måndag 16 april 2012

Doften av solvarm hästNi hästmänniskor vet vad jag pratar om. Doften av solvarm häst. Inte mycket som slår det. Kombinerat med leriga vårvägar, fågelkvitter, våryra fjärilar och en sprudlande glad liten ryttare som plockat vårens första tussilagobukett längst vägen blev dagens ridtur en riktigt guldstund. 


Och i morse smög vi oss ut tidigt och satte oss vid älvskanten för att lyssna på den sista isen ge upp sin kamp mot våren och blev hoppfula av att hitta både rabarber och tussilago. Jag lägger denna härliga vårdag till min mentala lyckobank för i morgon väntas snöovädret som härjar söderöver dra upp längst norrlandskusten. Hoppas att det är snabbt övergående!

Translation: Today's been a lovely day. I've enjoyed the smell of sun-warmed horse, the sound of the ice breaking up on the river and the sight of the first coltsfoot and rhubarb - oh how I love spring!

6 kommentarer:

 1. Jag försår precis vad du menar! Fastän jag jobbar med hästar var dag nu så är det speciellt när man känner första lukten av varm häst, då vet man att sommaren är påväg!!

  SvaraRadera
 2. Låter som en härlig dag :D

  SvaraRadera
 3. Jag förstår inte alls vad du menar men det låter fantastiskt härligt. Och vilka bilder du bjuder på! Tussilago och älven, det låter sagolikt.

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken flashback jag fick när jag såg bilden på din dotter. Min dotter började också rida tidigt då hon var 4. När hon var 6 hyrde vi en vit Shettlandsponny som hon red en gång i veckan och då gick jag bredvid och njöt av naturen och min lyckliga lilla. Det känns verkligen inte länge sedan alls. Nu är min "lilla" 14 år med egen häst och hon är mer i stallet än hemma och hon älskar hästlivet. Jag är själv ingen hästmänniska men jag njuter av min dotters glädje över hästen. Så kan det gå, undrar vad din dotters hästintresse tar vägen...;)

  SvaraRadera
 5. Underbart!!

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 6. Jag förstår precis vad du menar!

  SvaraRadera

Annonser: