måndag 12 december 2011

Julpyssel med Dremel


Två ingredienser som har börjat bli tradition här hemma till jul är Leilas ljuvliga Rocky Road (att stoppa i magen) och polkagriskäppar (att dekorera med). Jag deltar i en julpysseltävling där Dremel har utrustat mig med verktyg (en Dremel limpistol 930 och en Dremel 7700) och som ett första bidrag till denna tävling så har jag gjort små skylthållare till julbordets alla gottigheter genom att limma ihop tre polkagriskäppar rygg mot rygg. Busenkelt! 


Denna limpistol var lätt att ladda, smidig att hålla i och blev snabbt varm. Dessutom kan du med en enkel knapptryckning (knappen längst ner till höger i bild) ändra från hög- till lågtemperatur. Lågtemeraturlim passar ypperligt till projekt i papper, tyg etc medan högtemperaturlimmet är bra att plocka fram om du ska limma mer krävande material som trä eller porslin exempelvis. En Dremel 930 kostar ca 275kr och finns bl a att köpa här. Till mina polkagrishjärtan använde jag lågtemperaturlim och de håller ihop hur fint som helst. Polkagrishjärtan är superfina att hänga i granen (som ska in i kväll).


Förutom att märka upp godisbufféns alla godsaker så funkar dessa små skylthållare utmärkt till bordsplaceringen! Den lilla skylten har jag gjort av en bit styvt papper, lite rött linnetyg och dymo.

Jag är helt övertygad om att ni läsare också sitter på en massa trevligt julpyssel så ni får mer än gärna maila mig en bild och en liten beskrivning till itsahouse@hotmail.com eller lämna en länk här. Ett urval kommer sedan att presenteras här på bloggen. Har du inget eget pyssel att dela med dig utav så går det precis lika bra att maila en länk till något pyssel du sett någonstans och det behöver INTE bara vara pyssel gjorda med dessa verktyg, alla typer utav julpyssel och dekorationer är välkomna! Å skippa Jantelagen nu, skicka in bara!

9 kommentarer:

 1. Fyndigt pynt med polkastängerna. Riktigt fint. Du gav mig massor med idéer :)

  Miss S

  SvaraRadera
 2. Min kollega hittade dem här på nätet idag. Tyckte dem var så himla söta.

  http://pinterest.com/pin/274367802268350099

  SvaraRadera
 3. Först trodde jag du gjorde rocky road med dremmlen. : ) Men som tur var, var det fel.

  Ha en toppen vecka.
  Kram Kia

  SvaraRadera
 4. Wow, vilka fyndiga pyssel med polkakäppar! Blev sugen på att göra ngt liknande. Tävlingen har du säkert chans att vinna. kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Så fint! Inspirerande.

  SvaraRadera
 6. Blev jättefina polkagris hjärtan!!

  /Mona.G

  SvaraRadera
 7. smart! här kommer jag kika in fler gånger, härlig blogg :)

  SvaraRadera
 8. Så fint! Här ska limmas polkagrisar!

  SvaraRadera
 9. Det blev ju jättebra!

  SvaraRadera

Annonser: