lördag 27 oktober 2012

Att välja soffa


Nu kan jag bocka av en viktig punkt på helgens to-do-list, nämligen att välja soffa till vardagsrummet uppe. Vi vill väldigt gärna hinna få den innan jul så det brinner lite i knutarna. Vi vill ha en soffa som är både snygg, skön, tålig och stooor och valet har nu fallit på denna. Precis som med många andra soffor så kan man själv välja både komfort, storlek och design och vi har valt att göra den så stor att alla i familjen lätt kan ligga och se på TV men med sitt luftiga underrede kommer den ändå inte bli fläskig och vräkig. Soffan ska stå framför den laserade träpanelväggen så det är viktigt att soffan och tyget gifter sig väl. Efter att ha bläddrat igenom över 200 tyger så stod det mellan dessa sex slutkandidater. 


Vinnare blev Gena som är ett tyg som tål pepparn. Pilling mäter i vilken mån det bildas noppor på ytan och en 5:a är det bästa betyg man kan få. Martindale anger slitstyrkan och ju högre Martindale desto bättre slitstyrka. 15 000 - 25 000 är vad som rekommenderas för hemmamiljö. Så med 38 000 kan vi släppa vilddjuren fria. Nu har ju vårt vardagsrum bara väst- och norrfönster men har man ett vardagsrum i söderläge är det jätteviktigt att titta på tygets ljusfasthet. Även här ju högre siffra desto bättre. 

Nu är det bara att hålla tummarna att soffan hinner komma innan jul så att vi kan samla hela släkten där uppe framför Kalle.

12 kommentarer:

 1. Superduperfin soffa, gillade tt den inte var helt i vinkel!!
  Vår soffa är nåt liknande men i just vilkel, är iaf nöjd med den c",)
  Den väggen var oxå superfin, vill ha nåt liknande i hallen!

  Ha en fin helg, Klem Anna

  SvaraRadera
 2. Super snygg och säkert skön soffa! Bra val :)
  Hoppas i får en skön helg! / suvi

  SvaraRadera
 3. Härlig soffa! Ska bli kul att få se när den kommer på plats. Personlingen så är jag ute efter en soffa med lite högre rygg, men det får bli när huset är färdigbyggt så att vi vet lite mer om hur stor plats den kan ta upp.

  Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

  /Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är supenöjd och vill att den ska komma helst nyss! Vi valde en lite lägre rygg av två anledningar. För det första är våra fönster rätt låga så vi ville inte att soffan ska täcka fönstret men sedan är gångerna då vi sitter rakt upp och ner lutade mot ryggstödet lätträknade, oftast halvligger vi. Men vi har köpt till ett flyttbarn nackstöd till de gånger det behövs.

   Radera
 4. Tjusig! Ah där fick jag allt lära mig lite nytt :)

  SvaraRadera
 5. Hej! Ännu en gång reflekterar jag över att dina/era möbelval inte alls (i mina ögon) är i samma stil som den smak ni har för själva huset som byggnad och det som ni platsbygger. Har du själv tänkt på detta och är det ett medvetet val att bryta av med mer modernt/kromat eller vad man ska kalla det? Utan att fundera över vilket som är snyggast (för där finns det ju inte rätt och fel) så brukar det vara så att de flesta följer stilen på sitt hus (i vart fall om man själv valt denna stil vid ny- eller ombyggnad). För mig är många av era möbler sådana som jag typiskt tänker mig hemma hos funkishus eller väldigt strama byggnader. Det vore kul att höra hur du tänker vad gäller detta! Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elin,

   Kul att du funderar. Det absolut vanligaste är precis som du säger att man har en genomgående stil i hela huset, det är också den säkraste vägen och risken för magplask är minimal. Men det kan lätt bli lite platt och intetsägande, tycker jag. Vårt val att blanda stilar är högst medvetet för det jag gillar är just kontraster och kombinationer som inte alltid är helt lätta att få ihop men så galet snyggt när man får till det.

   Radera
 6. Vilket av tygen på väggen blev det?;) kommer bli kanonfint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev tyget längst ner i mitten.

   Radera
 7. Visst är det svårt att hitta rätt. Vi har just köpt ett nytt hus och det är så många val som ska göras att det känns som huvudet ska expldera snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alla valmöjligheter är verkligen på gott och ont. Känner helt igen mig i huvudet-exploderar-av-alla-val-känslan!

   Radera

Annonser: