torsdag 18 juni 2009

I stället för sandlåda


Precis som när det gäller gungor så är sandlådor inte alltid så estetiskt tilltalande, därför blev jag så glad då jag hittade denna idé komplett med arbetsbeskrivning och allt hos Hasselforsgården. I stället för den traditionella träramen så har man gjort en mjuk kulle av sand inramad av backtimjan, smultron och bärbuskar. Supersnyggt och mysigt men är det praktiskt? Vad säger ni? Vore bra att få lite synpunkter innan jag ger mig ut och gräver. 

Jag önskar er alla en underbar midsommar med massor av god mat och att solen lyser på er! 

9 kommentarer:

 1. Rolig idé!
  Trod ändå barnen vill ha kanter att sitta på och lägga upp kakor på.
  På vår lekskola har vår trädgårdsmästare byggt 2 båtar av stockar och brädor, de ser inte lika trista ut som de traditionella sandlådorna.
  Vi på småbarnsgården har en liten båt o de stora barnen har en "jättestor" båt.
  Om jag hittar bilder kan jag maila dig.
  Kram Helene

  SvaraRadera
 2. Åh va snyggt! När jag får barn ska jag sno den där idén direkt!

  Ha en skön midsommar!

  SvaraRadera
 3. Det ser verkligen jättesnyggt ut... men fundera lite på hur du kan täcka sandlådan när den inte används... grannens katter kommer nog annars att älska att besöka din sandlåda och det är ju inte så trevligt när barnen ska leka där.
  Men som sagt, det var en jättefin lösning om man kommer ifrån kattbesöken.

  SvaraRadera
 4. Jag är säker på att barn också vill ha det fint omkring sig. Dock gillar dom att kunna ha någon typ av bänk/arbetsbord för kakbakning o diverse...Men det kan man ju få till utan att få klassisk sandlåde låda. Jag hade helt klart testat detta!!! Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Absolut en bra idé! Jag hade lätt kört på den!

  SvaraRadera
 6. Jag ska komma i håg det. Du kan ju hojta om du blir less på din kitchen aid!

  Jaa, det ska blir super trevligt! Kan vi inte käka middag på TC och sedan ta en prommis och sätta oss nere vid kajen om det är bra väder? Ska vi samåka?

  Kram.

  SvaraRadera
 7. Det var en helt otroligt fin lösning, vi har funderat på en sandlåda vi också. För oss blir det tråkigt nog en traditionell med lock som man lätt viker över, eftersom vi har 2 katter.. Det kan vara nånting att tänka på, katter älskar ju att göra sina behov i sandlådor och om barn får i sig det kan de bli hemskt sjuka..

  SvaraRadera
 8. Perfekt sandkasse,en kjempe fin idee. Denne ideen bruker jeg kanskje en dag, når vi får barn.

  SvaraRadera
 9. Verkar jättefint! Så skulle jag vilja ha det en dag! Stenarna är ju perfekta att sitta på och baka på. Annars kan ni ju bygga en mini parkbänk, som passar perfekt för barn!

  SvaraRadera

Annonser: