torsdag 26 januari 2012

Hemma hos Daniella Witte


I senaste numret av Sköna Hem får vi hälsa på hemma hos inredaren och stylisten Daniella Witte. Lägg, förutom den maffiga dörren, märke till palmen som gör börjar göra comeback. 


Industritrenden står fortfarande stark, vilket även Formexmässan gav bevis på. Jag gillar betongskivorna, den helkaklade väggen och de små taklamporna. Det underbara bruna golvet och trädetaljerna skänker den så viktiga värmen och balanserar upp den industriella stilen. 


Den maffiga, ruffa tegelväggen som är slammad med putsbruk balanseras upp av det vita och den sköra rumsgranen. Också det är en växt som syns flitigt just nu. 


Den fina ljusslingan från Granit som jag velat ha i evigheter hittade precis innan jul hem till oss men jag blev tyvärr väldigt besviken. Lamporna blir ju så galet varma att de inte går att ha i närheten av varken tapeter eller barn... Jag som hade tänkt ha den i Ws rum men då får vi helt enkelt låta bli att tända den eller så får den flytta utomhus i sommar i stället. Ja, ja men fin är den i vilket fall!


Extra roligt är att alla bilder är tagna utav Daniella själv.

Translation: Welcome home to the lovely home of Swedish decorator and stylist Daniella Witte. I love the subway tiles in the kitchen, the greyish brick wall and the fishbone floor which gives so much warmth to the home. 

14 kommentarer:

 1. Otroligt snyggt med den mudfärgade tegelväggen

  SvaraRadera
 2. Ett litet tips, sätt en dimmer på ljusslingan så blir den inte alls så varm. Det har jag gjort.
  Tack för en bra blogg!
  /Helena

  SvaraRadera
 3. Tittar in för att önska dig en härlig helg! Kan tänka mig att ni har den planerad... ;)

  kram

  SvaraRadera
 4. Jag veet! Superfint. Läser hennes blogg. Hon har ett fantastiskt hem och tar otroliga bilder!

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Tips tips! Har velat ha ljusslingan från granit också men aldrig kommit mig för, vart så glad när jag hittade en liknande hos rusta! Tror den kostade runt 300kr :) Har min hängandes runt en dörrpost, lamporna har varit på som mest i 24h och blir aldrig varma för små händer ;)

  Mvh, Linn

  SvaraRadera
 6. Superfint verkligen! Är det någon som vet om det fortfarande finns hantverkare som lägger fiskbensparkett? och vad det i så fall kostar? Är löjligt förtjust i det och älskar den gamla charmen. Även om man flyttar in i ett nybyggt hus skulle jag vilja ha sådana golv, men vet inte om det är värt pengarna.

  Hälsn Caroline

  SvaraRadera
 7. Herregud vad fin den dörren var! Den bilden åker direkt ner i inspirationsmappen :)

  SvaraRadera
 8. Jätte kul att se bilderna här hos dig Caroline!! :)) Tack!

  -Fiskbensparketten i köket lade vi in nytt då den delen var lite sönderrenoverad när vi flyttade in.
  vi anlitade en erfaren golvläggare och det kostade strax över 1000 kr /kvm behandlat och klart. Väl värt alla pengar!! Kram Daniella

  SvaraRadera
 9. Ett otroligt vackert och häftigt hem! Gillar det grafiska intrycket med vitt och svart!

  SvaraRadera
 10. Tänkte tipsa dig om att sätta en uttagsdimmer på slingan (finns bl.a på Biltema), men såg att någon redan har tipsat om det.
  Hittade nämligen ett inlägg om just granits slinga, och den dimmern inne hos Hildur med bloggen fixa & dona igår. Där skriver hon att värmen minskar betydligt på lamporna, plus att det blir ett behagligare ljus.
  Du kan läsa själv om du vill: http://fixaodona.se/?p=3772

  SvaraRadera
 11. Kanske får överväga det där med fiskbensparkett ändå, är ju så vackert! Tack för svaret Daniella!

  SvaraRadera
 12. Så fin din bloggtopp har blivit. :)

  SvaraRadera
 13. Nej vad tråkigt med ljusslingan. Jag funderade oxå på den till mina killars rum men då tror jag att jag låter bli att jaga ifatt i den.

  SvaraRadera
 14. Älskar hennes "svartvita" hem!

  SvaraRadera

Annonser: