torsdag 4 oktober 2012

Little Dandelion

Foton Sharyn Cairns och styling Glen Proebstel

Australiensiska Jacqueline Fink stickar helt gudomliga filtar och överkast under namnet Little Dandelion. Jag blev helt förälskad och man vill ju bara känna på dem, eller hur? Och dessutom blev jag så sjukt sugen på att ge mig i kast med ett eget stickprojekt. Har inte stickat sedan högstadiet och minns ärligt talat inte hur man gör men en tubhalsduk borde väl vara ett lämpligt nybörjarprojekt. Inhandling utav garn seglade plötsligt upp på morgondagens to-do-list! 


Älskar de överdimensionerade ullgarnet och den härliga kontraststickningen Jacqui använt sig utav. 


Grova linnetrasor använder hon sig också utav - sjukt snyggt!


Jag har alldeles säkert en på tok för romantiserande bild av hur avkopplad och harmonisk jag kommer att känna mig där jag sitter framför brasan och stickar, ha ha. Kommer mest troligt att svära och brottas med prestationsångest och misslyckanden men hej annars är ju nystanen och ett par stickor i trä ett smycke i sig. Liggandes i en korg. Värt ett försök i alla fall!

14 kommentarer:

 1. Så mysigt det ser ut, det är sådant man gillar extra mycket nu när det är grått höstväder ute!

  SvaraRadera
 2. ÅH, vilka härliga bilder, å ännu härligare att lära sig något nytt. Ha en fin fredag! // Johanna - johannas inspiration

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det slår liksom aldrig fel, på hösten blir jag alltid sugen på att lära mig nytt! En skön fredag till dig med Johanna!

   Radera
 3. Undrar vad det är för ruta som kommer upp varje gång man klickar in sig på din sida och om man tar bort den, så kommer den upp igen när man klickar för att kommentera??

  Det står: impse. traded...6)a(2115329)

  Är det pga en funktion från ex. Tradedoubler som mäter klicken hos dig?

  Har inte sett den hos ngn annan och hoppas det inte är så hos mig :-)

  Kram Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men oj vad är det du säger? Den har jag aldrig fått upp så tack för att du berättar! Någon fler än Helene som varit med om samma sak?

   Radera
  2. Noterade precis att det kom upp nu när jag gick in för att kommentera. Har aldrig sett sådan förut. Angående stickningen så är jag biten av stickdjävulen på nytt och det ÄR roligt! Trots att jag svurit en del...

   Radera
  3. Den är i vägen när man vill läsa, så då klickar man bort den, men den kommer tillbaka när man vill kommentera.
   Du kan testa genom att logga ut från ditt konto o kika in på din sida " anonymt". Bra sätt att se hur sidan ser ut för besökarna :-)

   Kram Helene

   Radera
  4. Men så skumt, för jag går ju in på min sida oinloggad då och då just för att kolla att allt står rätt till och dessutom från flera datorer förutom min egen men jag har aldrig sett denna ruta. Mycket skumt!

   Radera
 4. Helt fantastiska bilder! Lycka till med stickningen och trevlig helg framför brasan :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vet dock inte hur mycket stickning-framför-brasan-helg det blir i helgen, sambon måste nämligen jobba och även jag ligger ordentligt efter på jobbet men men det kommer fler kvällar/helger!

   Radera
 5. Ser superhärliga ut. Den med linnetrasorna skulle passa perfekt i vardagsrummet. Kanske ska haka på och försöka sticka själv. Men det hinner säkert bli vår och varm innan jag hinner klart.

  SvaraRadera
 6. Fint du har det
  Ljuvligt med stickat
  Trevlig helg
  Kram Tina

  SvaraRadera
 7. Hei på deg.
  Å, så flott!!!
  Jeg har nylig heklet et rundt teppe i Hooked Zpagetti kjøpt på Panduro.
  Om du vil se finner du et lite innlegg om teppet mitt inne hos meg.
  Ønsker deg en riktig glad helg ;)
  Smil og klem fra Monica

  SvaraRadera

Annonser: