torsdag 22 december 2011

Världens godaste lussebullar!


Lussebullar är ett självklart och flitigt förekommande inslag här hemma under hela december men vore det inte för saffranet och alla härliga minnen de väcker så är de ju inte så himla fantastiska. Egentligen. Lussebullar i vanligt kanelbullsformat däremot med mandelmassa och annat gott som fyllning är ju sagolikt smarrigt men saknar den rätta julkänslan. En natt när lille W envisades med att tycka att det var dag slog det mig plötsligt hur jag kunde kombinera det bästa av två världar och göra världens godaste lussebullar! Ni kanske redan har kommit på detta allihopa men för mig var det i alla fall en revolutionerande upptäckt!


Hur gör man då? Jo du följer helt enkelt det här receptet med enda skillnaden att i stället för att rulla ihop allt till en enda stor rulle så rullar du hälften från varje håll. 


Då får du en sådan här "lussebullsformad rulle" som det bara är att skära bitar av och lägga på plåten, pensla och grädda som vanligt. Snabbt, lätt och helt enkelt världens godaste lussebullar!

11 kommentarer:

  1. Vilken bra idé - nej, jag har inte kommit på det. Ska testas! Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  2. Fusk rullat alla på en gång! : ) Den är bra om man har ont om tid.
    Hoppas ni får en underbar jul!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  3. I år bakade jag saffransbullarna med surdeg för första gången.
    De blev så goda så jag kommer inte baka vetebröd på vanligt sätt mer utan alltid med surdeg.
    Godare och nyttigare för magen också :-)

    Kram Helene

    SvaraRadera
  4. Mmm så gott det ser ut! Och vilken bra idé att rulla dem så! Den idén kommer jag att börja använda! Underbara bilder också! Så inspirerande!
    KRAM & GOD JUL!

    SvaraRadera
  5. Mm, de såg riktigt goda ut! Lussebullar är ju fantastiskt gott!

    SvaraRadera
  6. Det var smart att jag inte har kommit på den ingen dum ide alls tackar för detta tips.

    God Jul!

    Mona.G

    SvaraRadera
  7. En jättefin idé! Den ska jag prova. Kan man inte snurra ett halvt varv på mitten, så man får den där S-formen?

    SvaraRadera
  8. De såg verkligen goda ut. Ha en underbar helg, önskar dig & de dina en riktigt GOD JUL!

    SvaraRadera
  9. Fuskrullat har jag aldrig gjort. Sitter här och finderra på bvarför jag inte gjort det egentligen :-)

    Ha en fin dag så här dan före dan.

    SvaraRadera
  10. Vilken rolig idé! Fuskrullat har jag inte gjort förrut!

    Jag hottar upp mina saffransbullar med riven vit choklad! Nästan snäppet bättre än med mandelmassa

    SvaraRadera

Annonser: