tisdag 17 april 2012

Oslotips

På torsdag flyger jag, min mamma och lilla T ner till Oslo för att hälsa på min lillebror som flyttade dit efter jul. Oslo är ett blankt blad för mig då min enda bekantskap är att jag passerat igenom på väg ner till Geirangerfjorden så nu efterlyser jag era bästa Oslotips, inredningsbutiker, loppisar, roliga aktiviteter för barn, trevliga restauranger och sevärdheter ja allt som man kan vilja se och göra i Oslo.

Translation: This weekend I'm going to Oslo for the first time so if you have any must sees and dos in Oslo I'd be happy to hear!

7 kommentarer:

 1. Kolla inne hos Henrick´s Tankegångar, han har flera tips. Sök i bloggen på OSLO.

  SvaraRadera
 2. Att se och stå på operahuset är ett måste - jättefint! Även att gå längs Aker Brygge är trevligt vid fint väder. Finns ett jättemysigt jazzcafé mitt i stan också (vet inte exakt var) där man kan lyssna på/köpa jazz och äta en bulle, fin uteservering om vädret tillåter!

  Theatercafeen ska tydligen också vara ett bra och kulturellt ställe att äta på, har inte varit där själv, men det ser trevligt ut.

  Trevlig resa!

  SvaraRadera
 3. Jag har inga tips men hoppas få ta del av dina inför vår Oslo trip i sommar!

  Tack för en underbart inspirerande blogg!

  Anna K

  SvaraRadera
 4. House of Oslo er et must for deg som er interiør-interessert. Ligger like ved Aker Brygge som nevnt ovenfor. Lunsj på Tjuvholmen (nye delen av Aker Brygge) er også flott :-) Enten på Bølgen & Moi eller noe jeg tror heter Meatmarket (god tapas).

  SvaraRadera
 5. Något ni absolut inte får missa är Vigelndsanlegget, med alla människoskulpturer, i Frognerparken.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Vigelandsanlegget

  Det är min favoritplats i Oslo.
  Gillar också Bygdöya, med alla båtmuseer, som Ra museet och Fram museet. Men det kan ni dock vänta med till T o W blir större så de får ut något av dem.

  Ha det så mysigt!

  Kram Helene

  SvaraRadera
 6. Oi så spennende:) Oslo er en fin by:))
  Håper du liker deg der.

  God tur:)

  SvaraRadera
 7. när det gäller loppis sá är oslo inte världens bästa plats, men det finns ett antal riktigt fina butiker (inredning, mode, secondhand) pá grünerlökka. där finns det ocksá sköna caféer, och ett bageri som heter "godt bröd" där man fár världens bästa mackor. om du är ett mycket stort loppisfan borde du kolla om det finns ngn skolloppis denna helg: http://www.loppemarked.info/
  om ni gillar mezza och orientalsk inspirerad mat sá rekommenderar jag ett väldigt sunkigt men charmigt ställe som heter Habibi. Deras mat är helt fantastisk.

  har du med dig man och barn som du vill bli av med en stund sá är kino collosseum pá majorstuen ett bra ställe. europas största biosalong, och där visas gärna barnflm pá eftermiddagar pá helgen.

  annarsär operan verkligen ett máste. om man gillar promenader i naturen kan man ta t-bane nr. 1 till frognerseteren, njuta av utsikten, ta en fika och sá gá ner för bakken till t-banestationen midstuen. turen tar kanske en halvtimme.

  SvaraRadera

Annonser: