lördag 1 december 2012

Lucka 1 - Mr Perswall


Välkommen december och äntligen dags att öppna lucka 1 i adventskalendern. Jag är allt lite avundsjuk på er för ni har massor av härliga vinster att se fram emot kan jag lova! Först ut är Mr Perswall.

Varför inte ge en unik tapet till någon i julklapp? Som vanligt är Du designern hos Mr Perswall och i deras Designateljé kan du ändra i befintliga motiv eller skapa något helt unikt från ett fotografi, teckning eller annan digital fil. Mr Perswall ser sina temabaserade kollektioner som ett skelett, en början till något nytt. Med dem får man fritt arbeta vidare för att skapa sin unika tapet, kanske vill man ändra någon färg eller lägga till en text?

Nu kan du vinna ett presentkort från Mr Perswall på 10m2, värde 3090kr. För att vara med och tävla, svara på frågorna nedan. Klicka här för att se alla fototapeter hos Mr Perswall och för mer inspiration, gå gärna in och gilla Mr Perswall på Facebook. 


1. Om du skulle ge en tapet från Mr Perswall till någon i julklapp, vilken av Mr Perswalls fototapeter skulle du då välja?
2. Och vem skulle få den och varför? Beskriv kort.

Tävlingssvaret kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Mr Perswall. Om du gillar, delar eller länkar gillas det så klart lite extra.

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad och vi säger grattis till Sandra Pettersson! Vi skulle behöva din mailadress för att skicka dig presentkortet!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info.Vinnaren utses av Mr Perswall och ev vinsskatt betalas av vinnaren. 

60 kommentarer:

 1. Jag skulle vilja ge en av Mr Perswalls karttapeter till min femårige kartintresserade son. Han har delat sovrum med sina föräldrar och lillasyster i vårt renoveringsobjekt hela sitt liv men nu är snart hans nya egna rum klart. Vid hans säng skulle en karttapet sitta som en smäck.

  Mvh Alexandra
  www.lyckeliv.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Jag skulle ge tapeten Whole Wide World till någon jag känner som har stora problem med sin geografi och placerar Eiffeltornet i London och Colosseum i Grekland!

  Mvh,
  Malin Kinberg

  SvaraRadera
 3. Jag skulle välja tapeten ABC you i pastell.

  Den skulle jag ge till min älskade lilla fyraåriga dotter som är den tappraste och modigaste tjejen i hela världen.

  SvaraRadera
 4. Petra Wikström01 december, 2012

  Whole wide world skulle jag välja och den skulle jag ge till min man för han har alltid sagt att han vill ha stor karta att sätta upp!

  SvaraRadera
 5. Whole Wide World till en världsintresserad femåring som just nu vill åka över hela världen och se alla coola djur! Tapeten hade verkligen blivit pricken över i, i hans rum där tapeten hade fått sällskap med en jordglob, flygplan i taket och massa av gosedjur!
  Vilken julklapp det hade blivit, jag vet att min son hade strålat som en stjärna när han öppnar paketet!

  Delat luckan vidare på facebook!

  Jessica Hellström
  jessica_hellstrom@hotmail.com

  SvaraRadera
 6. Hej jag skulle vilja ge min son på 15 år ART OF FLYING och sätta in honom stående bredvid i sin uniform, då han nu går i grundkurs för frivillig ledarskaps utbildning inom flygets försvar.Kanske blivande pilot,Josephine Carlsson

  SvaraRadera
 7. Jag skulle ge min 3 årige son tapeten med världskartan så att han varje dag ska påminnas att hela världen kommer finnas till för att skapa möjligheter för hans framtid.

  Frida_hohlfalt@me.com

  SvaraRadera
 8. ABC YOU Skulle jag vilja ge mina två yngsta söner i julklapp, det hade blivit ett gemensamt rum med mycket att upptäcka i tillsammans. Bara för att dom är det bästa jag vet!
  Liten länk med:2012/12/lucka-nr-1-hos-it-house.html?m=0

  maria.mammaz@gmail.com

  SvaraRadera
 9. Jag älskar fine little days gran tapet så den skulle jag nog ge mig själv : )
  Elisabetlight@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Never ending paper skulle jag ge till min sambo..... För att själv få ta del av denna underbara tapet;)

  Havemyr.romana@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Jag skulle vilja ge Tall Wall (http://mrperswall.se/alla-tapeter#id=2023) till min storebror och hans fru som nyss köpt ett renoveringsprojekt och samtidigt väntar en liten. Den här tapeten skulle vara väldigt uppskattat under en lång tid och pigga upp vilket barnrum som helst.

  Men ack vad mycket snyggt det finns! Blir nog ett köp till vår hall som behöver livas upp.

  SvaraRadera
 12. 1. Secret Cities P110401-W
  2. Till en bokslukare jag känner...

  / Mia L

  SvaraRadera
 13. 1. Jag skulle Dusty Patina..
  2. ..till mig själv! För att jag är värd det!! :)
  ekeroth.eva@gmail.com

  SvaraRadera
 14. 1, Jag skulle välja Whole Wide World...
  2, Våran dotter Ida-Amalia som är 1 år skulle så den i sitt lekrum. Följt din blogg länge och inspirationen till att göra lekrummet kommer från dig och er dotters rum :)

  /Suvi

  SvaraRadera
 15. Jag skulle nog ha valt denna http://mrperswall.se/alla-tapeter#id=2368 (writers - tinking in ink) till min mamma. De ska börja tapetsera om i huset och om hon får en fin tapet så går det nog fort.

  Det är även min mamma som skulle få presentkortet. Jag hoppas att hon gör om vardagsrummet först om hon skulle få presentkortet. Där är tapeterna hiskligt fula, lort vita med massor av luftbubblor.

  e.backeby@gmail.com

  gillar även mr.perswall på facebook - Elina BACKEBY

  SvaraRadera
 16. Jag skulle välja "White Rose" (http://mrperswall.se/alla-tapeter#id=3325). Den skulle jag ge min svärmor som tack för all hjälp som hon gett oss under åren. Det är ovärdeligt. Med denna tapet i vardagsrummet vet jag att hon alltid skulle komma att tänka på hur tacksamma jag/vi är! <3

  Kram Annika
  familjenpettersson@hotmail.se

  SvaraRadera
 17. Cartoon City vill jag ge i julklapp till bebisen i min mage som beräknas komma 23 december! Den hade varit jättefin på väggen bakom spjälsängen
  Mariaberg82@hotmail. com

  SvaraRadera
 18. 1. Your own backyard
  2. Till vår 10-åriga tös, hon satt bredvid mig när jag surfade in på Mr Perswalls sida och sa direkt åååhh mamma, när hon såg den :-) den skulle passa perfekt när vi ska göra om hennes barnrum till ett rum för en större tjej.

  Ebba
  ebba@kackelochsurr.se
  har även gillat på facebook

  SvaraRadera
 19. Jag är super gärna med och tävlar!
  Om jag skulle ge bort en tapet, så skulle det vara denna: http://mrperswall.se/alla-tapeter#id=3328 jag var helt såld då jag såg den och kunde inte sluta tänka på den.

  Skulle ge bort den till mig själv och min man. Vi har länge velat göra om vårt sovrum då det bara är vita väggar där inne. Är inget mysig sovrum och det känns mest kalt å kallt. Den här tapeten skulle verkligen göra vårt rum och vår jul.

  Mvh Nina
  nina_bergquist@bergnet.se
  Gillar dig såklart på fb!

  SvaraRadera
 20. Jag är med. :)
  Skulle jag gett bort Whole Wide World till min mamma för hon älskar kartor.
  Eftersom vårat vardagsrum har en stor fet karta uppsatt så tycker jag att hon borde tapetsera om med något mycket snyggare och nåt som inte ramlar ner stup i kvaten. :)

  Gillar på fb och min emal: oliviasphotolife@hotmail.com

  SvaraRadera
 21. Oj, oj, oj vilken toppenvinst! Jag ÄLSKAR Mr Perswall. Min mamma har precis flyttat så jag skulle köpa Ny Skyline (eftersom hon älskar New York).

  SvaraRadera
 22. Jag hade utan tvekan valt mönstret Magnolia Tree från Urban Nature om jag hade fått ge bort det i julklapp. Det är inte min egen favorit, men jag tror att min älskade mamma hade uppskattat det mycket! Sedan hon blev änka har hon flyttat till en egen liten lägenhet och trivs bra med livet, men hon har en konstig idé om att hon inte klarar av att göra "husgrejer" själv. Så hennes barn får rycka in - och det gär vi gärna! - när hon behöver glödlampor bytta och lås smörjda. Och väggarna, de har hon inte vågat ändra från den vita färg som var på dem när hon flyttade in. Så att ge henne detta i julklapp, tillsammans med en helg då vi hade lärt henne tapetsera, hade gjort lägenheten finare och hennes självförtroende större!

  Min bästa vän håller på att renovera sitt kök och vill ha en Mr Perswalltapet där. Så självklart har jag rekommenderat tävlingen till henne!

  SvaraRadera
 23. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 24. Oj vilken adventskalenderklapp!

  Jag skulle ge bort en av tegelstenstapeterna till min kära sambo.
  Han vill ha en riktig tegelstensvägg och jag vägra pga av allt damm som samlas där. En verklighetstrogen tegelstensvägg skulle vara den perfekta medelvägen. Dom är ju så snygga! Efter allt slit med badrumsrenovering och värmesystem som pajade mitt i allt skulle den tapeten pigga upp honom! Över en månad hos svärföräldrarna är inte så kul!

  Jag kommer inte in på Mr Perswalls hemsida just nu och kan därför inte skriva namnet på tapeten.

  Gillar på Facebook

  Hälsn, Maria

  SvaraRadera
 25. 1 Whole wide world
  2. Till skatten i magen så att vi kan peka på alla spännande länder vi ska besöka i framtiden.

  SvaraRadera
 26. NY Skyline skulle jag välja

  Ska snart bli sambo i pojkvännens ungkarlslägenhet
  och inredning är väl inte det roligaste han vet
  Tapeterna på väggen är från husets byggnation
  och tittar man för länge på dem får man en jobbig depression
  Vi behöver nåt nytt inför vår gemensamma nystart
  och ett par Mr Perswall tapeter är oöverträffbart
  Kanske It's a house fattar problematiken
  -vi vill ha nåt som behåller romantiken

  SvaraRadera
 27. 1. Skulle välja Whole wide world

  2. Skulle passa perfekt i värt hem, dà jag och min man är riktiga restokar och älskar att uppleva nya länder och kulturer

  3. Gillar pa fb med namn Sofie Altuntas Lindholm
  Tipsar pa loggen
  http://www.facebook.com/sofie.lindholm.61/posts/171732306306448

  KraM Sofie
  citcit.kuruyemis@gmail.com

  SvaraRadera
 28. 1. Tapeten Rocky Rose - Tough Love ur serien Communications.
  2. Den skulle maken få för att sätta upp i vårt sovrum. Skulle passa fint med våra grå väggar!

  SvaraRadera
 29. Jag skulle välja den här tapeten : Whole wide world
  2. skulle ge den till min mamma, hon har precis flyttat till egen lägenhet efter en skillsmässa och skulle behöva lite uppmuntran :D

  my.thulin@live.se

  SvaraRadera
 30. Jag skulle ge tapeten "Tree" till min min sambo i julklapp. Den ska få pryda en vägg i vårt nya hem i södra Sverige och påminna oss om vår tid i Umeå.

  Hälsningar Linda Gustafsson
  lbs.gustafsson@gmail.com
  instagram: ligu6978

  SvaraRadera
 31. Jag kommer inte ut på Mr Perswall´s server... :-/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller. Ska genast kontakta dem för att se vad felet kan vara!

   Radera
 32. Jag kommer inte heller in på sidan, men bildgooglade lite och hittade denna tapet:
  http://www.jehrens-farg.se/img/mr_perswall.jpg

  Den skulle jag ge till min älskade man som ofta pratar om att vi ska ha en skog inomhus. Här kan han få det. Den kommer nog att sitta på någon av väggarna i vardagsrummet skulle jag tro.

  annkina@gmail.com

  SvaraRadera
 33. Jag skulle välja Whole Wide World till min snart 5-åriga dotter som för första gången skall få ett eget rum i vårt nya hus.

  //MIIKIS S

  SvaraRadera
 34. 10 m2? Då skulle jag göra en egen tapet av ett av mina egna foton från en av alla turer till fjälls en vinterdag i februari. Det är fjäll där vinden har blåst snön till vackra mönster, inte en människa så långt ögat kan nå, endast mina skidspetsar som visar att det finns en människa där i allt det vackra...
  Tapeten skulle jag ge till sovrummet. :)

  SvaraRadera
 35. Lyckas inte komma in på sidan men hittade denna: http://inspireramera.se/wp-content/uploads/2012/06/inspirera-mera-inredning-blogg-design-inredningsblogg-mr-perswall-tapeter-inspiration-bors-tapeter-turkos-grtt-svart-valnt_705797261.jpg

  Skulle vara så kul att få ge den till min 10-åriga son som tjatar dagligen om att han vill byta ut sin larviga barntapet mot något coolt!! Denna New York tapet vore P-E-R-F-E-K-T!!!

  SvaraRadera
 36. Sofia Everlönn01 december, 2012

  Jag tror jag skulle önska Pen Pal men har förtvivlat försökt komma in på sidan för att kolla och det har inte funkat alls :-/

  Jag vet precis vem som ska få tapet i alla fall :-D Dottern ska få sitt allra första rum, sonen (17 år) får nytt rum i källaren och dottern får ta över hans rum! Hon är så glad, sitter och ritar teckningar hur hennes rum ska se ut, hon är 5½ år.

  Helst hade jag delat upp vinsten på båda barnen <3

  everlonn@hotmail.com

  SvaraRadera
 37. Jag hade valt Whole Wide World till mina döttar. Självklart eftersom den är så himla fin, men också som en påminnelse om att vi lever i en stor värld där det finns massor av olika människor, länder och verkligheter.

  mikaela.recknagel@telia.com

  SvaraRadera
 38. 1. Hope Artikelnummer P150701-4
  2. Min man sprider glädje och framtidshopp omkring sig och jag skulle vilja överraska honom med denna underbara tapet!

  SvaraRadera
 39. 1. Jag skulle vilja tapetsera köket med Tree, ur kollektionen: Urban Nature. Den är riktigt fin!
  2. Då blir det väl en julklapp till hela min lilla familj, fast jag skulle nog uppskatta det mest!

  Jag har försökt hela dagen men inte kommit in på Perswalls sida men googlat runt...
  Hälsn Lisa

  SvaraRadera
 40. Jag har fallit för flera av tapeterna, men jag skulle nog välja den underbara boktapeten "LIBRARY - Colourful knowledge", och ge den till någon som inte läser så mycket - för att den personen skulle upptäcka hur underbart det är att bo i ett hem fyllt av böcker!

  SvaraRadera
 41. Whole Wide World gillar jag och jag vet att sonen skulle gilla den då han gärna vill veta vilka platser vi varit på. Det skulle nog mest bli en present till sonen och då skulle han få ha tapeten i sitt rum.

  Har länkat här

  http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2012/12/01/mr-perswall-lucka-1-hos-its-a-house-212-23-59/

  Hälsningar
  Anna
  http://www.annakarlsson.se/blogg/
  blogg@annakarlsson.se

  SvaraRadera
 42. 1.Whole Wide World

  2.Hela vida världen vill jag ge mitt barn,

  För att när hon vill veta vart "Taljand" ligger så kan jag peka, och vid världens fötter hon kan leka.
  En färgglad vägg som stor kunskap kan ge, om länder jag hoppas min dotter ska få se.

  Jag vill ge mitt barn hela vida världen och detta är ett steg på vägen.

  /Maria Larsson

  SvaraRadera
 43. Anna Fahlén01 december, 2012

  1. Whole Wide World
  2. Den skulle jag ge till min lille son då vi precis i ordningställer hans rum. Min man och jag kan inte komma överens om tapet och då visade jag honom denna idag och då säger han att den har jag tittat på och tyckte den var jättefin men jag trodde inte du gillade den :)

  anna.fahlen@evry.com

  SvaraRadera
 44. 1 - Tapeten jag skulle välja att ge bort är Forest feel.

  2 - Personen jag skulle vilja ge bort tapeten till är min pojkvän inför vår potentiella flytt i början på nästa år. Han älskar vintern och '' fjällen känslan '' vilket denna tapet fullständigt gav honom vid första ögonkastet, och vore därför den perfekta inredningsdetaljen inför vår första flytt hemifrån. Inte nog med det utan den perfekta julklappen till honom!

  Hälsningar
  Emma
  emmlin@hotmail.com

  SvaraRadera
 45. Har försökt komma in men det går inte... så provar utan att sett sortimentet, för egentligen visste jag ändå vad jag skulle valt :)

  - en: fototapet med en utsikt från ett helt underbart ställe vi besökte som familj i Grekland
  - till: vår hiskeliga köksvägg. Gult må passa, till påsk. Men resten av året är den gula väggen alltför påträngande. Tex nu till jul, är det smått omöjligt att få det mysigt. Kökets utformning gör att man mest bara tänker g-u-l-t och inte på resten av rummet... Help us!

  Mvh,
  Liv
  elvl@tele2.se

  SvaraRadera
 46. Hej
  Jag skulle vilja ge bort midtown eller rooftop från den senaste kollektionen till min vän Ulrika. Hon fullkomligt älskar New York och det skulle göra mig väldigt glad om hon ständigt fick vila sina ögon på denna vackra stad!

  Trevlig första advent!

  mvh Nina
  nina.andersson@enterarkitektur.se

  SvaraRadera
 47. Jag kommer inte heller in på sidan, men bildgooglade lite och hittade denna tapet:
  http://www.jehrens-farg.se/img/mr_perswall.jpg

  Min fru som är uppvuxen i skogen skulle få den eftersom jag vet hur mycket hon tycker om skog!

  Mvh
  Jerker Nilsson
  jerker@mac.se

  SvaraRadera
 48. Åh, jag vet inte vad tapeten heter men den ser ut som en svart griffelvägg med en massa formler och klotter på, E=m2 osv, hur häftig som helst. Den skulle jag spara för att tapetsera i kommande hus i min dotters rum, för att se om smarthet och ett skarpt intellekt beror på arv eller miljö (hon har nog tyvärr inte fått så mkt i arv från mig he he)

  SvaraRadera
 49. Hej
  Kommer dessvärre inte heller in på sidan men googlat runt lite. :)

  Hittade en ljuvlig svart/vit tapet med björkstammar som skulle göra sig grym i vårt vardagsrum bredvid våra fönster som vetter ut mot en vacker björkskog.

  SvaraRadera
 50. 1 & 2)
  Mannen totalt ointresserad av inredning är
  dock håller han resor & New York mycket kär.
  En fototapet med motiv från favoritstaden vore kanon,
  kanske en bild på Empire state building eller Brooklynbron.
  Nya kollektionen New York Memories är en riktig höjdare,
  med en fototapet från den serien skulle vi bli nöjdare.
  En perfekt julklapp till mannen detta ämnar vara,
  den i vårt blivande arbetsrum skulle bli bästa tänkbara.

  dahlarna@hotmail.com

  SvaraRadera
 51. Hej! Jag kommer inte heller in på sidan. Lustigt nog hade jag hemma hela provkatalogen därifrån i fredags och jag skulle bli oerhört glad för trädet med pilar. Relax, work, family mm jag skulle ge den till vårt hus för då vet jag att det är fyra som blir glada här!!!;) kram och tack för en supertävling!

  SvaraRadera
 52. Kommer, som så många andra, inte heller in på sidan men har försökt att hitta en fin på nätet. Det blev Concrete - Build to last från kollektionen Communication som ju är för jäkla snygg! Den skulle få sin plats i vårt vardagsrum som verkligen behöver ett lyft
  Mvh Maria N
  maria3-@hotmail.com

  SvaraRadera
 53. Hittade din tävling idag (sön) och har väntat på att Mr Perswalls sida ska funka men det gör den fortfarande inte nu kl 0:43 (mån), så jag skriver nu och hoppas det är ok. Sist jag tittade efter var Stripes min och makens favorit. Vi skulle verkligen behöva den som ett glatt lyft i vår vardag. Vi köte ett hus för 1,5 år sedan, ett hus som skulle bli så bra, men som pga av oväntat trafikbuller även inomhus istället har blivit en stor besvikelse. Flytta kan vi inte heller göra får pga fallande priser skulle vi sälja med förlust. Så nu renoverar vi, själva!, ett hus vi egentligen inte vill bo i, jobbar heltid båda två, och försöker hinna ta hand om våra barn och oss själva. Behöver jag säga att varken humöret eller orken är på topp!?

  Jag gillar såklart dig på FB.

  Mvh
  Sophia
  sophiastreiby@msn.com

  SvaraRadera
 54. Nu gick det komma in på sidan och oj vad många riktigt snygga tapeter det fanns!

  Min favorit måste bli detta magnoliaträd som jag tror skulle passa perfekt i ett av hörnen i vårt kök. Har sett flera bilder på just fototapetsträd i hörn och det är så snyggt!
  http://mrperswall.se/tapeter/mr-perswall-tapeter-magnolia-tree-p030404-w

  annkina@gmail.com

  SvaraRadera
 55. Yay vad många fina tapeter! Jag skullr vilja ge bort "My Village" ur kollektion Hide & Seek (Artnr. P120904-W) till min 1 åriga son. Känner att hans rum behöver lite liv och rörelse då det just nu är helvitt. En härlig tapet att växa upp med.

  Happy Monday!

  lisa_moen@hotmail.com

  SvaraRadera
 56. Jag skulle välja tapeten Tulip att ge bort, älskar dess enkelhet som ändå ger ett djup. Då till vem som skulle få den, min mamma. Anledningen är enkel, hon är min mamma och finns alltid där <3

  SvaraRadera
 57. Nathalie (nathaliefallman@hotmail.com)03 december, 2012

  Men åh först och främst TACK för tipset om denna underbara sida. Jag har länge letat fototapeter till tre rum i vårt hus och hos mrperswall har jag hittat kandidater till samtliga tre :)

  1. Jag skulle välja My village http://mrperswall.se/alla-tapeter/kollektioner/hide-seek#id=2239

  2. Jag skulle ge den till min son som just nu har spygröna strukturtapeter i sitt lekrum och hans önskemål har varit att tapeten ska innehålla traktorer bilar och hus!

  SvaraRadera
 58. "Photo by" Emelie03 december, 2012

  Jag skulle vilja ge en egendesignad fototapet till världens bästa sambo! I juli flyttade vi in i vårt första gemensamma boende och sedan dess har vi letat efter företag som gör canvastavlor eftersom vi båda tycker om att fota och vill ha en stor (STOR) bild i vårt svart-vita vardagsrum. Det har varit svårt att hitta i denna storlek, så en fototapet vore ju en bra lösning.
  Jag är också mycket sugen på denna http://mrperswall.se/tapeter/mr-perswall-tapeter-my-village-p120904-w#id=2360. Vi är jättenöjda med all renovering som vi har gjort, men denna läggs på önskelistan för framtida projekt.

  SvaraRadera
 59. Jag skulle vilja ge tapeten Whole Wide World i julklapp till mina två barn som ska få ett stort lekrum i vårt nya hus som vi flyttar till i februari. Så efterlängtat efter att ha trängt ihop oss i en trerummare i flera år, och så får vi ju flytta hem till ljuva Västerbotten igen!

  SvaraRadera

Annonser: