lördag 28 april 2012

Öppna egen webbshop


Drömmar och idéer har jag många och att öppna webbshop är definitivt en av dem men allt jobb som medföljer har gjort att det stannat vid just en dröm. Men nu har jag hittat den ultimata lösningen för mig, TipserTipser är alldeles nytt här i Sverige men det går i korthet till så att man tipsar om produkter i sin blogg, via facebook eller twitter och bygger på så sätt upp sin egen webbshop där man som tipsare får provision på det som säljs. Detta är som sagt helt nytt men jag har blivit ombedd att vara ambassadör för att utforma tjänsten och ge råd om vilka produkter / varumärken som ska tas in och nu är vi precis i uppstarten men jag tror att detta kommer att bli stort. En som har varit snabb att hoppa på tåget är Johanna B som här i veckan utökade sitt klöversortiment med dessa retrosnygga tygväskor, tryckta med miljövänlig färg i Göteborg. Tygväskorna är högaktuella för mig då jag känner mig organiserad och nöjd med meny och inköp men när det gäller alternativ till plastpåsar att bära hem maten i behövs bättring. Jag har en del tygpåsar men glömmer dem hemma eller i bästa fall ute i bilen. Men om man helt slutar köpa plastpåsar vad använder man då som soppåsar? De där påsarna på rulle verkar så klena och är de verkligen bättre för miljön? Hur gör ni?

Hur går då detta med Tipser till i praktiken? Jo, du som köpare genomför ditt köp direkt här på bloggen men all kundhantering sker som vanligt via ordinarie företag och inga extra avgifter läggs på för dig som kund. Vill du också börja tipsa så gör du det lättast genom att klicka på knappen "Tipsa och Tjäna" direkt från min blogg.

Fler tips från Karolina Strandberg

Tipser känns ärligt och tydligt och för mig är det en självklarhet att följa marknadsföringslagen och jag sätter min egen integritet högt men framförallt vill jag vara ärlig med er läsare så att ni kan lita på att det som skrivs här är MINA åsikter och inget annat. Tyvärr förekommer det en hel del fuffens i bloggvärlden men det görs också en hel del för att städa upp bland annat blev jag nyligen intervjuad av en journalist inför ett program som är på G. Mycket välkommet!

Det vore jätteintressant att höra era tankar och åsikter kring detta!


17 kommentarer:

 1. Tips angående matkassar/soppåsar:
  http://tankebubblor.blogg.se/2008/may/grejen-med-matkassar.html

  SvaraRadera
 2. Min fundering kring Tipser är hur det är med prispåslaget, om fler ska tjäna pengar på samma vara?

  Har haft en del diskussioner med en tidigare leverantör till mig om just detta med omoralisk prissättning.

  I min nätbutik med miljövänliga varor har jag mycket svårt att sätta överpriser för att tjäna extra mycket pengar.
  Vill att så många som möjligt ska kunna köpa det som är bra för både människan och naturen. :-)

  Det är inte särskit betungande att driva en helt egen nätbutik heller.

  Till det där med soppåsar håller jag med Nilla och jag har även en Envirosax kasse i min väska, för eventuella inköp.

  Kram Helene

  SvaraRadera
 3. Det låter mycket spännande tycker jag! =) Kram

  SvaraRadera
 4. Superfina tygpåsar! Jag har samma problem som dig med påsar, vill så gärna men glömmer så ofta. Webbshoppen låter som en jättetrevlig idé! Kul!

  SvaraRadera
 5. Hej! Den nya blogger har strulat till det på min blogg. Om man scrollar längst ner efter alla inlägg ligger sidospalten där. Knasigt. Men här är lite länkar direkt till inläggen:

  http://www.smilebloggar.blogspot.se/2010/07/koksarbete.html

  http://www.smilebloggar.blogspot.se/2010/09/strandfynd-och-septembertradgard-hjalp.html

  http://www.smilebloggar.blogspot.se/2010/10/helgprojekt.html

  Lycka till med ditt projekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist när det strular! Tusen tack för länkarna - såå mysigt ni har det! Nu vill jag också sätta igång!

   Radera
 6. Vilken bra idé!! Jag skulle aldrig någonsin skriva om något som jag inte kan stå för eller gillar på min blogg. Den är ju min och ska reflektera mig. Det tycker jag är väldigt viktigt!

  När det gäller kassar så har vi samma som vi återanvänder gång efter gång. En del är miljöpåsar (som egentligen bara är återvunnen plast!?) men resten är vanliga. Vi borde helt klart gå över till typpåsar, de håller ju betydligt längre. Vi använder avfallspåsar på rulle till soporna. De håller faktiskt riktigt bra men huruvida de är så mycket bättre för miljön vet jag inte. Jag antar att det går åt mindre plast så på det sättet är det väl en fördel men annars är det ju plast som plast.


  Tack för din kommentar hos mig! Det är kul med lite förändring men lite knepigt med allt nytt. Så tråkigt att ditt domännamn är taget. Riktigt surt kan jag tänka! Men .se domänen ser ju inte ut att användas så den kanske släpps snart?


  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Åhh, vilket spännande uppdrag! Hoppad att det blir verkligt framgångsrikt. Tror du att några av mina alster skulle kunna gå att sälja på detta vis?
  Bästa hälsningar Maria med bloggen Ting från Gammelgården

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är jättespännande! Hör av dig till Jonas på jonas@tipser.com supertrevlig kille!

   Radera
 8. Jag köper nästan alltid soppåsar på rulle. Det har för mig snarare handlat om pengarna. En hel rulle med påsar kan jag få för en femma, medan man i affären säljer 2 påsar för samma pris. Påse på rulle håller helt ok, även om det händer att de går sönder. När jag handlar använder jag ICAs stora kassar som de säljer för 15:-. Hållbara och rymmer mycket!

  SvaraRadera
 9. Kul ide med Tipser! Ska bli skoj att se mer om det. Påsarna är urfina verkligen.

  Julia

  SvaraRadera
 10. har bara tygkassar att handla i.
  soppåse på rulle funkar fint till soporna.
  de blir ju inte så mycket när man sorterar noga...
  att dom gått sönder har tur nog aldrig hänt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra, då ska jag testa påsar på rulle, måste bara använda upp de påsar jag har först...

   Radera
 11. Hejsan!

  Först och främst tack Karolina för en bra och välskriven artikel om Tipser. Det är roligt att se det hela beskrivet med dina ord. Sen blir det ju väldigt fint när produkterna kommer från Johanna Bs kollektion!

  Tack också för uppmuntrande ord i kommentarerna! Vi försöker bygga något som både bloggare gillar och har nytta av samtidigt som läsare av bloggen skall tycka att det känns som en tjänst att alla produktrekommendationer finns samlade på ett ställe och lätt kan köpas direkt därifrån.
  Att det är genuint, dvs. att det alltid är bloggaren som själv väljer ut vilka produkter som de tipsar om tycker jag är väldigt viktigt och något vi tar fasta på.

  Hör gärna av er direkt till oss om ni vill veta mer om hur man kan sälja produkter, eller börja rekommendera dem i sin blogg.

  Jonas, Tipser

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jonas,

   Tipser låter väldigt intressant! Jag tar gärna mer info om möjligheten finns, hemtrender@gmail.com

   MvH
   Jenny Martinsson

   Radera
 12. Vad spännande Tipser verkar vara! Det ska jag läsa på lite mer om känner jag.. kommer du till GBG till helgen tro..?=) hade varit kul att ses igen.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det, hör bara av dig om du undrar något! Ja jag kommer ner, ser fram emot det massor!!!!

   Radera

Annonser: