torsdag 27 oktober 2011

Halloween

Bilder: Country Living och Family Fun 

Det råder som vanligt delade meningar och en del förvirring om och i så fall när Halloween ska firas. I USA och Storbritanien firar man alltid den 31:a oktober men i Sverige är det många som anser att Halloween ska firas dagen innan Alla Helgons dag. Jag tycker att Halloween är en kul grej, speciellt för barnen, så här hemma kommer vi att dekorera pumpor och spöka ut huset lite grann redan i helgen men väntar med "bus eller godis" till den 4:e! Det skulle vara intressant att höra vad ni säger, firar ni Halloween och i så fall när?
Är du ute efter en mer sofistikerad Halloween kan du dekorera pumporna med hjälp utav decoupagelim/tapetklister och servetter eller annat papper. 


Bilder medurs med början med döskallepåsarna: Martha Stewart, Inspire med now, Martha Stewart och
I fjol hade vi två bus eller godis påringningar och om det blir några i år återstår att se men vi ska i alla fall vara beredda med godispåsar och jag tror bestämt att jag måste fixa några smarriga chokladmuffinsspindlar till familjen. Någon maskeradfest verkar det inte bli för mig i år men om en sista-minuten-inbjudan skulle dimpa ner så har jag limmet, plastinsekterna och nylonstrumporna redo! 

17 kommentarer:

 1. ska firas 31 oktober och ingen annan dag...all helgona är ju någonting helt annat och ska inte firas samtidigt...

  SvaraRadera
 2. Jag trodde att det var denna helgen i USA eftersom det är 31 okt i USA. AllaHelgona är något annat, tycker jag också.
  Vi laddar upp med godis här hemma i helgen och ska baka Halloween cupcakes. Pumporna är utskurna.
  Jag tycker att det är okej att fira i flera veckor :) När man vill, kan och orkar. Mer fest åt alla!

  SvaraRadera
 3. Hihi... jag här har det förberetts i en månad tror jag. Lille killen längtar efter att få klä ut sig och har redan valt ut och köpt sig en dräkt. För att det ska passa alla kommer vi ha lite maskerad den4 nov. Pyssel pyssel att få ihop och synka med alla som vanligt. :) Men ju fler desto roligare!

  Tack för dina rader - jag blir jätteglad! Trevlig helg!
  kram emelie

  SvaraRadera
 4. Vi tycker det är kul med Halloween. Det är så många vardagar när allt bara ska rulla på med skola, läxor, mat, aktiviteter, ja ni vet! Så nu ska vi ta ett brejk och skära ut pumpor, leka häxor och andra läskiga typer. Barnen och mamman tycket det är super kul :-)

  SvaraRadera
 5. Titta gärna in hos oss och var med och tävla! KRAM Petra o Ingela

  SvaraRadera
 6. det är helt klart kul med halloween! Förvirringen av datum gör dock att jag aldrig riktigt gör det fullt ut...

  SvaraRadera
 7. 31 oktober tycker jag - den andra helgen är allhelgona o det är nånting helt annat tycker jag. Blir lite konstigt att blanda ihop dom sådär. Här som vi bor är det ingen som går Bus eller godis, så det är egentligen inte en issue än så länge.

  SvaraRadera
 8. Här kommer vi fira Halloween i helgen! Jagär ingen vän av att Halloween och Allahelgonsdag firas samtidigt, tycker att Allhelgona är en helg man ska minnas de avlidna och tänka lite extra på dom... inte blanda in massa bus och utklädningskläder och fest. men det är bara min åsikt, alla gör ju som dom vill... Men som sagt. här har vi Halloween i helgen =)

  SvaraRadera
 9. Blir inte så mycket stallvistelse i helgen. : (

  Halloween firar vi inte men det är fint att dekorera ändå. : ) Ska köpa pumpa till barnen.

  Ha en toppen helg.
  Kram Kia

  SvaraRadera
 10. Vi firar inte Halloween i vårt hem, inte ännu. Kan tänka mig att det blir en tradition när lillen blir äldre. Snygga pumpor!
  Fin blog.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Vi firar den 31 oktober som man gjort i Irland sedan urminnes tider.
  Så på måndag blir det upptrappning av firandet under dagen, middag på kvällen och efter det spökvandring på Löfstad slott.

  Kram Helene

  SvaraRadera
 12. Jag välkomnar Halloween firande och tycker det är jättekul. Hösten känns så hiiimla mörk och lång så det är bara roligt med ett litet avbrott där man får pyssla och greja. Jag tycker Halloween ska firas den 31 oktober men är det mer vuxenfest på gång så firar vi första helgen i november, på all helgona. När jag var liten åt vi alltid middag ute med familjen och några ur släkten, sedan gick vi till kyrkogården och tände ljus och på kvällen var det party. Jag tycker inte att det ena goda behöver förskjuta det andra. :)

  SvaraRadera
 13. Tycker absolut inte man ska fira Halloween nästa helg, som är All Helgona helgen och inget annat. Vill nu svenskarna härma efter med Halloween bör det ju isåfall göras på rätt datum, 31/10. Punkt slut!

  Sen kan man oxå tycka att bara hem som siganlerar det är OK med trick or treat, som en pumpa på farstukvisten ska besökas av godistiggande monster.

  SvaraRadera
 14. Jag har fått lära mig av äldre generationer att Alla helgona och Halloween verkligen inte är detsamma. Halloween firas den 31:a, Alla helgona har vi ju för att hedra våra bortgångna, och förr var det en sorgsen helg. Inte en helg som ska firas med pompa och ståt som jag tycker att Halloween skall göras - den 31 oktober!

  SvaraRadera
 15. Jag tycker om Halloween. Inte för att vi "firar" men för att det är lite mysigt att det kommer lite barn och ringer på (blir ju fler och fler för varje år). Jag har redan fixat ihop godispåsar av smågodis och hoppas att få några busungar på besök imorgon eller på måndag. Vet inte riktigt när de det barnen går Halloween egentligen?

  SvaraRadera
 16. Jimmy Schönning HEM01 november, 2011

  Vilka roliga tips du visar upp!

  Jag hoppas du hittar en trevlig festlighet att ha dina nylonstrumpor på!

  SvaraRadera
 17. Näe, jag tycker inte att det är okej att trick or treat:a på All helgona. Kan man inte hålla sig till 31 oktober så kan man åtminstone ta helgen som INTE är All helgona.

  SvaraRadera

Annonser: