onsdag 24 mars 2010

Marockanskt kakel


Bilder från Hus och Hem och Stiltje

Ett gammeldags skafferi, ni vet ett sådant där som man kan gå in i, stod högt upp på min önskelista när vi ritade om planlösningen och vi lyckades klämma in ett litet bakom trappan. Vi började sponta väggarna där i samma veva som vi byggde köket men sen har det stått stilla länge och rummet har bara använts som grovförråd. Men bilden av hur det ska se ut har jag helt klart för mig; väggar, tak och hyllor ska vara vita och traditionella men för att få in lite liv ska vi lägga in sådant här Marockanskt kakel "Voltaire" på golvet. Jag kan inte låta bli att bli glad av dessa plattor, de är som ett litet vitaminpiller tycker jag! Nu återstår bara det angenäma problemet att välja färg. Ska nog ta och beställa hem ett par provplattor så att jag får se dem live innan jag bestämmer mig. Vilken färg är din favorit? Se färgerna längst ner på den här sidan.

20 kommentarer:

 1. Va roligt att ni ska sätta in det, tycker jag är en alldeles fantastisk dröm!
  Men det är så många vackra så be inte mig bestämma ;P

  Dock tycker jag Voltaire- Sommar va riktigt fin och färgerna passar dig, även Voltaire - Vår, Vinter känns lite mer J :P Caffe latte är som båda... Men de är ju fina allihop!
  Sekelskifte va för övrigt grymt snyggt också :)

  Lycka till, kram!

  SvaraRadera
 2. Kommer bli tjusigt! Jag blev genast kär i Voltaire Vinter:)

  Ha en fin kväll

  Rebecca

  SvaraRadera
 3. Vår och jazz tycker jag är snyggast! Sedan var det många svartvita som var snygga men de kan man man ju inte kalla vitaminkick direkt!

  SvaraRadera
 4. Vi valde "Voltaire vit rand" till vårt kök. Kika gärna i vår blogg, bör komma fler köksbilder i helgen.

  Många plattor är jättesnygga!

  SvaraRadera
 5. Jag gillade verkligen voltaire - vår. Kanske just för att det är det man längtar efter nu :)

  När jag skaffar hus ska jag definitivt ha marockanskt kakel någonstans. Tycker det ger så mycket charm och liv!

  kram /iris

  SvaraRadera
 6. Supersnyggt - tycker grönturkos/aubergine/vit är fint!

  Blev så inspirerad så jag måste leta upp någon plats här hemma att lägga in någon m2 på! :-)

  Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Jag gillar nog Voltaire classic. Om det i övrigt är vitt så tror jag att det är lite uppiggande med lite färg, men det var mycket att välja på, men någon Voltaire i alla fall. Ska det va så ska de va... Lycka till med valet.
  /Carin

  SvaraRadera
 8. Hmm, svårt. De är ju vansinnigt snygga nästan allihop. Men jag väljer nog ändå Höst II eller Vår.

  SvaraRadera
 9. Jag har också kollat in just detta kakel. Såååå fint! Nån gång i framtiden kankse... ;)

  SvaraRadera
 10. jag röstar på sommar eller lantliv! vilka härliga färger.

  SvaraRadera
 11. Verkligen fina!
  Vi hade tänkt ha det nerdersta Voltaire-Sommar (tror jag det heter) i våran hall.
  Så otroligt härligt!

  SvaraRadera
 12. Wow, vilka härliga plattor. För mig finns det många favoriter. Voltaire-vår är fina men även den klassiska och apelsin har härliga färger. Man kan ju faktiskt vara lite djärv när det övriga blir vitt och när utrymmet är lite begränsat. Lycka till!

  SvaraRadera
 13. Åh snyggt, snyggt, snyggt! Kan inte välja en favorit de var snygga nästan allihopa! Ser fram emot att få se vad du väljer och se reultatet!

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 14. superfint kakel:)
  Skulle kunna tänka tänka mig Voltaire - caffe latte i mitt kök, men vill man ha något med líte färg på en mindre yta skulle jag ta Voltaire - klassisk, verkligen jättefin i färgerna.
  Lycka till med valet.
  Mvh Jenny

  SvaraRadera
 15. Voltaireplattorna är superfina! Vi funderade också på dem när vi skulle lägga in plattor på golvet i badrummet. Men vi förälskade oss totalt i Provance herrgård och har inte ångrat oss en sekund sedan dess (jag har med en bild i bloggen). Du kommer nog att bli nöjd med vilka plattor ni än väljer - alla är helt fantastiska! Stort lycka till! Ska bli kul att se vad ni valde tillslut! Kram

  SvaraRadera
 16. Vilken rolig idé, det kommer säkerligen bli jättebra och "pigga upp". Jag tycker nog Voltaire - klassisk är bäst, om man vill få in mycket färg mot vitt.

  Lycka till!
  /Therese

  SvaraRadera
 17. Wow vilket läckert golv! Det gillade jag skarpt :)

  SvaraRadera
 18. Hej!

  De är så fina allihop, svårt val! Känner du till Sara som har bloggen Small Town Style? Hon har satt detta kakel på en toalett. Om du behöver tips/råd så kanske hon har några att ge...bara en tanke ;)

  Ha en skön påskvecka,
  Sanna

  SvaraRadera
 19. Vad kul at se bänken på den bilden jag har en stol i samma modell. kram kram L

  SvaraRadera
 20. Hej!
  Marockanskt kakel är verkligen superfint. Ska själv lägga i farstun och gästtoaletten. Kräver behandling efter läggning vad jag förstår. Vet någon mer om det. Är det känsligt eller tåligt? Krävs det kontinuerlig behandling för att det inte ska blu fläckar?
  Lasse

  SvaraRadera

Annonser: