tisdag 15 maj 2012

Äntligen trädgård!


I söndags bjöds vi äntligen på riktigt soligt och skönt väder och jag hade min första trädgårdsdag för säsongen, en hel månad senare än i fjol. Det har verkligen varit en sanslöst tråkig vår i år och igår var jag nära att plocka fram täckbyxorna igen... Men idag är vädret i alla fall bra nog för att spendera förmiddagen med att peta ner ett gäng sallatsfrön i jorden. 


Två nykomlingar i vår trädgård är vitlök och tulpaner. Den här årstiden blir det så himla påtagligt vilket avlångt land Sverige är, medan mina lökar bara precis har vågat kika upp har jag matats av sydligare bloggares bilder på blommande tulpaner i flera månader känns det som. 


I går då vädret var minst sagt deprimerande så passade jag på att så lite fröer inomhus, även det betydligt senare än i fjol... Men nu har jag hela groventrén full med frösådder trots att jag vid omskolningen förra året lovade mig själv att dra ner på sorterna... Blomkål, broccoli, purjolök, squash, citronmeliss, mynta, rosenskära, malva, svartöga, pappersblomster, petunia, silverek, purpurvinda, solrosor och luktärt i massor står nu på tillväxt. Nu hoppas vi att vi får en kanonsommar som kompensation för den tråkiga våren!

12 kommentarer:

  1. Har visat några av dina tidigare trädgårdsbilder åt mannen och han blev verkligen inspirerad att göra nya odlingslådor med grusgångar emellan - jippiii!
    Javisst känns det lite motigt ibland när man ser alla försommarbilder från en del bloggare, men säkert blir det vår här längre norrut också till sist... Vi håller tummarna för en varm och ljuvlig sommar!

    SvaraRadera
  2. Du har så fina odlingslådor! Jag odlade i odlingslådor i vårt förra hus och nu kan jag inte tänka mig något annat så det blir till att bygga här i vid vårt nya hus också. Jag håller med om att det känns att det är ett avlångt land. Vi flyttade från göteborg tillbaka till min hembyggd i Jämtland. Det känns som en evighet som jag väntat på våren i år.

    SvaraRadera
  3. Mina tulpaner har redan kommit upp och blivit uppätna!
    Nån riktig köksträdgård blir det inte i år. Men lite har jag sått ändå, i krukor och blomlådor. Så lätt att så i små krukor sen blir det värre när allt ska skolas om till större krukor som ska hitta någonstans att stå. : )

    Ha en toppen dag!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  4. ann-sophie15 maj, 2012

    Vilket underbart fint trädgårdsland!!!

    mvh ann-sophie

    SvaraRadera
  5. Makalösa du/ni! Vilken trädgård och ser dessutom att vara så pedantiskt skött med fin odlingslådor och allt.
    Hoppas våren/sommaren visar sig på riktigt snart! Kram kram

    SvaraRadera
  6. Ja oj vilken skillnad. Jag var precis ute och fotograferade vår blommande syren. Vår trädgård ligger väldigt skyddad bakom höga häckar. Men som du säger. Mycket avlångt land :)

    SvaraRadera
  7. Jag blir så inspirerad och imponerad av ert arbete med huset och tomten, verkligen fantastiskt fint! Vi ska måla vårt hus och bestämt oss för vitt, vilken färg använde ni på ert hus?

    SvaraRadera
  8. Så härligt med egen trädgård och kunna få plantera precis vad man vill! :)

    SvaraRadera
  9. Ja det är verkligen stor skillnad på naturens gång i vårt avlånga land :) Jag hoppas också på en skön sommar! Kram

    SvaraRadera
  10. OJ vilken blogg jag hittade här!!! Jösses så fint ni har gjort det, jag har bara kikat runt lite på din blogg och är helt inspirerad :)
    Gud va duktiga ni är och vilken klippa till man du verkar ha, den där J han kan snickra han!
    Vi har precis köpt vårt första hus och renoverar, inte alls på samma sätt som ni, vi målar och tapetserar endast och jag kommer verkligen att kika inom och följa din blogg för fortsatt inspiration, Tack!
    Riktigt fin still ni har, det är så man vill kopiera allt ;)

    SvaraRadera
  11. Här om dagen visste jag inte vilken månad det var. April? Jag skyller på vädret, men pillar glatt med mina frön i fönstren som gror.

    SvaraRadera
  12. Hallå! Härligt att kunna vara ute, även om det är som du säger att vårt land är avlångt. Här står rapsen i full blom...

    Kul var det att träffa dig i Göteborg.

    Kram och trevlig helg.
    Sofie

    SvaraRadera

Annonser: