lördag 14 april 2012

Tåg, tur och ridlekis


Efter att ha spelat ut alla mina inomhusaktivitetskort detta påsklov och med fortsatt trökigt väder så tog vi i förrgår en tur med den nya pendeln in till Umeå. Och för mina barn som är vana att åka bil överallt så var detta en stor och mycket uppskattad händelse =) Men ris till tågpersonalen som inte kunde med varken ramp eller hiss - skärpning där! 


Igår spenderade vi förmiddagen på Leos lekland tillsammans med halva Västerbotten kändes det som.... Det var så överbelastat i restaurangen att vi varken fick bestick eller sittplats och en massa energi gick åt att uppfostra andras ungar och vara på helspänn för att hålla koll på sina egna. Så note to self: påsklov + dåligt väder = dålig idé att åka på lekland. Att jag sedan glömde kameran liggandes mitt i entrén i över tre timmar utan att den blev stulen måste ändå anses som ruggig tur, fredag den 13:e och allt!

 Efter Leos åkte vi vidare till en betydligt lugnare ridlekisstart för lilla T. Liten grupp, supersnälla hästar och jättegullig instruktör. Stallregler, leda, borsta och sadla stod på schemat idag och det blev stora tummen upp från lilla T. J är lite nojjig att hon ska ärva mitt närmast maniska hästintresse men jag resonerar som så att ett äkta genuint intresse kan man som förälder varken frammana eller hålla tillbaka. Däremot vill jag ge mina barn möjligheten att prova på så mycket som möjligt för att hitta sin passion. För passion det är viktigt och vilken aktivitet de än må fastna för så kommer de att ha vårt fulla stöd. 

Translation: The weather has been grey and boring for the whole second part of our Easter break so my list of indoor activities has really been put to a challenge. We've baked cookies, played hide-and-seek and dress up, played with Lego and finger paint, red more books and put together more puzzles than we could count etc.etc. But the two most appreciated activities were when we took the new train into the city and my daughter's riding school start.

8 kommentarer:

 1. Vilket mysigt påsklov ni verkar ha haft, mys!=) Kommer du ner till GBG och bloggträffen i början av maj?

  Kram Jenny

  ps. Jag har just nu en tävling med en Ergorapido från Elextrolux i vinstpotten, tävla gärna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gör jag! Ser fram emot det massor!

   Radera
 2. Kloka ord om passion! Kram

  SvaraRadera
 3. Kul aktiviteter! Men, det är jobbigt att trängas med mängder av folk, jag håller med dig. Loven är ingen bra tid att passa på men om man inte är ledig annars så måste man ju :S

  Barnen kommer säkert komma ihåg denna dag länge med så mycket kul som ni gjort.

  Härlig lördagskväll!

  SvaraRadera
 4. Jag hittade din blogg igår, vi letar hus och norrlänning som jag är blev jag så nyfiken när jag såg att ert ställe skymta förbi i någon annans blogg. My god, jag har varit vaken halva natten och plöjt varenda sida! Vilket ställe ni skapar, helt fantastiskt! Och alla fina tips.. jag har muslin i ugnen och de små fåglarna ligger snart under symaskinsnålen. I lajk :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack snälla du det värmer! Det tog en sekund inan jag kopplade vilka fåglar du hade under nålen, hi hi.

   Varmt välkommen hit och lycka till med husjakten!

   Radera
 5. Jag tycker också de ska få prova på saker. Vår äldsta M var en iaktagare och var inte med på något nytt om hon inte visste hur det hela skulle gå till! Hon gick på gympa och simskola som liten och vägra allt annat. Försökte många ggr få henne att prova eller åtminstone titta på annat men icke. När vi flytta gick hon i 2:an och följde sen med en ny klasskompis på dans ,tror jag det var. Kom hem skit glad och skulle börja. Mmm har jag inte sagt att man kan prova innan man dömmer ut något! : )

  Ha en toppen kväll!
  Kram Kia

  SvaraRadera

Annonser: