fredag 15 januari 2010

Doftljus

Goda nyheter fick vi igår, kakelprovet är redan på väg, det visade sig att de hade ett i Sundsvall! De var också snälla nog att skicka med en annan liknande platta som de tyckte hade ännu snyggare gråfärg, spännande! Så nu kanske badrummet inte är fullt så långt borta som vi trodde därför är det bästa att börja tänka på detaljerna ;) Doftljus kan framkalla illamående hos mig men är de av god kvalité så älskar jag dem och i badrummet vill jag absolut ha ett! Frågan är bara vilket. Eftersom de inte säljs här i Umeå (snälla rätta mig om jag har fel) så måste jag lita på mitt doftminne från Stockholmsresan då jag sniffade på Day Homes Modern och Voluspas Crisp Champagne som jag tyckte båda luktade underbart. Day Homes Modern har jag hittat hos Mary's house för 249kr + 69kr frakt och det har en brinntid på 40 tim vilket ger en kostnad om ca 8kr timmen.

Voluspas Crisp Champagne har jag hittat hos Bluebox för 315kr + 49kr frakt och har en brinntid på 85 tim vilket ger en kostnad om drygt 4kr timmen.

Sen har vi Byredos Bibliotheque som jag inte har luktat på men hört att många gillar. Det finns hos just Byredo för 400kr fraktfritt och har en brinntid om 60 tim vilket ger en timkostnad på närmare 7kr.

Så vad säger ni om de här ljusen eller andra, det är ju så klart högst individuellt med det vore kul att höra vilket ni gillar bäst och varför?

13 kommentarer:

 1. Partylite har massor av fina doftljus.....

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Luktmässigt gillar jag crisp champange bäst, men Day Homes Modern är absolut snyggast! Det sista ljuset vet jag inte så mycket om personligen, men jag har också sett på flera olika bloggar att det är många som gillar det.

  Du som har lite kontakter i möbelaffärsbranchen, kanske har tips på var man kan hitta en snygg, klassisk, inte så stor kristallkrona?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Underbara doftljus! Älskar dom alla!!!! :) Svårt att välja bara en , eller hur ? MAKE UP STORE har också ganska trevliga :)

  Ha en toppen dag! Kram/Nicky :)

  SvaraRadera
 4. Vet att Carizma i Umeå har haft doftljus från Voluspa, så kolla där.

  SvaraRadera
 5. Jag är toksvag för Yankee Candles Clean cotton. Deras ljus har bra kvalitet men kan sota om man inte nyper av veken emellanåt, men det gör väl de flesta.

  SvaraRadera
 6. Vad kul att kaklet e på väg! Spännande.

  Jag gillar day homes de andra har jag ej provat!

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 7. ÄLSKAR Day Homes Modern!!! Mkt fräsch lagom behaglig doft. Löp och köp säger jag:)
  Byredo har jag inte testat men ljusen är iallfall otroligt snygga. Ska försöka besöka den nyöppna butiken med detta svenska märke nästa gång jag är i Stockholm!(Voluspas doftljus gillar jag personligen inte alls faktiskt. Luktar för mycket "konstlat")

  Ha en härlig helg!!!

  Kram P

  SvaraRadera
 8. Men en sån härlig blogg och ett sånt härligt HUS!
  Vi har sen i november 2009 bott i vårat nyinköpta stationshus. Som tidigare har byggts om till lägenheter men ska nu bli boende bara för oss!!
  Kul att titta in hos er och få inspiration!
  Lycka till i fortsättningen!

  SvaraRadera
 9. Spännande! Tack så mycket för tipsen på ljus!

  Ha en mysig helg!

  SvaraRadera
 10. Hej!

  Måste bara gratulera till ett FAN-TAST-ISKT hus och en otroligt mysig blogg! Tycker jag har varit med ett tag nu (två år) men det var längesedan jag kom över en blogg som var så trevlig, med ägare med så otroligt god smak och roliga idéer. Eftersom vi är i samma situation med gammalt hus som renoveras och en liten dotter vars rum ska inredas så bara det öste in idéer efter en kort sväng hos dig. Tack för det!

  Varma hälsningar från Norge!

  Caroline

  SvaraRadera
 11. Hej!

  Jag vill bara tipsa om Yankee Candle. Framförallt Clean Cotton men även vanilla lavender doftar underbart. Jag tycker att de har fantastiska vardagsdofter. Om man vill ha lite mysigare doft håller jag med dig om att Voluspa är jättebra. Amorina.se har rätt ok priser. Jag har beställt där några gånger. Frakten är rätt dyr så man får beställa mycket på en och samma gång.

  SvaraRadera
 12. Jag köper aldrig doftljus från "vanliga" varuhus, dom är verkligen, som du skriver, såna man börjar må illa av. Så konstgjorda!
  Har mest doftljus från PartyLite. Gillar särskilt Spa-serien. Dom säljer också päron-champagne som är väldigt mjuk och frisk, samt Clean Cotton.

  Hoppas ni blir riktigt nöjda med kakel-proverna!
  Trevlig helg!
  Kram Ann-Christine

  SvaraRadera
 13. Usch, så mycket dyrare det blir att beställa Byredo till Finland, jämför 400 kr fraktfritt till Sverige och 50 eur + 15 eur frakt till Finland!!!

  SvaraRadera

Annonser: