lördag 21 januari 2012

Fler favoriter från Formex


 Den fina 50-tals flirtande keramiken från danska Finnsdottir Design föll jag handlöst för.


Organiskt formade vaser likaså, denna fina från House Doctor.


KG Design som bland annat gör de omåttligt populära sparbössorna MR Uggly lanserade nu till mässan små söta förvaringsaksar i mjukt latexgummi. Fina för ögat men också och mycket praktiska om man har barn och vill unvika tråkigheter när ömtåliga smyckesasken åker i klinkergolvet. Taktilt är ett ord det pratas mycket om i inredningsvärlden just nu, dvs att produkter och material är sådana att man gärna vill känna på dem och dessa askar kunde jag inte låta bli att känna på igen och igen.Trendutställningen på entrétorget var oerhört smakfullt utförd med galet många vackra produkter från mässans utställare, allt utvalt och stylat av talangfulla Synnöve Mork. 


Watt & Vekes samarbete med Jimmy Schönning, lampan Somkai, där 10% av intäkterna går till ett hem för HIV-positiva barn i staden Lopburi, norr om Bangkok. Mera sånt!


Papper och återvunna produkter hade jag förväntat mig att se betydligt mer utav på mässan. Men en produkt som föll inom ramen för båda dessa önskemål var dessa krukor av återvunnet papper och sand. De görs av kvinnor på Sri Lanka som i och med detta projekt har möjligheten att jobba hemifrån och samtidigt ta hand om sina barn. Från Unik Design och Interiör.Season Tree från Format, den söta väggstickern sätts upp och plockas ner allt efter årstid, går att återanvända om och om igen. Snart i ett barnrum hemma hos oss!

Jag har fått flera mail den senaste tiden från läsare som inte kan kommentera hos mig. Jag vet tyvärr inte exakt vad det beror på men tror att ett grus i kugghjulet kan vara att Bloggers uppdateringar inte fungerar så bra i webbläsaren Safari. Så till er som har problem och fortfarande använder Safari så råder jag er att ladda ner Google Chrome i stället, en bättre webbläsare på alla sätt!

6 kommentarer:

 1. Men aå mycket fint!

  Jag har haft svårt att kommentera. Men nu verkar det fungera igen.

  Vi har allt en fågelspindel hemma hos oss. Den följde med på köpet när jag blev sambo :-)

  Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Åh så många fina saker!! Blir så avundsjuk på alla som har möjlighet att åka på formex!! :) Organiska former är så fint, jag har några från Paradisverkstaden "fröhus"som jag älskar! Kul med återvunnet material det vill vi ha mer av i framtiden eller hur!??

  Träd som går att ändra efter årstid - klockrent!! :D

  SvaraRadera
 3. Lånat Dina season tree bilder på bloggen: storahuset.blogspot.com

  Tack för fin och inspirerande blogg!

  /A

  SvaraRadera
 4. åh det där season tree var ju super kul. Det skulle jag vilja ha. någon aning om vart det kommer gå att hitta??

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Så kul att läsa om din Formex upplevelse.
  Så glad och oerhört tacksam för den uppmärksamhet vår Soomkai får.
  Tack för all den inspiration du sprider :)

  SvaraRadera

Annonser: