måndag 29 december 2008

GårdshusetNär vi köpte huset 2006 stod en fallfärdig ladugård på tomten, vi hade tänkt rusta upp den men snickaren dömde ut den så vi beslöt oss för att riva istället. Då den billigaste offerten för att riva landade på 50 000 och det var för nära bebyggelse för att låta räddningstjänsten övningselda ägnade vi två regniga månader åt att riva 500 kvadrat ladugård för hand. Förra ägaren hade lämnat kvar massor av grejer och trots att inga djur bott där på över 20 år så var spiltorna inte urskottade. Så det blev ett par vändor till skroten, närmare bestämt 30 lastbilslass och minst lika många släpvagnslass. Men även om det var mycket jobb så kändes det helt klart mödan värt, vi sparade ju trots allt 50 000 på att göra det själva och dessutom behövde vi inget gymkort den sommaren =)

Sommaren därpå byggde vi på egen hand ett lösvirkeshus på 192 kvadrat efter egen ritning med garage på hela bottenvåningen. I dagsläget är övervåningen oisolerad, garaget är bara gipsat och det finns en del pyssel kvar på fasaden innan det är färdigt. Men gårdhuset ger en liten hint om hur stora huset förhoppningsvis kommer att se ut nästa höst. Anledningen till varför vi började "i fel ände" och byggde garage före vi började med boningshuset är för att huset var ett hyreshus då vi köpte det och vi lät hyresgästerna bo kvar två år för att hinna bygga upp en renoveringsbuffert.

10 kommentarer:

 1. Jättefint! Ni måste känna er såå stolta. Jag beundrar er och följer med spänning ert hårda, duktiga och inspirerande arbete. Själv har jag pausat drömmarna en smula, lever stressigt småbarnsliv till 100% och det som hör till. Läser istället hos er och håller lågan vid liv... =)

  SvaraRadera
 2. Ser superfint ut och jag har nu stoora förväntningar på stora huset;)

  Kram Annica

  SvaraRadera
 3. Hej
  Wow vilken skillnad det blev. Jättesnyggt

  SvaraRadera
 4. Wow! Detta har ni verkligen gjort bra! :) Är helt imponerad!

  SvaraRadera
 5. Wow, oj vilket jobb och OJ vilken skillnad! Jag blir så imponerad av folk som både vågar och klarar av sådana projekt.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 6. är ju jättefint! gillar färgen på huset!! vilket jobb ni lagt ner!! smart att göra garaget innan huset så ni kunde spara pengar..

  ha ett gott nytt år!

  stor kram sara

  SvaraRadera
 7. Vilken fin blogg och vilket jobb ni gör!!!Här kommer jag att titta in ofta!

  Sofia

  SvaraRadera
 8. Hjälp, vilket jobb! Det var verkligen inte dåligt gjort att fixa allt det där.

  Och vilket resultat - snyggt!

  Gott slut-hälsningar!

  SvaraRadera
 9. Jag blir jätteimpad av er.
  Vårt projekt är ingenting mot ert.
  Gott nytt år
  önskar Helene

  SvaraRadera
 10. If you could give more detailed information on some, I think it is even more perfect, and I need to obtain more information!
  Personalized Signature:金陵热线棋牌游戏中心,名城苏州游戏中心,云南信息港游戏,彭城视窗棋牌游戏中心,江苏互联星空棋牌游戏中心,广西休闲游戏中心,安徽棋牌游戏中心

  SvaraRadera

Annonser: