söndag 17 april 2011

Sju årstider i Majas kök!


Sju årstider i Majas kök är en jättehärlig bok som skiljer sig lite från vanliga kokböcker då den fokuserar på hur vi kan göra för att laga mat som är hållbar både för människa och miljö. Tre viktiga huvudprinciper är att äta det som är i säsong, handla närproducerat och minska mängden kött. För att hjälpa oss som vuxit upp med stormarknader där det mesta finns tillgängligt året runt och som därför förlorat mycket av kunskapen om när olika råvaror är i säsong har Maja skapat sju årstidsanpasade klimatpyramider. Boken är full av jättefina bilder, pedagogisk och proffsig text och smarriga recept så jag kan varmt rekomendera denna bok! Så fort brännässlorna kommer upp ska jag testa hennes nässel och getostpaj med honungsrostade valnötter!

Vill du provläsa boken kan du klicka här.

Just nu pågår en tävling här på bloggen, klicka här för att komma dit.

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Kul boktips. Nässlor...ja du, vårens första nässlor är jag uppvuxen på. Nässelsoppa hos mormor...

  Nu är det dags för kaffe i solen. Därefter skal jag googla staket och grindar. Vårt lilla radhus behöver få sig en ansiktslyftning i form av nytt staket. Det ser för taskigt ut...alla stolpar vinda och sågade utan mall. Man håller sig för skratt!

  Ha det bra!

  Annakarin

  SvaraRadera
 2. Oj den lät ju väldigt bra och spännande :)

  Svar: Hihi ugglan är en favorit för mig med!

  Ha en underbar kväll! Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset!!! Det verkar ju jättespännande!! Ska leta efter den i bokhandeln helt klart! hoppas ni haft en härlig helg! stor kram

  SvaraRadera
 4. Jätte härlig blogg! Glad påsk Kram susanne

  SvaraRadera

Annonser: