lördag 3 mars 2012

Njutardag


 Idag har vi fått njuta av en heeelt fantastisk vårvinterdag. Strålande sol, varmt och helt vindstilla till skillnad från igår. Ett par sådana här dagar till och allt mörker och all kyla är glömt och förlåtet. Att vara inne en sådan här underbar dag kändes otänkbart så i morse stack vi iväg på en skoterutflykt och stannade ute och samlade fräknar så länge solen var uppe. Till lunch blev det våfflor med vispad grädde och sylt - sagolikt gott.


Våfflorna gräddade vi över öppen eld och smeten hade jag med mig i en petflaska för minimalt spill och söl. 


Till efterrätt grillade vi s'mores till lilla Ts stora förtjusning. Är det lördag så är det! Men mitt i allt mys så försvann min iPhone och efter en stunds letande återfanns den nere i den varma vattenpöl som bildats runt elden.... Trots att den måste ha legat där ett tag så klarade den sig makalöst nog helt utan skador - phew!


S'mores grillade vi alltid vid lägerelden när jag jobbade på Summer Camp i USA så det är mycket nostalgi för mig. En s'more består av kex, choklad och marshmallows men jag fuskade lite och använde mig av ICAs havrekex med choklad, smidigt så! Men mariekex eller nästan vilka kex som helst funkar.


För att göra en s'more trär man helt enkelt en marshmallow på en pinne, håller den över glöden och roterar för att få jämn färg. När den börjar bli lite gyllenbrun på ytan lägger man den mellan de två kexen och trycker till. Chokladen smälter av värmen och marshmallowen blir härligt seg. Sliskigt, sött och smarrigt värre! 

Nu blir det soffmys för hela slanten!

Translation: Today we've had a truly marvellous day! This morning we headed out on a tour with the snowmobile and stayed out and collected freckles until the sun went down. For lunch we made waffles over open fire and had s'mores for dessert, not the healthiest meal but hey it's Saturday!

9 kommentarer:

  1. Låter som en helt underbar dag! Vilka smarrigheter, ska testas!

    SvaraRadera
  2. Underbara bilder, det riktigt vattnas i munnen av bara tanken på en s'more! Vilken tur också att telefonen klarade sig! Nu håller vi tummarna för en lika fin dag imorrn va?!

    SvaraRadera
  3. Oj så fint ni valde att fånga dagen. Vad härligt!

    Ha en toppenfin kväll

    SvaraRadera
  4. Wow! Grillkorv med bröd - släng dig i väggen! :)

    SvaraRadera
  5. Mysigt och gott ! Så härligt :) De dagarna är guld värda.

    Kram
    Anci

    SvaraRadera
  6. Fy sjutton vad gott! Jag önskar verkligen att jag kunde äta marshmallows. Din blogg är så himla fin, tack för all inspiration du ger!

    SvaraRadera
  7. Jag rekomenderar dig att lägga din iPhone i en påse ris ändå, även om den verkar ha klarat sig. Riset kommer att dra åt sig det vatten som ev. finns kvar.

    Stäng av iPhonen helt och låt den ligga i rispåsen (nedtryckt, ris runt hela mobilen) något dygn, sedan stoppar du i laddaren och laddar mobilen i rispåsen något dygn efter det. Laddaren gör att mobilen blir varm och då avdunstar eventuellt vatten.

    Tappade min mobil i ett glas vatten i någon sekund för ett tag sedan. Skärmen blev svart och jag kunde bara höra alla ljud från den. But trust in your Uncle Ben! ;)

    Den var som ny efter risprocessen! THANK GOD!!

    SvaraRadera
  8. Oj, nu blev jag riktigt sugen på våfflor. Kanske ska man ta och göra det och sedan sätta sig på altanen i stålande sol och smaska?
    Ha en bra vecka.
    Kram

    SvaraRadera

Annonser: