tisdag 5 januari 2010

Uppdatering av badrummet!


På begäran har det blivit dax för en liten uppdatering av badrummet. Innan vi började förvandligen från hyreshus till enfamiljshus så fungerade det här rummet som sovrum i en av lägenheterna. Nu har vi bytt ut balkongdörren mot två fönster, byggt igen de två dörröppningarna för att istället öppna upp en ny, reglat väggar och tak, isolerat, gipsat, dragit el, vatten och avlopp och gjutit nytt golv. Klicka här för att se hur vi har tänkt att badrummet ska se ut och här för att se hur det såg ut förut.

Översta bilden visar var det fristående badkaret ska stå, det svarta hålet är en inbyggd hylla som vi gjort för att kunna ställa doftljuset, vinglaset, badskummet och badankan på. Den andra bilden visar var vår dubbeldusch ska vara även den har fått en inbyggd hylla för schampoflaskor etc. Tredje bilden är tagen från duschplatsen och ut mot dörren, bredvid dörren har vi byggt en infällt skåp som vi hoppas ska sluka mycket badrumsartiklar, jag är som ni kanske märker en riktig sucker för snygg och praktisk förvaring =) Där rören sticker upp i mitten av bilden ska handfaten placeras. Sista bilden är tagen från dörren och längst in kan ni se var toaletten ska placeras.

Visst är det lite lustigt att så mycket som vi fick ändra, tänka om och fundera innan vi kom fram till planlösningen att den nu kan kännas så självklar att jag inte kan förstå hur vi kunde fundera på någon annan lösning. Men ett stort beslut som vi ännu inte lyckats ta är valet av kakel och klinker men eftersom det snart börjar vara färdigt för kakling så ska vi på torsdag åka till varenda kakelbutik i stan och vi ger oss inte förrän vi bestämt oss! Har ni några tips på trevliga inspirationssidor gör ni mig överlycklig om ni delar med er!

15 kommentarer:

 1. Kul med uppdatering och att det börjar hända grejer!

  Ert badrum kommer verkligen att bli supersnyggt, praktiskt & elegant!

  Som du säger, planlösningen känns klockren!

  Det är en djungel där ute av kakel och klinkers, inte det lättaste att välja. Härhemma har vi svart stora klinkers och vita mindre plattor på väggarna.

  I ett nytt badrum vi gör nu så har vi precis val grått klinkergolv som liknar betong och stora avlånga vita matta plattor på väggarna.

  Jag tycker ni ska satsa på något stilrent, snyggt och enkelt som håller längre! Men kanske göra någon snygg fondvägg eller använda något annat materialval i en del av badrummet, förslagsvis vid delen för handfat och WC.

  Tack för en bra blogg & Lycka till i jakten på klinkers/kakel :-)

  Kram M

  SvaraRadera
 2. Känner på mig att ert badrum kommer bli 2010 år snyggaste! ska bli så kul att få se när det är klart! NI är så grymt duktiga!!! :-D

  SvaraRadera
 3. Jag häpnar. Så snyggt det kommer att bli! Jag är precis som du en som letar efter smart förvaring, man kan ALDRIG få för mycket... Lycka till i kakelträsket!
  Kram

  SvaraRadera
 4. http://fc02.deviantart.com/fs21/f/2007/303/8/c/bathroom_by_Neellss.jpg

  http://2.bp.blogspot.com/_ZYy5hgi25pU/SDatK7mOR7I/AAAAAAAAAYo/NCslVQbi_dA/s320/plaza_Mika-Okko.jpg

  eller det räcker med www.badrumstrender.se - finns massa snyggt. Lycka till, jag är säker på att det blir hur snyggt som helst!

  SvaraRadera
 5. Perfekt planlösning!

  Vad gäller färgval skulle jag nog satsa på klassiskt vitt kakel på väggarna, mjukt sandfärgat klinker på golvet. Jag tror på ljusa naturfärger som gör det så enkelt att lägga till kulörer med hjälp av textilier samt att man inte ledsnar på det...
  Alternativt är en svart och vit rutitigt golv, lite sekelskifteskänsla... med vita väggar till.
  Vill man ha lite mer läckert badrum kulörmässigt är ju de marockanska kakel och klinkerserna snygga, med mustiga kulörer och härliga mönster...
  Ja inte är det lätt att välja inte i den djungel som råder!! Ni verkar dock ha en mycket säker smak så jag tror att vad ni än bestämmer er för kommer det att bli vansinnigt snyggt!!!
  Eller lite åt guldigt... havsblått...nej, det är lite tråkigt! Kopparbrunt...ganska läckert i stora härliga plattor...
  kramar, Marita

  SvaraRadera
 6. Hei :)
  Dere har vært så utrolig flinke til å pusse opp huset, og jeg KOSER meg VIRKELIG når jeg titter på bildene du legger ut:) Bloggen er en stor inspirasjonskilde!!!

  Ønsker deg et godt nyttår,
  Klem L :o)

  SvaraRadera
 7. Vad spännande! Ni är så duktiga. Gör ni allt själva?

  SvaraRadera
 8. Ni är verkligen duktiga.
  Angående duschen så tänk på att det inte blir så varmt i den när det är öppet från båda sidorna. Men det är snyggt ;)

  SvaraRadera
 9. Hej
  Oj, vad ni jobbar! Blir kul att se resultatet! Har tyvärr inte några inspirationssidor att delge dig men jag tycker att det brukar lösa sig när man kollar i butikerna. Lycka till med kakelinköpet! Det blir säkert supersnyggT!Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Vad spännande med en sån omfattande badrumsprojekt! Kommer såklart bli skitsnyggt! :)
  Vi ska nog renovera vårt lilla lilla badrum i år. Fast vi har bara ett badrum,en toa... Så det blir inte så himla kul...
  Jag tycker att det är såå snyggt med svart-vitrutigt klinkergolv och vita väggar. Det kommer vi nog att köra på.
  Vintage-Johanna har fällt in ett gammalt fönster som duschvägg, det var också så himla snyggt! Kolla hennes blogg om du är nyfiken.
  När man ska göra om är ju alla bloggar en riktig skattkista! Kolla dina favoriters badrum!
  Kramar Anna

  SvaraRadera
 11. Hejsan!

  Det verkar inte bli något litet trångt badrum direkt ;0). Vi byggde hus -08 och såhär i efterhand kan jag säga att det är badrummets kakel och klinker jag är mest nöjd med. Vi har vitt kakel med fasad kant på väggarna och svart vita golv. Klassiskt, stilrent och snyggt (tycker jag). Vi gjorde det lite roligare genom att göra en svart bård längs med väggen på golvet och ha som en matta i mindre klinker av samma sort under badkaret. Har själv sålt kakel och klinker och sett hur fort modet går på dessa svindyra varor. Det är tråkigt om man själv ledsnar efter några år...
  Lycka till med valet!
  /Anna

  SvaraRadera
 12. Himmel vad ni har jobbat på!! Vi har ju också renoverat ett Västerbottenshus från grunden,så jag vet hur mycket tid det verkligen handlar om. Förutom allt jobb ska man ju jaga både inredning, hantverkare och leta efter dom senaste rönen vad gäller el, vvs, golvvärmesystem och annat!! En eloge till er - kom bara ihåg att rymma hemmifrån ibland...Kul att du kommer ifrån umeåtrakten oxå!!!

  SvaraRadera
 13. De grå betongliknande plattorna kommer från Konradssons, men minns inte namnet på rak arm. Ska ta och kolla upp det!

  Ska även ta lite bilder så fort plattsättaren fått dem på plats. Våra plattor är 15 x 15 då badrummet är pyttelitet. Men hade jag varit i er sits så hade jag satsat på större avlång variant.

  Kram M

  SvaraRadera
 14. vit i både golv och väggar samt tak och sedan "färgade" linjer från golv till tak eller vägg till vägg för att markera handfat, toa, badkar och dusch

  snyggt med vitt och bra bas
  snyggare med enkla linjer för att markera och ge färg
  våga välja flerfärgat så får ni olika färger i olika ljus!

  heja heja det blir så fint!

  /m

  SvaraRadera
 15. Följer din blogg och era projekt med ständig häpnad över de underverk ni åstadkommer.
  Gällande kakelval så, även om jag är en förespråkare för sådant som håller i längden dvs neutralt svart/vitt, så är min absoluta favorit de badrum som finns på Görwälns slott i närheten av mitt hem. Har bott där och kan skicka egna bilder, men här ses ett av badrummen under deras, likt er, makalösa renovering.
  http://www.gorvalnsslott.se/blogg.asp/id/4060,%204060/lid/58730/kat/57571/datum/2008-10

  SvaraRadera

Annonser: