaraRadera
  153. 1. Det bästa är att det finns allt. Man hittar alltid rolga saker!
    2. Ljus, en himla massa ljus!

    //Henrietta

    SvaraRadera
  154. 1. Det bästa är att det finns allt. Man hittar alltid rolga saker!
    2. Ljus, en himla massa ljus!

    //Henrietta

    SvaraRadera
  155. Det jag tycker är bäst med Åhléns är att istället för att behöva springa runt till flera butiker för att handla det ban behöver, så räcker det att gå till dem. Utbudet är bra, priserna helt OK och oftast tycker jag även att personalen är så där proffsig och lagom hjälpsamma.

    Det är så mycket som kan ge julstämning tycker jag. När mörkret börjar komma och man sätter upp ljusslingor i trädgården, adventsljusstakar inomhus. Doften av glögg, nybakade lussebullar, papparkakor och olika slags kolor och knäck.

    SvaraRadera
  156. 1. Det bästa med Åhlens är dess storhet med alternativ både för den lilla och stora plånboken.
    2. Min bästa julstämning är när man tar fram adventsljusstakarna, det är mörkt ute och i fönstret lyser ljusen.
    //AE

    SvaraRadera
  157. Åhlens har det man behöver & mycket mer.
    Från vardag och liten till glamour och stor :)
    Bästa julstämningen får jag när jag ser glittret i min sons ögon när vi olockar fram adventspysslet.

    Nu håller jag alla fingrar och tår på att jag vinner :)

    //Marielle

    SvaraRadera
  158. Jag gillar mixen av stilar, det finns verkligen något för alla!
    bästa stämmningstipset är helt klart värmeljus!

    SvaraRadera
  159. 1. Det jag gillar allra bäst med Åhlens är att det är ett av få butiker där maken går in frivilligt eftersom han kan spana in det stora musik-, film- och spelsortimentet medan jag kollar in de andra avdelningarna, främst inredningen och tygerna.

    2. Mitt bästa julstämningstips är att göra en bra jullåtslista på Spotify, höja volymen rejält och sedan sjunga med för glatta livet, helst tillsammans med vänner och familj. Julen ska vara rolig och lättsam tycker jag!

    SvaraRadera
  160. 1. Det bästa med Åhléns är att jag vet att jag kommer hitta det jag söker där. Någon gång var det strumpbyxor, en annan jeans och en tredje en kalender. Men bäst var nog gången jag skulle köpa badkläder mitt i vintern och inte ens behövde fundera på var jag skulle leta, åkte bara direkt till Åhléns vid Sergels Torg, kom hem med SPF och en massa annat också. Jag brukar vara rätt kräsen både vad gäller design och kvalitet men man vet att man alltid hittar något på Åhléns!
    2. Jag är inte speciellt duktig på att laga mat och baka som annars hör julen väldigt mycket till. Men för mig är julmyset som mest närvarande när jag funderar på julklappar, köper dem, smyger hem dem och sedan slår in dem fint. I år blev det garn istället för presentsnöre på paketen för det var slut och min sambo var på väg hem och tejpen bara släppte från hans paket hela tiden så jag var tvungen att knyta ihop allt, men det blev ju faktiskt snyggare också!

    God Jul!
    Emma (emma.johansson(snabela)mac.com)

    SvaraRadera
  161. 1: Det bästa med Åhlens är att de har det mesta till ett bra pris, fina inredingsdetaljer, böcker, parfymer, saker till barnen både kläder och leksaker, toppen enligt mig!
    2: Bästa julstämningen får man enligt mig av bra julmusik och härliga dofter som man förknippar med jul och levande ljus i massor.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  162. 1.Det bästa med Åhlens är att det har så fiiina grejer. Jag vet när jag bodde i Huddiksvall så har de Åhlens där och deras inrednings avdelinga är ju helt galet bra. Nu har jag oturen av att vi inte har Åhlens i Varberg. Men det kanske är lite tur i oturen för då hade det inte funntis så mycket plats över i hemmet ;)

    2. Mitt bästa tips för att få in det riktiga julkänslan är nog att tvättat fönsterna få upp julgardiner. Sen fixa apelsiner med nejlika för den doften är så go =)

    SvaraRadera
  163. 1. Åhlens har ALLT! Och dessutom gullig personal som gärna stannar och pratar lite när man frågar om något <3 Har man inte tid att springa runt i massor av affärer (eller om det regnar, som idag) så är det perfekt att slinga in på åhlens och shoppa det man vill ha ^^

    2. Ljus, massor av levande ljus! Gärna något med lite "jul"-doft. Då är hela min jul gjord <3 Ljusen är även fina från utsidan, för alla som är ute och promenerar i mörkret. Älskar att se alla ljus i fönstren när jag är ute med mina hundar såhär års!

    SvaraRadera
  164. Det bästa med Åhléns är deras utbud.,, o i min stad; deras fantastiska service. Ett stort varuhus med mängder med kunder o ändå får man alltid hjälp oavsett vad. Med ett leende på läpparna. Mitt bästa julstämningstips är att vara tillsammans o klä granen, sen barnsben klär vi tillsammans med julmusik o glögg o pepparkakor. // Emma

    SvaraRadera
  165. 1. Det bästa med Åhlens är att de har ett så pass varierat utbud, kläder, make up, husgeråd, böcker, man kan fixa hela julklappsshoppingen på en gång.

    2. Nejlikor i apelsiner! Enkelt, men ack så effektivt!

    SvaraRadera
  166. 1. Åhléns har ett fantastiskt utbud - oavsett om man är ute efter bomullspads eller en nyårsblåsa vet man att det är ett äskert kort. Dessutom har Åhléns blivit en riktigt bra uppstickare som modebutik med en stor samling märken som kan vara svåra att hitta på andra ställen.

    2. Att baka julkakor, julgodis och lyssna på härlig julmusik ÄR julstämning för mig! finns inget bättre.

    SvaraRadera
  167. Det bästa för mig är att det finns på ett och samma ställe, med stort utbud i alla varierande prisklasser.
    Julstämning för mig är när man på kvällen tänder ljuslyktorna utomhus som man byggt under dagen samt julbaket tillsammans med hela familjen!

    SvaraRadera
  168. 1. Jag gillar att allt är samlat i ett enda varuhus. Man kan hitta klappar både till stora och små!
    2. För att komma i julstämning täder jag en massa ljus, dricker lite glögg och äter hembakade pepparkakor och saffransbullar.

    SvaraRadera
  169. 1. Jag älskar allt med Åhlens varuhus! Allt du kan tänka dig behöva finns där! Smink, kläder, inredning, tyger och det är bra kvalité! Jag önskar att Åhlens kunde komma tillbaka till min stad (lilla Piteå)..
    2. Jag håller på att göra min egen julglögg helt från grunden, samt att jag ska baka saffransbröd, pepparkakor och knäck till min familj, lukterna samt juleljus som julstjärnor är det bästa sättet att skapa en härlig julstämmning, samt lite Jul med Ernst ;)

    SvaraRadera
  170. 1. Jag tycker det bästa med Åhlens är bredden, dom har verkligen det mesta. Åhlens är verkligen mitt alternativ no 1 när jag behöver något, tittar oftast där först och för det mesta finner jag det jag vill ha =)
    2. När jag var liten så hade min mamma en speciell sprej som hon sprutade på alla juldukar när hon strök dom inför julen, och den lukten är verkligen jul för mig. Tillsammans med lite julmusik i bakgrunden, en smörgås med nygjord skinka dagen före julafton. Det är jul för mig =)

    SvaraRadera
  171. 1. Det bästa med Åhlens är att de har allt och till ett överkommligt pris.
    2. Levande ljus, alla adventsljusstakar i fönstren. Julmusiken (som man tidigast får börja spela 1.advent) och att dagarna före jul äntligen få ta in och pynta julgranen. Ett annat tips för att skapa julstämning är att ha något återkommande tradition och vi brukar i samband emd 1.a advent är revbensspjäl med min sambos syskon, syskonbarn och respektive. Stor middag helt enkelt. Gott, trevligt och underbart att redan flera eckor före självaste julafton få julstämning.:-)

    Mvh. Emma G
    mail: star_82_@hotmail.com

    SvaraRadera
  172. 1. Det bästa med Âhlens är att de finns ÖVERALLT och har ALLT!
    2. Här där jag bor är det varmt, snöfritt och soligt! För att skapa julstämning krävs tjocka, härliga, julröda gardiner att dra för vid ljusa eftermiddagar, massor med stearinljus i guldiga färger,guldglitter att sprida ut bland mossa och hyasinter och julduken den viktiga!
    Mânga julhälsningar
    Alexandra

    SvaraRadera
  173. Åhléns har det mesta av det bästa. Kan gå länge i min Åhlénsbutik och bara njuta av alla härliga smakfulla produkter.
    Jul är tända ljus, glögg och pepparkakor med god ost på!! Det höjer stämningen hur mycket som helst om man hunnit ta in granen så bidrar den med sin doft också. Jul, jul, älskade jul!!

    SvaraRadera
  174. 1. Det bästa med åhlens är deras härligt luftiga varuhus som man ryms i även om man styr på en barnvagn, där kan man ströva runt ett par timmar och kika på alla deras fina saker i lugn och ro utan trängsel.
    2. Julstämning för mig är The Pogues: A fariytale of new york och enris eller tallris med något fint pynt i, kanske från åhlens!? ;)

    SvaraRadera
  175. 1. Det bästa med åhlens är deras allsidighet, allt från skor till slevar. Jag kan även inte klaga på deras service och åhlens ett varuhus som man kan lita på.

    2. Mitt bästa ljustämmningstips tycker jag är den traditionella pepparkaksbakningen vi har i våran släkt, supermysigt och gemytligt

    SvaraRadera
  176. 1.Jag gillar att handla på Åhléns därför att där kan jag gå runt med en egen kundkorg på armen och fylla den med massa personliga saker till alla till ett bra pris.
    2. Granris på farstutrappen höjer julstämningen enormt; redan innan du gått innanför dörren!

    SvaraRadera
  177. Det bästa med Åhléns är utbudet! Man behöver bara gå i en affär eftersom det mesta finns där! Dessutom gillar jag deras kläder både till vuxen o barn!

    Jag älskar doften, och smaken, av nybakade saffransskorpor. Just nu finns det en hel glasburk, från Åhléns såklart, full av dessa godsaker i mitt kök!
    Cattis@easb.se

    SvaraRadera
  178. 1. Åhlens har ett mkt bra utbud med många intressanta varumärken!
    2. När granen är på plats! Har i många år gått ut i skogen (släktens),valt ut och hämtat hem granen. Då är det jul!

    /kram Carina

    SvaraRadera
  179. 1. Jag gillar Åhlens textilavdelning, och jag tycker att deras dekorationer har blivit mycket bättre de senaste åren.

    2. Julmusik, och glögg- kort och gott!

    SvaraRadera
  180. 1. Det bästa med Åhléns enligt mig är att de satsat på ett komplett inredningsutbud med bra priser.

    2. Mitt bästa tips är att ta en paus från julstöket (spelar ingen roll om det är mitt i), sätta på julmusik på låg volym, stänga av tv:n och krypa upp i soffan med en kopp varm choklad och bara njuta.

    SvaraRadera
  181. 1. det bästa med Åhlens är att de har bra heminredningssortiment som uppdateras ofta.
    2. Musiken, vänner och familj i kombo. gärna att man hittar på saker tillsammans under tiden julmusiken spelas.

    :)
    cecilia.eriksson@live.se

    SvaraRadera
  182. 1. Att affärerna är ljusa fräscha och att personalen är väldigt kompetent. Sen att det finns så många olika avdelningar, allt från heminredning till smink och barnavdelning, det är toppen!
    2. Jag gillar att ta promenader runt denna årstid för att det är så mysigt att se alla fina belysningar och pynt folk har i trädgården och i fönstren. stämningen märks som bäst hemma hos oss då vi myser i soffan till en bra film tillsammans med pepparkakor, glögg och lussebullar!

    Håller tummarna nu!

    SvaraRadera
  183. 1. Jag gillar sortimentet, att det är så brett. Särskilt förtjust är jag i avdelningen för heminredning. Det känns som att man har blivit bättre och bättre för varje år.
    I Umeå har man förutom sitt eget sortiment även utökat med andra märken, som Himla, Sagaform och Höganäs (med flera). Gillas!
    2. För god julstämning gäller det att involvera alla sinnen. För god doft, fram med hyacint och glögg och pepparkakor. För god smak: in med en skumtomte eller två. Och lite knäck på det. Och för ett juligt synintryck så är det milda ljuset från stearinljus och adventsstjärnor ett måste. Sätt dig själv på ett fårskinn med familjen under armarna. Klart!

    SvaraRadera
  184. 1. Det bästa med Åhlens är det vida utbudet och den tillmötesgående personalen, det gör mitt Åhlensvaruhus till min absoluta livlina när jag är på presentjakt!
    2. Mitt snabbaste och bästa julstämningstips är att tända ljus. I skenet av stearinljus syns inte eventuella diskberg eller dammtussar och hela hemmet får ett hemtrevlig sken!

    SvaraRadera
  185. 1. Att man kan hitta i stort sett allt där! Jag älskar inrednings- och skönhetsavdelningen. <3

    2. Hyacinter i fönstren, pepparkakshus på hyllan och tända ljus framför TV-soffan!

    SvaraRadera
  186. Viktoria, Örebro01 december, 2011

    1. vad jag gillar bäst med Åhlens är att man alltid hittar något till alla. Hänger med i vad som är inne på alla avdelningar och det är inte lätt men det klarar Åhlen med bravur!
    2. Mitt bästa tips till julstämmning är att krypa upp i soffan med sköna myskläder och gärna varmglögg på bordet och sätta på filmen Polarexpressen!

    SvaraRadera
  187. 1.Det bästa är att det har allt man behöver, kläder, inredning, böcker, hudvård, musik- ja verkligen allt. Det är inte svårt att hitta julklappar när man går in där.
    2.Stämningen kan man få av en så enkel sak som dofter. Nybakade pepparkakor, korintklädda apelsiner eller en äkta gran. Enkelt men underbart :)

    SvaraRadera
  188. Vilket superpaket det döljde sig bakom lucka nr 1, det bådar gott för resten av månaden!!

    1.Det bästa med Åhlens är att de har ett så varierat utbud och att de ofta får in nyheter. Också väldigt roligt att de har designsamarbeten med kända designers!

    2. När mörkret börjar smyga sig på, då storstädar jag och sedan hänger jag upp mysbelysning och tänder massor av levande ljus, då är stämningen på topp!!

    SvaraRadera
  189. 1. Jag älskar Åhléns för att man hittar allt från kläder, till böcker, leksaker och inredning där. Inköparna är duktiga på att hänga med i trenderna och sortimentet är väl utvalt.
    2. Textilier (kuddar, filtar, dukar) i varma, juliga färger och mönster. Det ger den där hembonade, mysiga känslan som jag gillar extra mycket till jul.

    SvaraRadera
  190. 1. Rikligt urval och oftast trevliga affärsmiljöer att handla i.

    2. Julblommor, julblommor ...

    MVH Elisabeth
    e.arvemo@telia.com

    SvaraRadera
  191. 1. Det bästa med Åhlens är att det är ett varuhus med allt jag kan tänkas behöva. Jag gillar särskild heminredningen där det finns en bra mix av designermärken med eget märke. De egna produkterna har hög kvalitet och bra design till ett rimligt pris. Åhlens är en stor favorit!

    2. Dricka hemmalagad glögg framför en brasa. Dimma ner belysningen och tända ljus. Det är julkänsla för mig.

    SvaraRadera
  192. Året runt finner man allt man önskar
    Hjälpsam och glad personal
    Love deras rea!
    Enkelt, snabbt och lätt att finna en present!
    Något för ALLA!
    Saknade Åhlens när vi bodde utomlands..

    Julstämningen får jag av att vara med de jag älskar och håller av, lite ljus och glögg oavsett var i världen jag har befunnit mig, varm, svettigt, kallt, ruggit klimat- det spelar ingen roll- det är VI TILLSAMMANS som fixar stämningen! Jag älskar JULEN!

    Ha en härlig december och njut lika mycket som jag gör!

    Varma hälsningar
    Susivej

    SvaraRadera
  193. 1.Åhlens har ju verkligen allt. Det är nog faktiskt den affären jag handlar mest på här i Umeå. Allt från underkläder till smink men mest inredning såklart. Den delen är bäst.

    2.Mitt bästa jultips är pyssla och baka med sina nära och kära. Juldofter är också viktigt för mig. Pepparkakor, glögg, apelsin med nejlika. Jag brukar även dammsuga upp nejlika och kanel så att det doftar lite extra när jag dammsuger.

    SvaraRadera
  194. Hannah Larsson01 december, 2011

    1. Jag gillar Åhléns varuhus därför att dem erbjuder en sån stor variation; kläder, smink, inredning, filmer, böcker, musik, underkläder, väskor, hudvård, skor m.m., i bra kvalitet och till bra priser!

    2. Mitt bästa julstämningstips är levande ljus, filtar, fika och ett gott sällskap!

    (larssonhannah@live.se)

    SvaraRadera
  195. 1. Åhlens har allt man behöver, saknar mitt kära Åhlens, där kunde man strosa omkring en tråkig söndag och hitta massor av fina saker.
    2. Tycker inte det behövs så mycket för att julstämningen ska infinna sig. Julblommor, doften av glögg,pepparkakor och stearinljus får iallafall mig i julstämning.

    SvaraRadera
  196. Åhléns erbjuder det mesta som passar de flesta och priserna är oftast de bästa

    Spel är aldrig fel! På lotter vinner ju en del!

    SvaraRadera
  197. 1. Åhlens har ju allt man behöver och en hel del man inte behöver men som man vill ha ändå ;)
    2.Julstämning får jag av dofter som apelsin, glögg o gran. Julmusik o lediga dagar med familjen gör allt mysigt :)
    God Jul önskar Maria i Tyresö

    SvaraRadera
  198. Stina Lundström01 december, 2011

    1. Det bästa med Åhlens är att de har allt! Kläder, heminredning, barn, kontor, skönhet, tyg o.s.v. Om jag bara fick välja att gå in på en affär när jag är på stan skulle jag välja Åhlens.
    2. Det är en klyscha och det är antagligen uttjatat men jag måste ändå svara att umgås med sina nära och tjära. Att ta sig lite extra tid att rå om varandra känns viktigast för mig!

    SvaraRadera
  199. 1. Älskar Åhléns inredningsavdelning med sina unika och fräcka tyger, som är lika fantastiska varje dag. Jag kan aldrig få nog.

    2. Att vakna upp på morgonen och höra ljuv julmusik, gå ner till köket där ljusen brinner på bordet med familjen runt omkring. Bättre kan det inte bli.

    SvaraRadera
  200. 1) Jag uppskattar att det finns så många olika fullmatade produktavdelningar under samma tak. Som en minigalleria. En snygg sådan!
    2) Glögg, julmusik och levande ljus!

    SvaraRadera

Annonser: