onsdag 8 februari 2012

ELLE Interiörs designpris 2012


Hemma igen efter två intensiva dagar i Stockholm. Måndagen började med hotellfrukost på Scandic Malmen där omfattande renoveringar har gjorts de senaste åren och mer är i rullning. Sedan väntade pressfrukost på Operakällaren där vi fick träffa vinnarna av ELLE interiörs designpris 2012. Gunilla Lagerhem Ullberg som är chefsdesigner på anrika mattföretaget Kasthall (som förövrit bjöd på en grymt snyggt stylad monter på mässan) tog hem den tyngsta kategorin som Årets Designer. Det är tionde året som ELLE Interiörs designpris delas ut och vinnarna i de 13 kategorierna går sedan vidare som Sveriges representanter i ELLE Deco International Design Awards som delas ut i samband med möbelmässan i Milano i April. Vill du se de övriga vinnarna så hittar du dem här.


Innan nästa visning hanns en liten inspirationssväng på ROOM och NK med. På bild fastnade gigantljusstakarna av Anki Gneib, en maffig skänk från MontanaTherese Sennerholts matta och speglar från Gubi.


Nästa stop var Check in 12 där 10 oetablerade formgivare får chansen att visa upp sig. Och jag drogs (förutom till Ersa of Swedens ljuslyktor som jag stiftade bekantskap med på Formex) till Alriksson & Sundins och Pernilla Janssons lampor men framförallt gillade jag LarsEks hela kollektion med smarta trämöbler, lekfulla ljusstakar och den spercharmiga uggletapeten Approach.Efter Check in var det vidare till Berns och där var det så trevligt och gott att jag hade kunnat stanna kvar där länge. Deras efterrättsbuffé kan jag varmt rekomendera. Eftersom alla godsaker serveras i miniportioner kunde man smaka många olika sorter, helt perfekt! Förutom att äta gott och titta oss omkring i de mäktiga lokalerna så fick vi känna och klämma på Gense och Mema/GABs nyheter.

Foto: Yessica Thor

Dagen avslutades med Elle Interiörprisgala på Operakällaren. Tack Malin, EmmaIca, Frida, Stina och Annaleena för en trevlig kväll!

2 kommentarer:

  1. Tack själv för trevligt sällskap, god mat och inputs!!

    Ha det gott!


    Maliin

    SvaraRadera
  2. Tack för trevliga dagar. Snygg bild på er!

    SvaraRadera

Annonser: