torsdag 12 juli 2012

Plantskolebesök


Resultatet av dagens plantskolebesök. Mycket rödbladigt som ni kan se. Tycker det behövs lite kontrast mot vårt vita hus. Jag har längtat i mer än fyra år på denna dag så ni kan tro att jag njutit! Som ett barn i en godisfabrik. Mitt livs första rabatt! Stort, roligt men också ruggigt klurigt. Att få dem alla att bilda en snygg helhet. Att välja rätt grannar, tänka på höjd, omfång, färger och strukturer. Jag har flyttat, ändrat och flyttat igen, närmar mig målet men är inte riktigt där. Bäst att sova, hämta nya krafter och ta nya tag i morgon!

9 kommentarer:

 1. Det ser ju jättefint ut! Vad spännande att få se fortsättningen.Bra planteringsväder också idag :) Hoppas du har bra jord också ( använd inte bara påsjord som oftast innehåller mycket torv det är inte bra här uppe den blir så blöt och kompakt)genomsläpplig och hyfsat ogärsfri! Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Åh vad fint får man fråga vilka sorter du har köpt? KOmmer att bli hur fint som helst!
  Sofia

  SvaraRadera
 3. Men så fint det ser ut! Och gud vad roligt att pyssla med sånt och bestämma helt själv hur allt ska vara. Härligt! Ser verkligen fram emot bilder sen. En framsida blev såå fin!

  SvaraRadera
 4. Ett tips är att göra ett besök hos Visningsträdgården Hällan i Bjännsjö, de säljer även växter (stora som små perenner) till ett billigt pris! Ifall ni behöver komplettera med mer sorter m.m.

  SvaraRadera
 5. Ska bli spännade att se hur det blir!
  Jag har nästan bestämt hur jag ska ha min flaggstångsrabatt, bara nästan. : )

  Ha en toppen helg!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 6. Lycka.... förstår din känsla :) Ser ut som ni har fått med mycket snyggt från plantskolan! Ska bli kul att följa er plantering.

  Ha det bra!
  Åsa

  SvaraRadera
 7. Så mycket fint du köpt. Det är verkligen kul att ta tag i saker man under lång tid planerat och fantiserat om. Kommer nog att bli jättebra när du bestämt hur de ska planteras, du ha ju så god smak.

  Härlig helg!

  //Linda

  SvaraRadera
 8. Halloj
  Grym rabatt...det ser ut som en bra skiss med din uppställning. Jag har själv använt mig av många av de perenner som du köpt idag....fina blommor som breder ut sig och blir finare med åren. Lycka till med planerteringen, blir spännande och se hur det blir när de hamnat i jorden.
  mvh
  katarina

  SvaraRadera
 9. Känner mig livrädd för planteringar efter att ha skött vårt stora jordgubbsland pedantiskt i MÅNGA år. :) Har dock skaffat ett gäng pallkragar där jag odlar sommarens ätbara härligheter. I dem behöver man ju inte rensa ogräs. PS. Kul att läsa om ert husprojekt m.m. i lokalpressen. Tack för all inspiration!! Kram/ Maria från Umeå med bloggen Ting från Gammelgården

  SvaraRadera

Annonser: