fredag 18 januari 2013

Rapport från Formex - del 2


Odlingstrenden är till min glädje väldigt närvarande på mässan och purjolökslamporna i Västergårdens fina monter är bara ett av många exempel. Notera också väggen utav pallkragar. Två klockrena idéer till en monterutställning signerad duktiga tjejerna bakom Hjärterum i Borås. 


Jord, lökar och vårprimörer kan tyckas vara en stylingrekvisita som vilken annan men under den oskyldiga ytan finns också något mycket större. Ett viktigt ifrågasättande. Vad är det vi stoppar i oss, egentligen? För sorgligt nog är det precis som Tareq Taylor sa i sitt tal under pressfrukosten att mycket av det vi svenskar stoppar i oss i bästa fall kan innehålla spår av mat. Men ett uppvaknande på bred front är i antågande. 


Västergårdens monter bjöd på mycket godis för både öga och gom och jag blev lite lätt kär i de små glasburkarna med smaksatt kaffe. Jag missade i all iver att ta en närbild på de fina skoltaveletiketterna men de finns att kika närmare på i webshoppen. Finfina som blickfång på kökshyllan och garanterat en uppskattad gå-bort-present. Gamla patinerade byggställningar stötte jag på i flera montrar och har lagt idén till min mentala inspirationsbank. En idé att plocka fram när det blir dags att ta tag i min trädgårdsbod (en del av garaget som i dagsläget används som byggförråd).  


Precis den här känslan vill jag ha i min bod. Jag älskar det enkla bordet med den nitade zinkplåten och alla krokar på väggen. Åh här vill jag stå och få jord under naglarna! Västergården är kanske mest känt för Mias fina handgjorda porslin och inte blev jag mindre sugen på att anmäla mig till en drejkurs efter att ha kikat på hennes behind-the-scenes-videoÅterigen too many ideas, too little time.  

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja det var en underbart härlig monter men inte helt lätt att göra rättvisa på bild. Att fota i monterljus är verkligen ingen barnlek.

   Radera
 2. Verkligen inspirerande! Såg det platsbyggda på Instagram - ni är så flitiga och det blir såååå fint!
  Fick ni ordning i vardagsrummet? Lite nyfiken på hur det blev :-).
  Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack!!! I vardagsrummet har soffan och TVn kommit på plats men inte mycket mer än så. Den gångna hösten badade vi i jobb båda två och därför har renoveringen fått stå tillbaka. Uppdaterar er så snart det börjar hända något igen.

   Radera
 3. JA, lite vår och sommarlängtan kom svepande. MEN tänk på en fin vårvinterdag i fjällen. Inte vill vi väl hoppa över det;)

  Men drömma och planera lite kan man ju alltid göra!

  /A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej absolut inte! Vårvintern älskar jag! Hoppas få njuta av många härliga vårvinterdagar innan det blir dags att hoppa i trädgårdsstövlarna! Men som du säger drömma och planera är ju inte förbjudet ändå!

   Radera
 4. Jättefint, vårlängtar extra mycket nu=)
  Kram A

  SvaraRadera
 5. Tack snälla för alla fina ord!
  Kram Mia på Västergården

  SvaraRadera
 6. Vilka härligt våriga bilder! :-)

  Jag har sett en del fr Formex mässan som kommer från just Madame Stoltz och undrar om du vet var man kan köpa hennes produkter - antingen online - eller i Stockholm?

  /M

  SvaraRadera

Annonser: