lördag 26 september 2009

Pysselrum!

Nu börjar utesäsongen lida mot sitt slut och det börjar åter bli dax för inomhusprojekt. Eftersom tvättstugan har ganska mycket outnyttjat utrymme så tänkte jag att den också ska få funka som pysselrum. Så idag har jag klurat, skissat, plöjt inspirationsbilder, mätt och funderat hur jag vill ha min pysselhörna. Men för att riktigt få en känsla av hur det kommer att bli har jag byggt en fullskalig modell av kartonger, skivor och hyllor, inte den snyggaste kanske men man får verkligen testa sina idéer i verkligheten och hinner göra justeringar innan det är för sent =) Det är ju så mycket som ska funka, det ska vara lätt att hålla ordning och hitta det man söker, det ska vara skönt att arbeta där, det ska vara gott om bänkyta och förvaring och det ska självklart vara tilltalande för ögat så att det känns inspirerande att sitta där. Några saker som måste få plats är symaskin, tyger, trådar och andra sytillbehör, scrapgrejer och allt som kan tänkas till paketinslagning, bla.... Nu är skissen klar, inspirerad av bla dessa bilder från Pottery Barn respektive Better Homes and Gardens och lämnad på remiss till sambon som ska bygga det hela och han verkade rätt positiv så det känns lovande! 

Inspiration for my crafts room!

14 kommentarer:

 1. Ska bli kul att se hur det blir! Önskar mig också ett eget pysselrum eller åtminstone pysselhörna här hemma!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Haha, gud vad rolig du är, vad seriöst att bygga en modell!!! Jag tror att det kommer superbra, som det mesta!
  kramar!

  SvaraRadera
 3. Hej !
  Jag tycker att det är vackert med ordning. Det kliar i fingrarna på mig för att göra något liknande det du visar på bilderna. Hoppas att vi får se det färdiga resultatet av era ansträngningar :)

  Ha det så bra !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 4. Ett pysselrum är alltid guld värt, så jag hoppas att du hittar en lösning som kommer att funka perfekt för dig.
  Jag drömmer också om ett sådant rum, men först måste jag börja med att skaffa ett hus, innan jag kan förverkliga mina pysselrumsplaner.
  Ha en fin söndag,

  Isabella

  SvaraRadera
 5. Ooo vilka ljuvliga inspirationsbilder! Jag älskar att pyssla och skulle gärna ha ett aldeles eget pysselrum. Ska bli kul att se den färdiga lösningen på ert projekt!

  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. kikar in, såg din adress på FL /pezz

  SvaraRadera
 7. ÅÅhh vad mysigt med en pysselhörna! Det skulle jag också vilja få plats med, men på 50 kvm får man prioritera ; ) kanske kan göra en pyssel light hörna...

  / Patricia

  ps verkligen inspirerande bilder ds

  SvaraRadera
 8. Vilka härliga inspirationsbilder. Vad kul med ett pysselrum.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Plats för pyssel är jätteviktigt för mig också. Tvättstugan kommer att ha plats för en del.
  Jag vill ha en friggebod också för allt bökigt och kladdigt pyssel, som min keramik och betongpyssel.

  Har du sett att barstolen Ingemar finns i 2 höjder 63 och 74 cm?

  Vi behöver ha 74 cm höjd.

  Kram Helene

  SvaraRadera
 10. Å pysselrum, vad kul! Sånt får inte jag plats med dessvärre... :-( Ang. kvalitén på textilierna från H&M Home så blev jag positivt överraskad av det jag fick hem. Det var ju så billigt, men fint och rejält. Ha de!

  SvaraRadera
 11. En dröm även för mig. Kan du inte lägga ut bilder på modellen?
  Det vore kul att se.

  SvaraRadera
 12. SÅ smart - alldeles helt rätt sätt att jobba sig tillrätta i ett rum, men det är väl just det som gjort er renovering så enormt lyckad!!!

  SvaraRadera
 13. Å vad jag gärna hade haft ett eget pysselrum. Inspirerande inlägg som vanligt! :)

  Svar på din kommentar på min blogg: Mäklare är ett bra jobb på det sättet ja, men det är ju en hel del hem som inte är så inspirerande och roliga... men ibland som sagt så finns det guldkorn! Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 14. Vilken underbar blogg! =) Vad skoj att ni köpt ett hus och renoverar upp det till ert drömhus. Ääälskar att läsa om renoveringsobjekt ;)

  Kul med ett pysselrum! I framtiden vill jag också ha ett hobbyrum i mitt hus. Kraaam /Miia

  SvaraRadera

Annonser: