söndag 29 mars 2009

Hemgjord müssli



God morgon! Sitter nu och äter frukost framför datorn och hemgjord müssli är en klar favorit här hemma. Förutom att det är gott så blir det bra mycket billigare än att köpa färdigt och man får den precis som man vill ha den. Så det är ett tips om ni inte redan testat!

**********************************************************************************
Mitt favoritrecept just nu ser ut så här:

1  dl    grovhackad sötmandel
2 dl    solroskärnor
1 dl     pumpakärnor
5 dl     fiberhavregryn
1 dl     havrekli
1 dl     linfrö
1 dl     honung
4 msk rapsolja
2 dl      vatten
2 dl     torkad frukt (tex. russin, aprikoser, fikon)

Blanda alla torra ingredienser utom frukten i en bunke. Koka upp vatten, honung och olja. Häll det över grynblandningen och blanda runt. Krama med handen så att det bildas klumpar. Rosta i mitten av ugnen ca 25-30 min. Rör om då och då. Låt kallna och blanda sedan i den torkade frukten.

**********************************************************************************

Igår var familjen här och hjälpte oss och det blev en hel del gjort. Bland annat röjde vi lite på tomten och eldade i det fina vädret på förmiddagen, sen drog vi el i groventrén, lagade torktumlaren som varit trasig, fick upp hyllor och torkställningar i tvättstugan och målade lite här och där. Stooort tack, ni är underbara!

Sen har matbordet och stolarna kommit och det blev precis som vi hade tänkt oss! Vi inveg det i fredags med att bjuda grannarna på middag och det var helt underbart rymligt, det bara slukade salladsskålar, dekorationer, vattenkannor och vinflaskor! Nu måste jag bara hitta tyg till stolsdynorna och en taklampa. Jag vet att ni är sugna på fler helhetsbilder men ni får hållas ett tag till för det är lite småpyssel överallt innan jag vill visa er. Men håll ut för snart kommer det!

3 kommentarer:

  1. Ska prova receptet vid tillfälle, det låter gott!
    Helene

    SvaraRadera
  2. Det receptet ska jag genast prova, kan nog bli en ny sommarfavorit!

    SvaraRadera
  3. Å detta vil jag också testa! Låter jätte gott!!!!!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera

Annonser: