fredag 16 december 2011

It's a house adventskalender - lucka 16


Lucka nr 16 presenteras i samarbete med personliga webshopen Anyhow och dagens vinst är ett timglas modell större med svart eller vit sand, värde 270kr. Timglaset är vackert som det är men också ypperligt att ha ståendes på skrivbordet som hjälp att begränsa tiden framför datorn eller som en påminnelse att ta en liten röra-på-kroppen-paus.  


Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på It's a house facebooksida eller maila till itsahouse@hotmail.com. Om du gillar, delar eller länkar gillas det så klart lite extra.

Dagens tävlingsfråga:

1. Vilken färg skulle du välja och var skulle du placera timglaset om du vann? 

Tävlingen är nu avslutad och vinnare blev:

Lena på Fågelvägen som lämnade följande kommentar:

Jag skulle vilja ha den svarta att ställa på skrivbordet i vardagsrummet. Perfekt när jag behöver sitta lite vid datorn och ungarna drar och sliter i en, då kan man vända på timglaset och säga till dem att mamma bara ska sitta där tills sanden runnit ut och att jag sedan kommer och leker med dem. Och dessutom är den ju så vacker också.


Stort grattis till dig! Maila mig din adress så kommer timglaset till dig inom kort.

Varje tävling ligger öppen ett dygn (mellan kl 00.00 och 00.00). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren och juryns beslut går inte att överklaga. Om vinnaren inte hört av sig inom en vecka från det att vinnaren utannonseras utses en ny vinnare.

92 kommentarer:

 1. Skulle vilja ha vit sand och ha timglaset stående på kontoret.
  Hälsningar Caroline
  vitabergenserik@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. svart - enligt ditt förslag som var toppen, att ha det vid datorn för att veta när man måste röra på sig! mycket smart :) det behöver jag verkligen!

  SvaraRadera
 3. det med svart sand. annerlunda och otroligt snyggt.
  ha ha jag skulle ta ditt råd och ställa den vid datorn. har en 11 årig son så su kan gissa ha ha ha

  tartpalatset@live.se

  SvaraRadera
 4. Hannah Larsson16 december, 2011

  Jag skulle vilja timglaset med svart sand och placera det i fönstret i vardagsrummet (:

  (larssonhannah@live.se)

  SvaraRadera
 5. På mitt nattygsbord! Gör stretchövningar för nacken för att undvika tandgnissel och för att sova gott, men ibland blir det inte av.. Det här känns som ett mer meditativt lugnt sätt att mäta stretchandet så att det blir gjort och jag sover gott! =) Vitt skulle bli en vacker prydnad på bordet. Mvh Lena Markus lena_markus@hotmail.com

  SvaraRadera
 6. Svart sand - skulle ha den stående i badrummet. Spenderar på tok för lång tid därinne och då jag inte vill ha en klocka där så funkar ett timglas så mycket bättre och ser snyggare ut!

  Kram Lotta
  mainnaho@hotmail.com

  SvaraRadera
 7. Jag skulle vilja ha svart sand och ha timglaset stående i vardagsrummet nära tvn så min lilltjej skulle veta hur länge hon fåt titta på tv :)
  Miriam
  luzen_89@hotmail.com

  SvaraRadera
 8. Så fint! Jag skulle ställa det i fönstret ovan mitt skrivbord. Och jag skulle vilja ha det med svart sand om jag vann:)

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 9. Ååh, vad häftiga! Svårt att välja men hade nog valt svart sand om jag vann och den hade passat utmärkt på vår TV-bänk i vardagsrummet :)

  nilmablogg@gmail.com

  SvaraRadera
 10. matildabryngelsson@hotmail.com16 december, 2011

  Åh jag skulle så gärna vilja ha den vita! Den hade fått en given plats i min bokhylla :)

  SvaraRadera
 11. Jag skulle vilja ha den svarta att ställa på skrivbordet i vardagsrummet. Perfekt när jag behöver sitta lite vid datorn och ungarna drar och sliter i en, då kan man vända på timglaset och säga till dem att mamma bara ska sitta där tills sanden runnit ut och att jag sedan kommer och leker med dem. Och dessutom är den ju så vacker också.

  fagelvagen@hotmail.se

  SvaraRadera
 12. Så snyggt och användbart! Jag skulle ställa det i sovrummet och använda det till när jag ska göra yoga på morgonen så att den stunden blir tyst och fridfull (istället för den tickande klockan jag har nu). Ett timglas - det är ju genialiskt!

  Anna

  SvaraRadera
 13. Svart och i vardagsrummet bredvid vårt ps3, så några i familjen slutar spela, innan jag börjar skrika;)

  SvaraRadera
 14. Jag glömde skriva att det skulle vara den med vit sand...

  Anna

  SvaraRadera
 15. Jag skulle välja det med vit sand. Jag skulle ge bort det till min bror i julklapp eftersom han gillar timglas och detta var väldigt vackert och stilrent och skulle passa perfekt hemma hos honom.

  SvaraRadera
 16. Cissela c-Benjaminsson16 december, 2011

  Absolut SVART - minns när jag såg detta timglas på "Trendenser"- bloggen...såå fantastiskt vackert i all sin enkelhet! Jag skulle nog ställa timglaset med andra saker i ett vacker stilleben! Bli påmind om att tiden rinner iväg och det gäller att ta vara på den....

  SvaraRadera
 17. Skulle välja svart sand och placera i köket tror jag :)

  SvaraRadera
 18. Riktigt snygga :)
  Jag skulle vilja ha ett med svart sand. Det skulle jag ställa i badrummet så att duscharna (och annat med...) inte blir för långa.
  Hoppas jag vinner denna :)

  SvaraRadera
 19. justusson.lahti@hotmail.com16 december, 2011

  Om jag vann skulle jag vilja ha timglaset med vit sand därför att det känns mindre kravlötst än svart. Ofta tar jag mig själv och mina förpliktelser på för stort allvar och då skulle timglaset med den vita sanden fungera som en påminnelse om att ta det lugnt för det tjänar ingenting att stressa upp sig. Samtidigt ska man respektera tiden. Därför skulle jag hs timglaset på mitt nattduksbord så att jag kunde se det varje morgon och påminnas om att ta vara på dagen.

  SvaraRadera
 20. Jag skulle vilja ha timglaset med svart sand och det skulle stå på skrivbordet på mitt hemmakontor som jag just nu håller på att inreda i vitt/svart/grått/rött.

  SvaraRadera
 21. Jag hade ställt den (i svart) på kontoret - halvtimmar är perfekta att jobba efter. Egentligen hade det ultimata varit att den dessutom hade plingat till när sanden var slut, men som den är nu är den ju dessutom vacker dekoration!

  SvaraRadera
 22. Jag skulle vilja ha svart sand, en cool och modern version av timglas. Det skulle placeras i badrummet så jag kan spara på miljön och sluta duscha för länge! :)

  louise-ohlin@hotmail.com

  SvaraRadera
 23. Min dotter skulle väldigt gärna vilja ha ett timglas, helst med svart sand. Hemma hos hennes farmor finns det ett och hon älskar att ta tid på det mesta. :) Tror det skulle blivit flitigt använt här hemma, men jag skulle nog tro att det skulle få stå i vardagsrumsfönstret för det är ju inte bara roligt att använda utan också riktigt fint att titta på också :)
  Både jag och dottern håller tummarna!
  //Johanna
  atraholm@telia.com

  SvaraRadera
 24. Så fina båda två, jag skulle gärna vilja vinna den vita. Den tar jag med mig till mitt sommarhus på Öland och bär med mig ut bakom brygghuset. Där sitter jag vid husknuten och tittar på solnedgången. Timglaset ska påminna mig om att sitta kvar o njuta. Inte fara upp och "ska bara ...".
  /Amie amie-01@hotmail.com

  SvaraRadera
 25. Jag skulle vilja ha svart sand i timglaset och jag skulle som de flesta andra här vilja ha den framför datorn :-D

  Mvh
  /corina
  corinacadbrand@hotmail.com

  SvaraRadera
 26. Ojoj! detta timglas har jag tittat på länge. Jag hade velat ha en med vit sand och jag hade ställt den på vårt kontor där hemma som vi ska göra om nu i början av året. Det blir ett låångt skrivbord så både dator och symaskin får plats, hyllor på väggen så allt får sin givna plats. Vitt och ljust med en svart/vitrandig tapet på en och en halv vägg.
  Håller tummarna!

  SvaraRadera
 27. En vit skulle jag vilja ställa vid makens skrivbord så att han vet när det är dags att börja avsluta och få en signal att maten är snart klar... (Han jobbar ofta hemifrån)

  Karoleen
  http://karoleen.se

  SvaraRadera
 28. Jag skulle vilja ha ett med vit sand, ståendes på vår ängels hylla som en liten påminnelse om att ta vara på tiden vi har med våra kära.

  SvaraRadera
 29. Skulle vilja ha svart sand och den skulle stå på byrån i mitt vardagsrum. Så otroligt häftig !

  johanssonlina84@hotmail.com

  SvaraRadera
 30. Jag skulle välja den med vit sand och ställa den vid min dator, precis som du föreslog. Jag följer nämligen liiiite för många bloggar och spenderar därför för mycket tid vid datorn.

  Nu håller jag tummarna! Mvh/Emma Westerlund emmawesterlund@hotmail.com

  SvaraRadera
 31. Så snygga :)
  Jag skulle välja svart sand (lite annolunda) och den skulle jag ha på byrån i hallen.. Där skulle den passa så bra :) Hoppas på turen.

  SvaraRadera
 32. jag skulle vilja vinna den med svart sand. och jag skulle placera den inne på toaletten. där det då kommer påminna min son att "så länge" borstar man tänderna. och för mig "så korttid".


  min mail: mixenpixen@hotmail.com

  SvaraRadera
 33. Jag skulle välja med svart sand och placera den vid soffan så att jag och min sambo kan begränsa vår tid med våra iphones på kvällen.. :-)

  SvaraRadera
 34. Vit sand skulle sitta fint. jag skulle placera den vid datorn för att påminna oss (man, fru och barn) om att inte sitta för länge vid datorn.
  mnasstrom2000@yahoo.se

  SvaraRadera
 35. Önskar mej ett svart timglas,
  som omedelbart skulle ställas
  här på skrivbordet. :)
  För timmarna rinner verkligen iväg fort när man sitter här.

  gotland(at)speedmail.se

  SvaraRadera
 36. Jag skulle välja den med svart sand, för det är väl lite "coolare", om man som jag, skulle ge bort den till min 22-årige son i julklapp.
  När han var i 5-årsåldern, jagade vi land och rike runt, för att hitta just ett timglas...och det var lättare sagt än gjort. Jag tror det gick över ett år, när vi äntligen hittade ett litet på en loppis.
  Så detta skulle verkligen bli en perfekt julklapp till honom, som annars är kräsen med julklappsvalen!!
  Kram!

  SvaraRadera
 37. Oh jag skulle vilja ha en med svart sand.

  Jag skulle ställa den i hallen och pussa på min man så länge som sanden räcker innan jag går till jobbet.. behöver en påminnelse ibland mitt i småbarnskaoset att inte bara pussa på barnen!

  SvaraRadera
 38. Mitt timglas skulle ha vit sand och få stå framträdande i köket!

  SvaraRadera
 39. Jag skulle välja vit sand och ha den stående brevid datorn. För när man sitter där flyger tiden fram och man hinner inte med allt annat. ;)
  Kram Catrin.

  SvaraRadera
 40. Svart, och den skulle få stå i något fönster som lär bli rätt tomma när julblommorna ska ut.

  SvaraRadera
 41. VIT sand är vackert i det rena glaset. Timglaset skulle vara praktiskt och vackert i KÖKET.

  /Gunilla Sjömar

  SvaraRadera
 42. Jag skulle vilja ha ett svart timglas stående vid min plugghörna. Hur perfekt vore det inte att ha ett sådant till våren då jag ska skriva min masteruppsats? Då jag har extremt svårt att hålla mig till att plugga vore det kanoners att ha ett timglas som visar när det är dags att ta en paus för att hålla motivationen uppe.

  SvaraRadera
 43. Skulle vilja vinna ett timglas med vit sand.
  Vilket skulle stå vi min dator, så att jag inte fastnar så länge.

  //Petra

  SvaraRadera
 44. Jag skulle välja den vita och ha vid TV:n för att begränsa dotterns TV-tittande. Så mycket enklare det vore att ha denna och säga att när sanden runnit ut så är det läggdags än att behöva förklara hur visarna ska stå på klockan. Mycket mera greppbart för en liten tjej.

  //Erika

  SvaraRadera
 45. Jag skulle vilja ha ett med svart sand! Det skulle jag ha vid soffan i vardagsrummet. Jag och min sambo brukar turas om att ge varandra nack/rygg massage eller "kill-på-ryggen" när vi kikar på film och kvällarna. Det hade vart fint med ett timglas så vet vi när vi ska bytas av ;)

  SvaraRadera
 46. Vitt och det skulle få stå i vardagsrummet

  anna.berglund70@yahoo.se

  SvaraRadera
 47. Jag skulle vilja ha den med svart sand o ha den på tvbänken i vardagsrummet.

  SvaraRadera
 48. Har ingen facebook..(jag vet :D) och heller ingen blogg, men jag testar vara med ändå :). Jag skulle ha det, i vitt, på min underbart fina LP-spelare jag fyndat på återvinningen förra veckan för otroliga 100kr!

  Håller tummarna!
  Mvh, Linn

  (linn.nordberg@hotmail.com)

  SvaraRadera
 49. Jag skulle vilja ha en i svart om jag vann (håller båda tummarna).

  Jag skulle använda den när det är läggdags för barnen hemma hos oss.
  Den skulle stå på ett sideboard i vardagsrummet.
  När ingen vill gå och lägga sig, och det händer ganska ofta, så vänder man på timglaset och när sanden har runnit ut så är det dags att krypa till kojs.

  SvaraRadera
 50. Jag skulle vilja ha vitt. Det passar bäst eftersom vi har ett svart databord. Och det är självklart vid datorn timglaset skulle stå, just för att begränsa tiden man sitter. :-P Kul grej!


  sunnydrop@hotmail.com

  SvaraRadera
 51. Skulle välja den svarta sanden och placera den på Tv-bänken så man har nåt snyggt att kolla på när det är något dåligt program på Tv:n!

  SvaraRadera
 52. Jag skulle välja timglaset med den vita sanden och jag skulle ställa det på mitt skrivbord där jag sitter och pluggar i stort sett hela dagarna. Då är det så viktigt att komma ihåg att ta pauser för att rensa huvudet lite och få ny energi, men det är tyvärr väldigt lätt att glömma. Ett timglas (som dessutom är snyggt!) skulle vara den perfekta lösningen! :)

  elin.blom@live.com

  SvaraRadera
 53. :-D ja då får den nog plats bredvid datorn på jobbet, förutsatt att jag kommer ihåg att titta upp...Och jag skulle nog välja en vit!

  SvaraRadera
 54. Svart, och den skulle få stå på mitt skrivbord :)

  amanda123_321@hotmail.com

  SvaraRadera
 55. Så fina och verkligen läckra!

  Jag skulle låta det vita stå och pryda min dotters rum men det skulle inte bara pryda hennes rum, det skulle komma till användning varje dag då hon har som uppgift från skolan att läsa 20 min varje dag- oj vad det skulle förenkla...istället för:

  Mamma - hur länge har jag läst nu? Känns det igen?!;-)

  Trevlig helg!

  Sus

  SvaraRadera
 56. Hej!

  Jag skulle välja den med svart sand och ställa den bredvid tv:n.

  Mvh. Vicky.larsson@gmail.com

  SvaraRadera
 57. Skulle välja det med vit sand och ge till min lillasyster, jag och min sambo äger två katter som gärna pillar på allt. Och sen skulle min lillasyster skulle verkligen uppskatta detta som present :-)

  SvaraRadera
 58. Jag skulle ta det med svart sand och jag skulle ha det i ett snöre runt halsen ;) skämt åsido skulle jag ha det för att få gjort sånt jag inte gillar typ diska medan sanden rinner så får du surfa i sen.

  SvaraRadera
 59. Timglaset med vit sand är väldigt vackert! Det skulle placeras i mitt växthus eftersom inga klockor vill fungera där inne!

  SvaraRadera
 60. Jag skulle vilja ha svart sand. Jag skulle ha timglaset stående på mitt nattduksbord. Som arbetslös har jag börjat följa mina egna tider. Timglaset hade fungerat bra som en symbol på detta ;)

  m.nilson92@hotmail.se

  SvaraRadera
 61. Lidda

  Jag vill timglaset med vit sand och att ha det vid min mans datorn....

  SvaraRadera
 62. Svart sand - så mycket mer ödesdigert! Och stående på skrivbordet hemma, just för dags-att-ta-en-paus-funktionen.

  Delar och Gillar som Nonna

  SvaraRadera
 63. Fick ju ett jättebra tips om var den ska placeras, på kontoret såklart.
  Och svart var väldigt snyggt...

  SvaraRadera
 64. Timglas med svart sand vill jag ha på bordet i tv-rummet. Skulle vända på det många gånger och bara lata mig=)
  Mvh Annelie
  a.e.m-49@hotmail.com

  SvaraRadera
 65. Det med svart sand vill jag gärna vinna :D Det skulle få följa mig runt i lägenheten när jag kör mina dagliga 20min städning.

  SvaraRadera
 66. Jag skulle vilja ha i svart sand. Den här skulle passa perfekt i vårt vardagsrum, i fönstret, då vårt rum går i svart och vitt.

  SvaraRadera
 67. Jag skulle vilja ha den med svart sand. Jag skulle sätta den på en av våra tre vägghyllor där den skulle få göra sällskap med andra inredningsdetaljer och några fina böcker.

  SvaraRadera
 68. Jag skulle välja det svarta! Det är snyggt och passar väl in i mitt vita hem. Det bryter av allt det vita och dessutom av inslag av glas.

  Coolt med timglas..jag skulle använda det på morgonen när mina fyra tjejer plattar håret, bråkar om små saker! Underlättar min dag helt enkelt!!

  Kram anna

  SvaraRadera
 69. Jag jobbar hemifrån och har därför inga fasta tider, inga lunchraster eller liknande. Därför sitter jag ofta lååånga maratonpass framför datorn och jobbar, ofta med dålig kroppsställning dessutom. Sambon brukar tjata på mig att ta regelbundna pauser, men när han är på jobbet har jag ingen som tjatar. Ett sånt här timglas kanske gör susen! Jag skulle välja ett med vit sand.

  SvaraRadera
 70. För det första så är det en jättevacker dekoration och lite udda vilket gör den speciell. Jag hade valt den svarta då färgen ger mer kontrast och jag hade ställt den på mitt skrivbord, precis jämte min dator. Detta för att jag har svårt att slita mig när jag är inne i alla kaosartade pluggtankar och det är så viktigt att ta pauser! Så denna hade både varit vacker att se på men även gjort så jag med gott samvete hade kunnat små välbehövliga raster :)

  SvaraRadera
 71. Vill gärna vinna ett med svart färg och det skulle få stå i vårt datarum.
  liselotte.202andersson@telia.com

  SvaraRadera
 72. Jag skuklle vilja ha vit sand och ha det på vår fina nya stringhylla i vardagsrummet! Skulle bli så fint!

  Kram så länge!

  anna m rautila
  mr22ga@hotmail.com

  SvaraRadera
 73. Jag skulle vilja ha det vita och det skulle få stå bland mina andra vackra ting i min "glassamling" på vår gamla byrå i köket.

  SvaraRadera
 74. Jag tycker att timglaset med den vita sanden är snyggast! Placerad i barnens allrum, lek/TV/
  dator/städning/lek/bokläsning osv, för att få dem att alternera lite och inte sitta vid TV:n hela dagen!
  Hoppas på vinst så jag kan strukturera upp lite;-)...
  /Lisa

  SvaraRadera
 75. Den svarta. Jag tar gärna ditt tips och ställer den på kontoret vid datorn som en påminnelse om att slappna av i axlarna och ta en paus.

  SvaraRadera
 76. Jag skulle välja timglaset med vit sand och ha det stående vid datorn, som du tipsade om. Kanon som påminnelse om att det är dags att röra på sig lite (vilket man ju lätt glömmer)! :)
  Mvh, Kristin
  kriska.87@hotmail.com

  SvaraRadera
 77. jag tror att det väldigt vackra timglaset med svart sand skulle få stå i vardagsrummet och varje morgon skulle jag vända på det så att min dotter vet att det var en halvtimme innan vi ska gå till 6 års. hon hatar att bli avbruten abrupt så då kan hon själv se när det närmar sig.

  SvaraRadera
 78. Jag skulle välja ett med vit sand och jag skulle ställa det här vid datorn - så man ser att tiden går ;-)

  Spacegirl_@spray.se

  SvaraRadera
 79. Jag skulle ge tiden till en nära vän som tvivlar. Vit sand som får symbolisera hennes ljusa väg tillbaka.

  Allt gott.

  /Elin

  e.elgstrand@hotmail.se

  SvaraRadera
 80. kerstibergvall@hotmail.com16 december, 2011

  Jag skulle välja det vita timmglaset och ha det på en hylla vid våran gungstol. Som en påminnelse om att jag borde sitta där och bara vara en stund varje dag. Komma från alla måsten en liten stund...

  SvaraRadera
 81. Skulle gärna vilja ha svart sand om jag skulle ha turen att vinna. Jag skulle ha timglaset stående på vår Tv-bänk som en påminnelse att inte slösa bort tiden på oväsäntligheter utan att utnyttja den till fullo tillsammans resten av familjen.
  Mvh Maria
  maria3-@hotmail.com

  SvaraRadera
 82. Skulle gärna vilja ha svart sand om jag skulle ha turen att vinna. Jag skulle ha timglaset stående på vår Tv-bänk som en påminnelse att inte slösa bort tiden på oväsäntligheter utan att utnyttja den till fullo tillsammans resten av familjen.
  Mvh Maria
  maria3-@hotmail.com

  SvaraRadera
 83. Ett timglas med svart sand hade fått pryda i vårt fönster framför vasken, så jag kan bli påmind om hur snabbt tiden går & ta vara på den tillsammans med mina underbara barn. Känns som de båda föddes igår men nej, 6 månader resp. 2,5 år sedan. Denna tiden får man ALDRIG tillbaka.

  SvaraRadera
 84. Men alltså vilket otroligt fint timglas! Hos oss skulle ett svart timglas få stå på spiselkransen och se snygg ut samt vändas på när det är dags att klä på sig och åka till dagis. Vilken tid det tar för en 4-och en 2-åring att klä på sig! Kanske kanske kanske kan man skynda på processen lite genom att utnyttja deras tävlingsinstinkt :)

  SvaraRadera
 85. Å så fint!
  Jag skulle välja svart sand och ställa timglaset på vår vita chiffonjé. Skulle passa så fint där tillsammans med Louis Ghost!
  / Vanja.

  SvaraRadera
 86. Jag skulle välja med svart sand, och placera timglaset på mitt skrivbord. Spenderar alldeles för mycket tid framför datorn här hemma...

  SvaraRadera
 87. Jag skulle välja svart sand och den skulle jag placera på ett bord i vardagsrummet som en påminnelse om att ta vara på tiden, för den har en benägenhet att rinna iväg.

  Hälsningar
  Lena E

  SvaraRadera
 88. Jag skulle vilja ha ett timglas med svart sand. Det skulle jag ha på mitt kontor! Jag har funderat på att köpa en sån här länge, riktigt snygg.

  gustav_k85@spray.se

  SvaraRadera
 89. Jag skulle vilja ha det med vit sand, eller det med svart sand, jag kan helt enkelt inte välja vilket jag tycker är finast. Beror nog lite på årstiden, men just nu kanske ett vitt vore härligt för att pigga upp lite i mörkret. Det skulle jag ställa på nattduksbordet och använda när jag vaknar så att jag inte ligger och drar mig på tok för länge ;)

  SvaraRadera
 90. jag skulle vilja ha med svart sand, och den skulle ställas på en vit hylla i hallen, så att alla gäster kan se den. Kanske kan vi ha lite tävling med skopåtagning och sånt med grabbarna ;)

  familjenpettersson@hotmail.se

  SvaraRadera
 91. Den svarta sanden gjorde sig bäst enligt mig. Jag hade plaserat den centralt i mitt där jag alltid kan se den och tänka på att ta vara på varje minut. Varje minut är unik och vi är gjorda för att njuta av livet istället för att stressa.

  SvaraRadera

Annonser: