söndag 22 juli 2012

Livet på landet


Här har jag spenderat många somrar. Lärt mig ro, fiskat, lagt ut nät, lekt affär, ätit långfil, haft så där nyttigt långtråkigt och lyssnat på köksklockans tickande. Och bara jag blundar så ser jag farmor och farfar sitta på farstutrappan och vänta. Nu finns sorgligt nog varken farmor eller farfar kvar i livet men jag är så glad att pappa valde att behålla huset som sitt fritidhus så att jag kan få ta med mina barn hit ut.


Björnskylten som har fått både en och annan bärplockare att vända på klacken sitter bara några 100 meter från pappas hus. Och visst finns det björn i skogarna runt byn, jag minns med all önskvärd tydlighet den gången då jag och min suprtrygga ponny var ute på långritt och han plötsligt frös fast och jag riktigt hörde hans hjärta banka. Då ser jag den. Björnen. Som sakta rör sig mot oss. När min ponny efter vad som kändes som en evighet vaknade ur sin trans bar det av i full galopp hela vägen hem. Fy så liten jag kände mig så!


Men i helgen har vi inte sett några björnar, däremot firat byns 250års dag, badat, rott, hässjat hö, hjälpt pappa med huset och bara umgåtts. Härliga dagar!

11 kommentarer:

 1. detta vackra hus och hur det ser idylliskt ut, förutom bär varningstriangel ;-) hoppas du njuter av helgen ser vädret vackert ut. Ha en riktigt underbar dag.

  SvaraRadera
 2. Så vackra bilder! Får rysningar av din berättelse om mötet med björnen, måste vara lite häftigt minne ändå :)

  Ha en fin dag,
  kram Catta

  SvaraRadera
 3. bildene dine er såååå fine!!

  Jorunn

  SvaraRadera
 4. Gud vilket vackert ställe & vilken utsikt! Agnetha

  SvaraRadera
 5. Vilket fint ställe ni har tillgång till där! Sånt värdesätter man verkligen. Livskvalité på topp!

  SvaraRadera
 6. Så fint du berättar. Härligt med dessa klara minnen. Hua mig för björnen! Hade blivit livrädd jag ;-)
  Kram Nina

  SvaraRadera
 7. Ser nästan ut som Norråker vid Tåsjön... Kan det stämma?
  //Elena

  SvaraRadera
 8. Underbara "luktahösommarbarnspringvarapålandetkort", jag riktigt känner doften av mina barndoms somrar på landet med farmor!

  SvaraRadera
 9. Så mysigt! vad har ni valt för fönster på erat hus? Jag håller på att kolla på nya fönster till vårat hus och blir bara galen av allt utbud. TAcksam för tips! Har ni aluminium spröjs eller?

  SvaraRadera
 10. Tack för en trevlig helg - vi får göra om det i höst! :)

  SvaraRadera
 11. så mysigt! låter som mina barndomssomrar... kul nån fler kan hässja hö!
  kom precis hem från en liknande vecka, helt fulltankad med lantliv!

  SvaraRadera

Annonser: