söndag 1 november 2009

Välkommen november!
Ja så var vi inne i november och det är jättekul att få byta månadsbild i lilla Ts kalender och vi. precis som på Elsa Beskows novemberbild, spenderar mycket tid framför brasan med en god bok eller tidning. Något som vi också spenderar mycket tid med är att fundera över planlösningen i badrummet. Vi hade ju som jag skrev i ett tidigare inlägg bestämt oss för en planlösning, nr 1 (fast mellanväggen ska vara av frostat glas) men sen fick J kalla fötter och vi började skissa fram fler förslag. Nu lutar jag mest åt nr 2 och J åt nr 3 fast med badkaret direkt till höger när man kommer in och handfaten där de höga svarat skåpen är. Det skulle vara jättekul att höra era tankar och funderingar! Rummet är ca 16 kvadrat och fyrkantigt, två fönster som vätter ner mot vattet och den enda inredning som är köpt är badkaret som ni kan se här.

Ps! För er som efterlyst bilder på min pumpa så måste jag tyvärr göra er besvikna, jag glömde helt bort att fota den igår och imorse hade den säckat ihop, men ni får lita på mig när jag säger att den inte var mycket att se =)

14 kommentarer:

 1. jag välkomnar oxå november! en m¨nad kvar till jul! igår högg jag mig en gran att sätta ute på altanen. myyyys!

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag tycker nog "ettan" är bäst trots allt. För då kan man ligga i badet och titta ut genom fönstret. Håll fast vid den idén. /Maria

  SvaraRadera
 3. Hallo.
  Tycker att ni absolut ska ta vara på er underbara utsikt mot vattnet. Men rummet känns i alt nr 2 aningen stelt (är inte själv så förtjust i att placera föremålen längst väggar), kanske kan man ställa badkaret lite på diagonalen för rörelse? Om handfaten står längst vä vägg, ställ toan bortom dessa riktad mot fönsterväggen? Och nyttja den ändå stora ytan i mitten av rummet till en snygg sittmöbel, typ stor puff eller liknande. Duschen blir fin bakom väggdelen.
  Ser fram emot ert tjusiga resultat!
  Tänk så roligt ni har om dagarna... Avis, helt klart.
  Kram =)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag tycker (som säkert de flesta) att ni ska ta vara på utsikten över vattnet, kanske bygga upp badkaret lite och utnyttja golvyta till det? Toa och dusch kan vara inåt väggen vid högskåpen istället för ute på golvet, låt badkaret vara i centrum och inred kring det med mys!

  SvaraRadera
 5. Jag som har varit med om 2 fuktskador skulle aldrig sätta bad/dusch framför fönstret. Kollar man dom som har bad vid ett fönster är det alltid svarta prickar på fönsterkarmarna eftersom man ändå duschar lite grann där (även om man försöker vara försiktig).

  Ni som har så underbar utsikt kan ju ligga och kolla ut i alla andra rum! =)

  SvaraRadera
 6. Nummer två, helt klart! Bada med utsikt :) och resten gömt.

  SvaraRadera
 7. Välj nr 1. Helt klart den mer strukturerade och trevliga planlösningen. Blir hur tjusigt som helst. Om jag ssk nämna några nackdelar som jag ser med att ha badkaret vid fönstret (har det själv): Det blir bara kallt och dragigt att ligga i badet vid fönstret. Sen immar fönstren igen om badkaret är helt nära och då ser ni inte den vackra utsikten :-)Lycka till med er renovering. SKa bli mycket spännande att få se hur det blir/ A-K

  SvaraRadera
 8. Hej !
  Jag tror nog att jag gillar 2:an bäst. Det är inte lätt att välja ibland.

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 9. Det enda jag tänker på är att toaletten bör vara nära ett handfat.
  Annars tycker jag själv det är jätte svårt att välja.

  Kram Helene

  SvaraRadera
 10. Är inte säker på vilken som är bäst. Men en sak är jag säker på, jag skulle också vilja ha ett så stort badrum - 4ggr större än vårt mini :)


  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 11. Oj svårt att välja en favorit. Men det kommer att bli kanon vad ni än beslutar er för! Ett så stort badrum är min stora drömm!!!

  SvaraRadera
 12. Jag gillar den översta bilden bäst, fast jag skulle vija byta plats på dom svarta skåpen och handfaten. Tycker inte om att ha lång väg mellan toa å handfat nämligen. Håller med om att det inte är vettigt att ha ett badkar under ett fönster som någon annan också påpekade.
  /Anna

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Åh vad fint det kommer att bli! Jag håller med några andra här: det är skönt att ha nära mellan handfat och toalett.
  Jag tänkte på det annars, det mest frekvent använda i badrummet uppe är toaletten, så även om det kanske inte är mysigast att ha toan det första man ser när man kommer in är det kanske dumt att bygga den längst in borta, och att man ser vart den är när man kommer in.
  Usch jag förstår att ni tycker det är svårt att välja, för trots det jag skrivit ovan måste jag säga att jag gillar 1:an bäst! =)

  SvaraRadera
 14. Wow, vad häftigt att kunna göra rum i 3D-program, man får ju VERKLIGEN en bild om hur det ska se ut. :D

  Vad är det för program du använt?

  SvaraRadera

Annonser: