lördag 30 juni 2012

Det dukade bordet


Mitt andra nummer som inredningsskribent för Umeåguiden har nu passerat tryckpressarna och som sommartema valde jag Det dukade bordet. Ett av mina tips är porslinsfärg som är ett billigt och roligt sätt att piffa till basporslinet. Här har jag använt mig utav en porslinspenna från Panduro och målat konturerna av en tepåse och en mustasch på fri hand. Efter man har målat låter man det lufttorka ett dygn för att sedan fixera en halvtimma i vanlig ugn på 150 grader så håller det för maskindisk. Mer inspiration att måla med porslinsfärg hittar du här och här och klickar du på bilden nedan kan du läsa hela min artikel.


Men idag har bordet lyxigt nog dukat sig självt. När jag slog upp mina blågröna i morse så möttes jag av en vägg av regn och träd som vek sig i vinden så hela lilla familjen gjorde en spontanutflykt ner till Övik och Paradisbadet. Hämtmat från lokala Thairestaurangen och en stor påse lösviktsgodis från Candy Corner på det och det blev en supermysig familjedag vädret till trots!

Nej nu ska jag försöka få en sockerspeedad 4åring i säng som dessutom somnade i bilen på väg hem - wish me luck...

9 kommentarer:

 1. Så fint reportage! Ha en fin kväll.

  SvaraRadera
 2. Ja men så snyggt du målat! Verkligen! Och vilket fint reportage. Hoppas fyraåringen sover. Det gör min tjej som precis som din fyraåring var sockerspeedad och soven i bilen. Nu på femåringen.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket Lina!

   Yes, dryga timen tog det men nu sover hon.

   Kram

   Radera
 3. Porslinsfärg -vilket härligt tips som jag nu blev sugen på!

  SvaraRadera
 4. Men vad duktig du är !! Både med muggar och tidning. Jag skulle precis fråga var du har köpt dem för jag vill ha likadana :)

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 5. Vilket trevligt reportage och fint du målat med porslinsfärgen, kul idé :)

  Hoppas du får en skön söndagkväll

  Kramar Bella

  SvaraRadera
 6. Vilka fina muggar. Inspirerande! Kram

  SvaraRadera
 7. åå det badet har vi badat och njutit massor med timmar i! paradiset! mini

  SvaraRadera

Annonser: