onsdag 4 juli 2012

Sommaren med S:t Eriks


Det blev lite tyst här på bloggen. Förklaringen stavas en trött dator. En mycket trött dator. Men efter lite konstgjord andning visar den nu vissa livstecken. Jag har dessutom roat mig med att vända upp och ner på hela huset i jakt efter min plånbok. Blomkrukor, linneskåp och skafferi. Allt har gåtts igenom. Men utan resultat... En febrig liten W på det. Roligare kan man ha. Men J jobbar på för fullt med stenläggningen. De första 30 40 kvadratmetrarna är helt färdiga. Alla passbitar har kapats ut med diamantklinga och sedan bankats till med hammare för att trolla bort de skarpa kanterna. Och slutligen har stenmjöl borstats ner mellan springorna. 


Vid vägs ände. Målet är nått! Åt ena hållet.


Men innan vi ger oss i kast med de resterande 40 kvadraten gjuter vi muren in mot den upphöjda rabatten. Den murar vi upp av storgatsten, också den från S:t Eriks. Sista stenen på den här sträckan kom på plats alldeles nyss och i morgon ska jag planera til marken och fylla på med jord. Nu börjar det dra ihop sig till plantskolebesök - som jag har längtat!

16 kommentarer:

 1. Den där ST:Eriks verkar vara både lite här och lite där, är han att lita på!?

  Tvåtusentvåhundratjugo styckna är just i detta nu på väg hem till min postlåda också :)

  Vad otroligt fint ni får det!

  SvaraRadera
 2. Härligt att kunna fira delmål!Det ser så fint ut med stenen,stilrent. Vill du ha växtförslag eller tips så vet du var jag finns. Ha det gott nu kommer värmen, och hoppas du hittade plånboken!

  SvaraRadera
 3. God morgon! Vad fint det blir!

  SvaraRadera
 4. Ojojoj! Vilken hjälte du har där på gången! Det kommer ju att bli galet fint vad det lider! Hoppas att du hittar din plånbok, inte kul när den försvinner... Ha en fortsatt fin vecka! :)

  SvaraRadera
 5. Men så fint det blir. Vad roligt!

  Ha det gott.

  SvaraRadera
 6. Galet snyggt! Och plantskola alltså, ert hus måste vara det finste i Sverige.

  SvaraRadera
 7. Snyggt det blir!!
  Tur att ni har att göra så ni inta går sysslolösa. : )

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 8. Jättefint blir det. Har ni fått det gratis för att gör reklam? Iom att din blogg är så pass stor och välläst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det undrar ju jag oxå! väldigt många fina bilder på deras namnlogga... hmmm....

   Radera
 9. På plantskola; där går det busfrön!

  SvaraRadera
 10. Wow så fint det blir. Kul att få plantera lite.
  Kram jannike

  SvaraRadera
 11. Hej! Jag hoppas att du hittat din plånbok, men om du inte har det, eller till nästa gång du blir av med den så kan du lägga köks-saxen i köksfönstret...det fungerar i alla fall när man blir av med nycklarna.

  Det låter tokigt, men det var min pappa som blev tipsad av en kollega när han var av med nycklarna och letat i en vecka. Han gick hem, lade kökssaxen i fönstret och en stund senare kom han på vart han lagt nycklarna. Jag har själv testat också! Hjärnan kopplar kanske bort fokus på vad man egentligen är av med och förlagt och så vips, har du hittat plånboken igen :)

  Lycka till! Lisa

  SvaraRadera
 12. Det blir kanon fint!
  Ser ut som att ni har tänkt å ha en rabatt mot själva huset, stämmer det?
  Vet du hur det där är egentligen. Kan man plantera mot en husvägg eller bör man hellre lägga singel eller sten mellan tex gräs och husvägg?
  Har funderat en del på det och tänkte att du kanske vet?

  - Johanna

  ps. roligt tips Lisa!

  SvaraRadera
 13. Det ser ju ut att bli jättefint! Kram

  SvaraRadera
 14. Ni har gjort fantastiskt fint med de stenlagda gångarna. Huset som helhet är så fantastiskt fint. Vilket slit ni måste ha haft med allt. Jag är sååå avis på ert fina hus, men kanske inte riktigt på allt jobb, även om jag tycker att det är lite kul med renovering. Hur länge har ni hållit på nu?
  Hoppas ni får lite lugn och ro i solen i sommar, även om vi bloggläsare tycker att det är roligt med en massa uppdateringar och bilder ;-)
  Kram Carolin

  SvaraRadera
 15. Det ser helt fantastiskt ut! Och vilket mastondontjobb det måste ha varit. Hoppas resten går bra att göra med.

  SvaraRadera

Annonser: