onsdag 1 augusti 2012

Från blogg till jobbEn ny och mycket intressant bok landade idag hos bokhandlarna, Annakarin Nybergs Digitalt Entreprenörsskap handlar om hur man går från blogg till jobb, hur man professionaliserar sin hobby. Hon har under flera år följt åtta kvinnor som använt sig av sociala medier för att skapa förutsättningar för företagande. Mycket intressant läsning med andra ord. 


Igår var TV4 här och intervjuade mig i samband med detta och av en lång intervju och mycket inspelat material kommer några ynka sekunder väljas ut. Men jag hoppas att jag lyckades förmedla att det råder en fantastisk stämning oss bloggerskor emellan, att vi lyfter, peppar, hjälper och stöttar varandra trots att vi kan räknas som konkurrenter. Att vi blir allt fler som tack vare bloggen lyckats förvandla vår passion, vår hobby, vårt intresse till vårt levebröd, helt eller delvis. Att det är möjligt att tjäna pengar på det vi älskar att göra. Att annonsintäckter är en del men att bloggen framförallt används som en katalysator för olika typer av konsult- och frilansjobb m.m. Att copywright- och marknadsföringslagar är superviktiga att känna till och följa. Att vi är minst lika värdefulla marknadsföringskanaler som gammelmedia och bör ersättas därefter. Att vi utvecklas, lär oss, är nyfikna och besitter en enorm kompetens. Att en ny bild av entreprenören växer fram, långt från kostymklädda herrar med portfölj som förhoppningsvis kan inspirera andra att våga ta steget!

13 kommentarer:

 1. åh vad kul .....!! det är en otrolig kompetens och kretivitet som finns inom bloggvärlden !!

  Kram

  Pernilla på Piazzan

  SvaraRadera
 2. Jätteroligt och superba talat! Har tyvärr inte haft möjlighet att lyssna på Anna-Karin någon gång men hoppas att det ska bli, får köpa boken tills dess!

  SvaraRadera
 3. Den boken får jag nog ta och köpa, har just gått i tankarna om hur man egentligen går till väga.. Bloggvärlden är verkligen fantastisk med all stöttning :)

  kram /iris

  SvaraRadera
 4. Kommer att bli intressant läsning.
  Hoppas vi kan fixa en träff under hösten. Kram

  SvaraRadera
 5. Vad roligt! Både boken och TV4! Boken ska jag försöka leta på, och hoppas jag får se dig på fyran!

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset!
  Det låter som en spännande och intressant läsning.

  SvaraRadera
 7. Åh vad roligt! Jag håller med dig i allt du skriver :) Ska se till att både se reportaget och läsa boken.

  SvaraRadera
 8. Vad roligt, det måste jag läsa och se.

  SvaraRadera
 9. Tack för lästipset! Går själv och funderar på vad jag ska bli när jag blir stor... Kul att TV4 uppmärksammar dig. Grattis!

  SvaraRadera
 10. Varmt TACK Karonlina för att du uppmärksammar boken!

  Det har varit några galet snurriga dagar med TV, radio, tidningar från norr till söder... Det är riktigt roligt att boken uppmärksammas! Jag är också glad att det passade dig att vara med i inslaget! Nu får vi bara hålla tummarna för att de klippte "rätt" från oss båda två ;)

  Kram!

  Annakarin

  SvaraRadera

Annonser: