lördag 26 september 2009

Lyx eller budget?

På vår gata är det tyvärr många som kör alldeles för fort och med en livlig liten 1-åring så får man vara ständigt på helspänn. Nästa år kommer jag att ansöka hos kommunen om att få sätta ut blomlådor för att tvinga bilisterna att sänka farten men jag kommer också att sätta upp varningsskyltar (på vår egen tomt så då har kommunen inget att säga till om) och jag har upptäckt att de varierar kraftigt i pris så detta blir ett lyx eller budget inlägg. Den första kommer från lmjson är i plåt och finns i flera färger mäter 46 x 46 cm och kostar 915kr fraktfritt. Helt klart snyggast i mina ögon men också dyrast och helst skulle jag ju vilja ha två, en från varje håll... 


Det billigare alternativet har jag hittat hos hund-shop.se även det i metall, mäter 30 x 21 cm och kostar 260kr + frakt 42kr. Lite roligare och väcker kanske mer uppmärksamhet. Men visst ska det finnas en äldre modell av denna solstickan skylt??? Någon som vet var man kan få tag på en sådan? 

Så vad skulle ni satsa på? Lyx eller budget??? Andra förslag mottages tacksamt! 

18 kommentarer:

 1. Jag gillar helt klart det humoristiska alternativet, med vilda barn och tama djur. Vet ej dock om kommunen godkänner sånt, men den borde ha en lugnande inverkan på stressade bilister. Ett gott skratt lättar på stressen.

  Ha en fin helg,

  Isabella

  SvaraRadera
 2. Lyx!!!! Du kommer att se denna skylt varje dag, och den dyraste var den snyggaste i mina ögon!!

  Kommer från Uppsala, och i vår tidning UNT har de en liten guide till inspirerande bloggar, och där finns er blogg med!!

  /Caroline

  SvaraRadera
 3. Berit, Folke och Petter26 september, 2009

  Vi har lite olika uppfattning här. Jag och Folke tycker vilda barn och tama djur är rätt frän. Medan Berit tycker att Imjson är klart snyggast och att ni kan unna er det och dra in på något annat istället.

  Många hälsningar från himlastigen!

  SvaraRadera
 4. Tack, äntligen fick jag tummen ur och beställde en skylt! Jag vet inte hur länge sedan jag först sa att jag skulle göra det men det har liksom aldrig blivit av, förrän nu!!! Jag håller med om att lyxalternativet var supersnyggt men det var för dyrt för mig så jag beställde det charmiga budget alternativet istället!

  Ha en skön helg!
  Linda i Trelleborg

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att lyxvarianten är klart snyggast men den har en nackdel och det är att den syns sämre än den andra och det viktigaste måste väl vara att få bilarna att uppmärksamma skylten.

  Jag skulle välja budgetmodellen för att öka chansen att bilarna ser den och sedan skulle jag försöka stå ut med att den inte är fullt så snygg.

  SvaraRadera
 6. Om du är lite händig så kanske du kan köpa plåtar hos någon plåtslagare och måla något fint själv.

  SvaraRadera
 7. Av erfarenhet vet jag att "tama djur och vilda barn" är den som SYNS bäst och det är väl ändå huvudsaken?!?

  SvaraRadera
 8. Jag tycker vilda barn...jag kan verkligen förstå dig!! Bilarna kör inte direkt sakta här heller...
  Kram,

  Viktoria

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Den översta skylten är helt klart snyggast. Men om du vill att den ska fylla sitt syfte att en förare ska haja till och sakta ned så är nog skylt 2 överlägsen!!! Den syns!

  Kram L

  SvaraRadera
 10. Den här fanns i Romfartuna, utanför Västerås för en tid sen! http://www.hovberg.se/resmi/vagskylt.jpg

  SvaraRadera
 11. Hei:)

  Jeg bor også ved en vei der det til tider har gått litt fort, men kommunen har heldigvis gjort noe med det hos oss så det har kommet fartsdumper, men fremdeles går det litt fort mellom dumpene. Så skjønner godt hva du mener når man har små barn som leker. Hvis du går inn på http://www.bokstavbutikken.no har de endel forskjellige typer "barn leker skilt", men teksten er på norsk. Vet ikke om du kan bestille på svensk, men prisen er uansett ikke ille.
  Ville også si at jeg har lenket deg til siden min. Håper det er ok:)??

  Nydeligblogg og nydelig hus du har:)

  God helg:)

  SvaraRadera
 12. Den översta skylten var jättefin men vill du ha ett ännu billigare alterntiv har jag sett en skylt på Biltema.

  SvaraRadera
 13. Här finns två skyltar som jag tycker ser bra ut och som syns!
  http://www.ata.se/
  En är röd och gul och den andra är blå och vit kanske snyggare, men jag tror den första syns bäst.

  Kram Helene

  SvaraRadera
 14. Ja, visst är det konstigt när folk som bor på samma ort och känner varandra och har egna barn kör fort förbi granngårdarna?...

  SvaraRadera
 15. Jag skulle föreslå det allra billigaste alternativet. Att göra en själv! Det behövs ju bara i trä åsså lackar man den så håller den nog rätt länge innan en ny behöver göras.

  SvaraRadera
 16. Jag tycker att bägge skyltarna är fina.
  Men den humoristiska skylten tror jag blir mer uppmärksammad av ALLA.

  SvaraRadera
 17. Hej Har samma problem som du...bor på en liten gata men ack så dom kör!
  Med en 6,5 åring och en snart 3 åring är jag ständigt rädd... Tack för tipsen med skyltarna det var bra att jag blev påmind...ska beställa. Har även hittat denna hemsidan;

  http://www.levandebarn.se/default.asp?page=products

  SvaraRadera
 18. Nu har ni säkert redan fixat en slylt men ett bar tips är annars att skaffa någon leksak i bra färg, till exempel en röd trehjuling och placera den alldeles vid vägkanten. Det gör definitivt att bilisterna sätter hjärtat i halsgropen och bromsar in!

  SvaraRadera

Annonser: