onsdag 28 mars 2012

Att bo i en skola

Foto: Markus Linderoth för SkandiaMäklarna

Jag har alltid varit fascinerad av annorlunda och unika boenden så som gamla kyrkor, kvarnar och stall så därför klappade mitt hjärta till lite extra när jag såg den här omgjorda skolan som ligger ute till försäljningI den stora ljusa hallen med mörkt klinkergolv skänker träkorgarna och växterna välbehövlig värme.


Fem meter köksbänk och triss i snygglampor från Kartell. Men var är köksfläkten? 


Köksfläkt eller inte - oh my vilken spis!!! (Smeg)


Den härligt mossgröna väggen är mattbeklädd och fungerar som ljuddämpare. Kan behövas i det nästan 100kvadrat stora rummet. IKEAs Urban gör sig bra runt matbordet. Tidningshögarna får en funktion och återigen skänker träkorgen och de gröna växterna värme.


Mysig platsbyggd sittbänk i fönstret som taget ur en DAY Home/Tine K annons. 


Ett galet snyggt hem men för att bli riktigt såld hade jag velat se fler ursprungsdetaljer bevarade som t ex den upphöjda katedern och bokhyllan som vittnar om svunna tider. 

Visning i morgon för er som bor i Skåneland, fler bilder hittar ni här.

Translation: I love remade barns, churches, mills and stables so this old school house caught my attention. It's for sale here

12 kommentarer:

 1. Visst är det fina bilder! Tagna av en vän till mig, Markus Linderoth. Som övrigt fotograferade vårt hus inför försäljning. Underbara bilder! Kram!

  SvaraRadera
 2. Min dröm också i boendeväg - fanns helst värsta råa industrilokalen men utsikt över manhattan....dream on...

  Men herreguud vilken spis!! Hur är det möjligt att ha så där många kastruller igång samtidigt tänker jag...om man inte är en restaurang typ. Fast vi har inte heller något köksfläkt - funkar hur bra som helst så länge man inte bränner ris och vegobiffar - det senaste missödet härhemma.

  Nåväl, fint o härligt o önskedröm. Och tack för mån-länken :) Kram!

  SvaraRadera
 3. Undra hur det såg ut innan de byggde om. Coolt!

  SvaraRadera
 4. alllt är vitt !
  Jag dör ju! lite färg kan det vara , man vill ju inte bo i ett sterilt sjukhus liknande bra designat hus.....

  SvaraRadera
 5. De har ju förstört karaktären på huset. Ogilla! Om man nu ska ha ett gammalt hus MÅSTE man behålla karaktären/känslan - annars kan man lika gärna köpa ett nytt eller ett hus som inte har någon som helst historia. Jag avskyr när människor förstör kulturhistoria på det här viset. Personligen älskar jag gamla 1920-talshus men skulle aldrig kunna bo i ett eftersom min inredningsstil är funkis och det rimmar illa att blanda så mycket.

  SvaraRadera
 6. Många som bloggar om just denna skola nu, men å andra sidan kan jag förstå varför. Det är ett galet snyggt hem! Synd att det inte ligger närmare stockholm

  SvaraRadera
 7. Häftigt! Jag gillar också annorlunda boende. Är imponerad av folk som får till det och hittar häftiga planlösningar.

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 8. Gillar annorlunda boende men jag måste hålla med att de har renoverat bort "själen" i huset. När man köper/hyr så förvaltar du det en tid. Givetvis att man måste kunna få modernisera, sätta egen prägel etc men som Emma P skriver, köp ett hus som passar din stil-förvanska inte orginalet till något det inte är!

  Sedan finns det "hopplösa" fall på pappret, som tex "It's a house" , men där man har lyckats få till något så mkt bättre än orginalet!

  SvaraRadera
 9. Åh vad roliga bilder:) Får massa inspiration eftersom vårt hus som vi håller på renoverar är en gammal missionskyrka:). Älskar allt de vita de är så stilrent & fräscht:). Tack för tipsen igår gällande fönsterna nu är dom beställda. Det blev nått helt annat än vad vi tänkte från början:) Kram /Karolina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för förtroendet! Det brukar ofta bli så, något annat än man tänkte från början menar jag! Ska bli jättekul att se er förvandling av missionskyrkan!

   Radera
 10. Ojdå, vad förvånad jag blev nu. Jag bor ungefär 2 km från det här huset haha.. Där ser man.

  SvaraRadera
 11. Att bo in en skola ÄR en dröm - det kan vi intyga som bor i Glottra Skola som byggdes i nyklassisk stil på 20-talet.

  SvaraRadera

Annonser: