onsdag 7 mars 2012

Biskvier & annat mumsigt

Foto: It's a house

Idag testade jag Marys recept på chokladbiskvier och de blev mycket smarriga. Fyllningen räckte bara till två tredjedelar av biskvierna så jag fick röra ihop lite mer men annars funkade det finfint. Ja eller så fint som det kan gå att baka biskvier med en treåring och en ettåring till hjälp hi hi. Det jag gillar med receptet är att det inte är så galet mycket smör i fyllningen som i många andra biskvirecept. Ett tips är att skölja händerna i kallt vatten då och då när du ska forma biskvierna annars fastnar smeten lätt på fingrarna.


Made by Mary är en relativt ny bekantskap för mig och en rätt nystartad blogg också för den delen. Jag har inte träffat Mary men hon verkar himla gullig och go och lagar så mycket gott att man blir snurrig. I morgon tänkte jag försöka mig på mitt livs andra macaronbak och med Marys eminenta tutorial till hjälp kommer det att gå strålande - det känner jag på mig! 


Hennes chokladfondant måste jag bara testa också, den ser ju helt livsfarligt god ut!

Translation: Today I've made chocolate buttercream macarons which is a Swedish classic and preparing for the upcoming birthday party sweets is pretty much filling my mind right now. The blog Made by Mary is full of mouth watering recipes and has the greatest macaron tutorial, tomorrow I'll try it and nothing can go wrong!

8 kommentarer:

 1. Tack för tipset om Mary :-)

  Ska kolla mer där...

  Kram Helene

  SvaraRadera
 2. Den där chokladfondant var ju dreggelvarning för mig! =) mmmm

  SvaraRadera
 3. Du e go du! ;) Men vad säger du..räckte det bara till 3/4 :( hmmm..hur mkt hamnade i munnen :P alt hur mkt smetade du på? Jag som minskade mängden smörkräm för att jag fick över! ;) Nåja..tur att du reder sig själv och snabbt rörde ihop mera :D

  Kram Mary

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi hi faktiskt ytterst lite som hamnade i munnen. Måste vara doseringen som blev lite väl generös =) Galet gott hur som!

   Radera
 4. Mums vad det såg smarrigt ut!

  SvaraRadera
 5. Visst är hon duktig, både på att ta bilder, baka och förklara :)

  SvaraRadera

Annonser: