fredag 27 januari 2012

Länkkärlek!De sprids nätetikett i bloggosfären just nu och jag hakar på. Det är ett viktigt ämne. För av någon anledning har något så lätt blivit så svårt. Grundregeln är enkel. Använd bara bilder som du har tillåtelse att använda och ange källan till bilderna. Och då menar jag den ursprungliga källan INTE Pinterest, Tumblr, Flickr eller något annat medium, hur underbara dessa än må vara så är det ju faktiskt nästan som att ange källa Internet. Men förutom att ange ursprungskällan till de bilder vi postar så tycker jag att det vore gött om vi alla blev bättre på att lyfta fram de källor som ledde oss till ursprungskällan. Mera länkkärlek helt enkelt!

Den klockrena illustrationen hittade jag hos fina Sara vill fara och förutom att guida dig till rätt beslut så ger den många nyttiga tips på hur du kan hitta källan. De bilder jag använder på bloggen är (numera i början av mitt bloggande var det tyvärr lite si och så...) antingen mina egna, pressbilder eller så har jag mailat fotografen, bloggaren eller vad det nu kan vara och frågat om lov. Visst, det innebär en del merjobb men det har gett mig en massa nya kontakter och förutom att befinna sig på rätt sida om lagen så känns det rätt i maggropen. 

Pia, Erin och Yvette har gjort denna poster i syfte att spridas, så sprid på! Och blir du köpsugen så finns postern hos Mammoth & Company.

4 kommentarer:

 1. Toppenbra initiativ och en så läcker illustration, är det bara att låna bilden härifrån?

  SvaraRadera
 2. Ja det är bara att låna!

  SvaraRadera
 3. Helt rätt! Det där betyder ganska mycket faktiskt! Och sen var ju illustrationen hur snygg som helst!:)

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Hej! Sitter och tittar runt på bilderna av ert hus. Vilken resa ni gör! Och vilket fantastiskt resultat ni uppnår! Tänk att det går att få så fint. Vill bara säga att din blogg är jättefin och jag ska med glädje följa ert hus förvandlingar!

  SvaraRadera

Annonser: