torsdag 12 januari 2012

Lite nytt till skafferiet




Precis innan jul började jag flytta in i mitt skafferi och det är precis så underbart som jag hade drömt att det skulle vara. Love it, love it, love it! Produkter i snygga förpackningar som t ex Saltå Kvarns är en ren njutning för ögat och får självklart bo kvar i sina förpackningar medan jag har börjat försöka hitta nya hem till de stackars produkter som bor i mindre tilltalande förpackningar. En del har flyttats över till glasburkar med lock som jag märkt upp med dymon men nu är de burkar jag hade hemma slut och jag behöver fler kärl. Så på önskelistan just nu står stapelbara glasburkar för nötter, kryddor och annat småplock från 249kr hos Iron House, plåtburkar med löstagbar griffeltavelprick för t ex kakor och socker 125kr hos Inreda och en trådkorg för lök av alla de slag 189kr Magasin Krantz.


Härlig inspirationsbild från Inreda.com. Så här ska ett skafferi se ut! Hur förvarar ni era skafferivaror? Några smarta idéer?

Ni missar väl förresten inte Creative Lounge stora rea som börjar idag kl 15? Som en liten bonus till er läsare så får ni ytterligare 10% rabatt på hela sortimentet (även nyheter och rea) med koden VIPREA. Gäller tom söndag 15/1 och ej på presentkort/hårvård

19 kommentarer:

  1. Tyvärr har jag inget riktigt skafferi. Står på önskelistan ihop med ett stort kök! : )
    Men en vacker dag kanske jag också får inreda ett skafferi som slukar allt med fina burkar.

    Ha en toppen dag!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  2. Åh vilka fina glasburkar!! Ditt skafferi blir man lite kär i! Men snart har jag mitt eget!!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. HÄrligt! Jag önskar också ett sånt där skafferi men vet inte riktigt var jag ska bygga det=) Visst är ditt utanför köket? Tycker du det funkar, inte minsta besvärligt?:)

    SvaraRadera
  4. Åhhh. vilka läckra och färgglada burkar. NU fick jag inspiration till att göra om och inreda mitt skafferi :)

    SvaraRadera
  5. Jag föll för glasburkarna i fyra nivåer, helt i min smak! Den sätter jag upp på önskelistan.

    SvaraRadera
  6. På lördag kommer jag att visa mina nya etiketter på min blogg. Jag har formgett dem och de skulle passa jättebra in i ett sånt skafferi som du har! Kika in då får du se!

    SvaraRadera
  7. Önskar mig ett jättestort skafferi men det funkar inte i vårt hus :(

    Men jag har skåp som jag sätter varorna i och använder mig alltid av söta skålar och burkar. Tycker det ser mer trivsammare ut :)

    Åh, vad jag läst din blogg...nästan från början och den är sååå ljuvlig! Verkligen och så många fina tips man fått!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  8. Mitt skafferi ser faktiskt ut sådär, minus skålen med äpplen (för precis en sån har vi fortfarande en massa nötter i, på köksbänken bredvid fruktskålen) och krukan med basilika (för den står vid spisen). Det ligger just nu på 13-15 grader i skafferiet och jag kan bli så lycklig av det att jag kan ställa mig i dörren, tända lampan och bara le fånigt. Min man tror att jag är knäpp... ;) Men jag föredrar burkar där jag ser maten, så jag kör stenhårt med patentlocksburkar i glas. =)

    SvaraRadera
  9. Det är alltid trevligt med snygga burkar när de är välordnade i skafferiet.

    SvaraRadera
  10. Jag har inget stort härligt skafferi men jag har en ganska annorlunda kyl. Den är som ett stort gammaldags skafferi men är alltså kallt som en kyl. Så där försöker jag inreda med lite ordning. Vi flyttade hit i nov så ännu återstår en del för att få det fint inuti. Jag hade ett stort skåp med glasade dörrar som jag hade som skafferi förut och där hade jag massor av burkar.
    Om du vill se min kyl så har jag nån bild på det här

    http://kackelochsmavildar.blogspot.com/2011/11/mitt-lite-annorlunda-kylskap.html

    SvaraRadera
  11. För er som bor i Umeåområdet så finns det glasburkar som liknar de på bilden på Expo, kommer tyvärr inte ihåg priset!

    SvaraRadera
  12. Härligt med ett skafferi! Skulle också vilja ha..

    Öppnade precis ett mail från FORMEX och ser att du kommer blogga därifrån. Vad kul! :)

    Laddar nu och är sugen på en riktig inspirationskick!

    Tack för dina rara ord! Det värmer!
    kram

    SvaraRadera
  13. Haha ja det förstår jag. 30 mil känns way to lååångt för att ta sig till Ikea.

    Mitt skafferi är en enda röra tyvärr =( Men dina bilder sätter ju verkligen fart på inspirationen så kanske det ser betydligt bättre ut om några veckor =)

    Hoppas ni har en fin fredag!

    SvaraRadera
  14. Åh vad fint! Tänkte bara tipsa om en sak - kan vara bättre med en skål som lökskalen inte kan falla ner ur, det skräpar ganska mycket så risken finns nog att man får gå och torka lökskal jämt och ständigt... :-)

    SvaraRadera
  15. Sv; Du, var glad för att du sluppit hundskiten. Det finns mycket otrevligt att trilla i kan jag lova! ;) Hoppas macaronsbakandet går bra, annars får du hojta och fråga..Eller hojta och berätta om det gick bra också förresten! :)

    Vilken härlig inspiration, tack för den!! Älskar glasburkarna med lock..fick kraftigt habegär av dem!!!! DIn blogg är bra härlig!

    Tack, hoppas du har en riktigt härlig helg!

    SvaraRadera
  16. Ååå vilka fina glasburkar, de måste jag införskaffa... tack för tipset =) Kram på dig.

    SvaraRadera
  17. Nu finns mina burketiketter på min blogg att se!

    SvaraRadera
  18. Glasburkar fungerar jätte bra i vårt skafferi. Lite svårt att alltid hitta brukar som en hel förpackning mjöl t ex passar i.

    SvaraRadera
  19. fin blogg följ gärna min på bloggving så gör jag det med dig med säg bara vilket nummer du blev så gör jag det samma sen ha en bra dag mvh moa
    http://mosansliv.blogg.se/

    SvaraRadera

Annonser: