lördag 11 maj 2013

Tid för rotting


Var är våren? Ja inte är den här hos oss i alla fall. Termometern visar på blygsamma 6 grader och det är murrigt och grått som en novemberdag. Men medan den fysiska våren går på sparlåga snurrar tankar, drömmar och planer på högvarv. Jag dammsuger nätet på inspiration till sommarens projekt och har precis lämnat ifrån mig materialet till nästa nummer utav Umeåguiden som denna gång går på temat uteliv. Och utemöblernas no:1 i år är utan tvekan rotting. Rotting i alla dess former svart, naturfärgad, lyx, budget eller loppisfyndad. Denna skönhet från Sika Design hittar du hos Artilleriet. Kompletterad med ett fikonträd och en ljusslinga så är saken biff. Jag drömmer bland annat om en berså med knastrande grusgolv, hummelsurr och bullfika. Här delar ur Ikeas serier Ängsö och Läckö.


Men i väntan på sommarväder pysslar jag om det som växer här inne. Sötaste miniväxthuset från Design House Stockholm via Rädda Barnens Designshop.


Och bläddrar i underbara boken Runåbergs fröer

Nej nu packar jag väskan med en stor hög olästa tidningar och åker iväg på en liten minitripp med pappa + sambo och systrarna med dito. Spa, hotellfrukost, tid att läsa ikapp tidningar och sovmorgon väntar! 

5 kommentarer:

 1. Nej tyvärr har vårvärmen inte kommit till Umeå än..
  Rotting är så fint!
  Ha det så härligt!
  Kram

  SvaraRadera
 2. åh vilka fina bilder du bjuder på. och jo här i Skåne har faktiskt våren kommit, ä n t l i g e n !

  Ha en fin helg.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oh, det var det sötaste lilla miniväxthus jag någonsin sett.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset om boken, provbläddrade på nätet och den verkar ju underbar så nu är den beställd! Rotting och en berså vill jag också ha i min trädgård 😍

  SvaraRadera
 5. Riktigt snygg rottingstol den där översta! Det är inte lätt med utemöbler!

  SvaraRadera

Annonser: