onsdag 13 juni 2012

Semestern är räddad!


Idag anlände 25 ton gatsten från S:t Eriks hem till oss så nu är semestern räddad! Av säckarna att döma skulle man kunna tro att vi ska täcka in hela tomten med sten men det är faktiskt "bara" trädgårdsgångarna och en låg mur av storgatsten runt en rabatt. Valet föll på gatsten i granit eftersom det är tidlöst och ger ett exklusivt och mjukt intryck och de organiska formerna blir en fin balans mot de kantiga linjerna på vårt hus. Redan i fjol gjorde vi underarbetet, grävde ut till frostfritt djup och fyllde på med bärlager som nu har fått ligga till sig över vintern. 


Som vanligt ska vi göra jobbet själva men med S:t Eriks expertis i ryggen och visst kommer det att ta ett par timmar att få alla stenar på plats men vi går in i detta projekt fulltankade med samma energi som lille W. Äntligen ska lastpallarna framför entrén bort! Som jag har längtat! Nu kör vi!

18 kommentarer:

 1. Handskar, knäskydd och gummiklubba. Bara att köra :D

  Ser spänt fram emot resultatet. Själva har vi funderingar på att lägga takskiffer i våra trädgårdsgångar, men eftersom de skivorna är så tunna så behövs betong under så de inte spricker av kylan på vintern. Dit har vi dock ett tag. Trädgården är i dagsläget jordhögar och grus, men nästa år så. Då ska vi banne mig fixa till det. Nu först ska huset på plats.

  /Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. En gummiklubba slets ut redan första dagen... Nu har vi införskaffat en rejälare modell och hoppas att den ska hålla något längre =)

   Radera
 2. Det kommer bli så snyggt!

  Vi hade mycket gatsten vid vårt gamla hus i stan.
  Här på vischan skulle det se konstigt ut tror jag, lika konstigt som om vi skulle asfaltera vår väg ;-)

  Hos oss gör vi grusgångar, men ska lägga plattor på bakgården där vi springer fram o tillbaka till komposten och vill kunna sopa rent från snö på vintern.


  Ja, då vet vi vad ni gör i sommar ;-)

  Kram Helene

  SvaraRadera
 3. det kommer bli riktigt trevligt att din vackra hus! ja det är otroligt hur mycket gatsten tar Upp, men när du sätter dem, sträcker sig inte så långt. lycka till med projektet! hoppas att vi får bilder på processen och ta del av verket. ha en trevlig dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart ska ni få hänga med på resan!

   Radera
 4. Blir toppen att följa detta! Vi har ett litet sommarprojekt som också handlar om att lägga gatsten! Det är dock betydligt färre kvadratmetrar... Andreas (mannen min) testade på detta med gatsten litegrann förra året men det skulle vara väldigt bra att se lite bilder från ert projekt, how-to-do-it liksom.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Ha ha ha, underbart!

  Ha det gott

  SvaraRadera
 6. Det blir säkert jättesnyggt, väntar med spänning på fortsättningen!Hur går det med trädgårdsplanerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går väl så där skulle jag vilja säga. Det är inte helt lätt att komponera ihop en rabatt i skuggläge där jag vill få till höjd och struktur men känner mig rätt begränsad pga att det kommer att rasa snö från taket rakt ner i rabatten på vintern.. Tips?

   Radera
  2. Hej, Ni ville ju ha rabatt, men ett annat tips är Rhodedendron. De blommar hela sommaren och trivs utmärkt i skugga. (och gärna lite sur jord) Och de är vintergröna, vilket är trevligt.
   Mvh/Inger. (med samma läge...)

   Radera
  3. Tips Rhodedendron. Inte världens snyggaste, men kräver inget underhåll. Vintergrön, och blommar tidig sommar + hela hösten.
   Inger

   Radera
 7. Oj oj, ni är ju härliga. Vilket jobb men oj vad snyggt det kommer bli, som allt annat ni gör;)
  Lycka till
  Kram

  SvaraRadera
 8. Gatsten är jättesnyggt. Och kul att lägga!

  SvaraRadera
 9. Oh satan i gatan(gatsten)!! Kommer du hem till mig och fixar min trädgård sen också när du ändå har ångan uppe? ;)

  SvaraRadera
 10. Wow vilket jobb! Lär krävas ordentliga handskar, lycka till!

  SvaraRadera
 11. Ååh shit, ni är verkligen inte rädda för att arbeta, men ni gör allt så himla fint så det kommer säkert gå jättebra. Glöm inte att njuta lite mellan varven bara!

  SvaraRadera
 12. Jag är inte avundsjuk på det arbetet.... Men smågatsten är himla snyggt, vet inte om det passar till vår 60-tals tegelkåk dock.... Fast jag drömmer om en uteplats på ena gaveln i sån sten, liite kan man ju bryta av :)

  SvaraRadera
 13. Ja jisses... nu har ni fått att göra! Men med tanke på allt annat ni gjort själva så är det väl en baggis! Fast ett lycka till kan ni behöva! Vi har också mycket (mark)sten på gångar och uppfart och vet vilket jobb det är att lägga.

  SvaraRadera

Annonser: