söndag 10 januari 2010

Kakelstatus

Efter att ha finkammat varenda inredningstidning, blogg och kakelleverantör så hade jag nästan gett upp hoppet om att hitta vad jag ville ha men när jag i onsdaggsnatt halvt uppgiven gjorde ett sista desperat försök att hitta en inspirationsbild så hittade jag den och det var kärlek vid första ögonkastet! Jag vågade knappt ropa på sambon av rädsla för att bli sågad men han blev lika förälskad som jag! Den ljusgrå mosaiken har vi tänkt ha på duschväggen och en bit ner på golvet och de större plattorna på resten av badrumsgolvet. Resterande väggar i våtdelen ska kaklas vita och torrdelen vid handfat och toalett funderar vi på att hitta på något annat med. Kaklet och mosaiken kommer från italienska Floor Gres och efter lite googlande hittade jag en återförsäljare här i stan, lyckan var gjord!

Dagen efter åkte vi förväntansfulla in till stan men Floor Gres visade sig vara ett märke som mest köps av arkitekter till större projekt och därför visste de inga priser och hade inte heller några prover hemma, eftersom vi precis missat en beställning måste vi vänta till i mars för att få se ett prov och sedan någon dryg månad till innan vi kan få hem kaklet.... Jag ringde ner till Stockholm men inte heller där hade de något prov hemma ännu eftersom kollektionen är så ny men jag fick i alla fall ett pris och som tur var så ryms det inom ramen för vår budget! Vi lyckades i och för sig hitta en liknande mosaik som vi gillade jättemycket men den tillhörande golvplattan gillade vi inte alls och priset var på tok för högt. Men efter som vi fäst oss så mycket vid den här bilden så har vi bestämt oss för att vänta, nu håller vi bara tummarna att det ska motsvara våra förväntningar i verkligheten.

24 kommentarer:

 1. Spännande! Ser supersnyggt ut! Eftersom ni vill ha grått - har ni funderat på betong? De har lite kul ytar som jag tror man spacklar på hos Stiltje. Funderar på något sånt ev. Kolla deras webbplats om du tror det kan vara ett alternativ om ni inte får tag i dessa. Men det blir säkert supersnyggt! God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin bild! Förstår att ni fastnade... Den som väntar på nåt gott.. Kram

  SvaraRadera
 3. Det viktigaste är att ni är nöjda med kaklet, det är definitivt värt att vänta på!!

  Marit

  SvaraRadera
 4. Tidlöst, stilrent och VACKERT!

  Kunde få flytta in till oss också. ;)

  Lycka till med leveranser och allt runt omkring, och hoppas att det till slut blir så som ni vill ha det!

  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 5. Jättesnyggt!!

  Ha en skön kväll! Kram/Nicky :)

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar inspirationsbild!! Ser hur fint som helst ut! Ser att ColonialEast tipsar om betong...hade jag också tänkt att göra. Betong som man slipar tills den är len som en babyrumpa och sedan oljar in - såååååå snyggt!!!!

  Ett tips, många åker till Polen Tyskland och köper sitt kakel/klinkers, där har de jättebra priser för samma produkter som vi köper här hemma i Sverige men vi betalar en förmögenhet här...
  kram, Marita

  SvaraRadera
 7. Det blir säkert väldigt fint och det är kanske värt väntan att få precis det ni vill.

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 8. hej Ni hemma snickare !!

  jag tycker att ni gör ett otroligt arbete, hur orkar ni ??? Bara två och en liten bebis... Hur får Ni tiden att räcka till, ge oss ett tips..

  sen vore det ju roligt och få höra lite om er budget, för detta kan ju inte vara en billig affär..

  hur skall man tänka, när man själv lägger upp en budget, tycker ni som är två glada amatörer ??

  mvh
  någon annan i Vännäsby som vill bygga ut vårt hus..

  SvaraRadera
 9. Det ser riktigt snyggt ut på bilden & jag tror på ert val av grått & åt det betongliknande hållet!

  Hoppas att kaklet blir som ni tänkt er! Svårt när man hittar ngt man verkligen fastnar för men ej kan få tag på direkt, men samtidigt så är det ju halva tjusningen och att få andra har likadant ;-)

  SvaraRadera
 10. Snyggt! Hittade hit när jag sökte inspiration till tvättstuga/badrum, vi håller på att renovera och det kommer nog bli vitt golv och gråa råa betongväggar!

  SvaraRadera
 11. Vad spännande och fint det kommer att bli. Ser fram emot resultatet!

  Hoppas att du får en fin måndag!

  SvaraRadera
 12. Snyggt!!

  Har själv idag varit och tittat på kakel, vi ska också renovera vårt bedrövliga badrum. Vill ha mosaik men det kan säkert ändras under resan gång om jag känner mig själv.

  Spännande att följa ert projekt.

  Kram C

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Har hittat din blogg nyligen och finner mycket fin inspiration.
  Måste bara påpeka en sak och det är att det är mycket svårt att läsa den då det är svart bakgrund. Ändra kanske?

  Mvh Linda

  SvaraRadera
 14. Himla snyggt! Den som väntar på något gott... :)

  SvaraRadera
 15. Går det inte att kontakta tillverkaren direkt och be att få prover skickade? Det brukar väl kunna gå att få till... Att testa skadar inte.

  SvaraRadera
 16. Supersnyggt! Helt i min smak! Kommer att bli ett underbart badrum det där!

  Maria

  SvaraRadera
 17. Det blir suuuper!!!! Så snyggt och enkelt! Blir säkert precis lika fint som resten av det ni gjort med ert (numera) helt fantastiska hus...

  Njut dagen!

  Kram P

  SvaraRadera
 18. Åhhh så längesedan jag var här...och det jobbas flitigt som vanligt :)

  Inspirationsbilden är verkligen läcker. Och den som väntar på något gott...tror absolut ni gör rätt som inväntar mars månad.

  Vi står också mitt i valet av kakel/klinkers. Har varit runt hela hösten och letat men inte kunnat bestämma oss. Men igår landade vi - äntligen. Vi har beställt ganska ljusgrå/beige sjösten (krossad marmor kallade säljaren det)som skall ligga på golvet sedan blir det vitt på väggarna. Mycket mörk grå har varit mest aktuellt tidigare men nu blev det detta och det känns så bra :)

  Ha det gott - kram!

  SvaraRadera
 19. Jättesnyggt! Om man tänker efter på hur länge man ska ha ett badrum så är ju 2 månaders väntande på ett prov ingenting!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 20. Hej! Första gången jag är här, fick ett tips om svartmålade väggar från någon på min blogg! Och vilket jobb ni har gjort med huset! Och sååå snyggt! Det är ju helt otroligt, svårt att får till hur imponerad jag blir med bara text men ja du förstår säkert! Vad har ni målad med för svart färg i vardagsrummet? Jag ska måla om i vårat vardagsrum, och då tänkte jag just svart. Kaklet ser jättesnyggt ut! Lycka till! mvh Vivi

  SvaraRadera
 21. Vilken askungeförvandlig huset gått igenom!

  På så kort hus.

  Vi har också köpt ett hyreshus men i ett världsarv så vi får inte ändra på fasaden...

  Skall bli spännande att fälja er renoveringsresa.

  Kram Maud

  SvaraRadera
 22. Snyggt! Jag råkade kanske skriva ut bilden och applicera inspirationen i mitt eget badrum som jag änkte skall få se dagens ljus under vintern. Tack!

  SvaraRadera

Annonser: