Idag fyller sambon år och det har firats med grillfest för halva tjocka släkten. Kusinerna har busat sig svettiga. Solen har gett en liten försmak av den sommar som väntar, de dyra men underbara svenska köpesjordgubbarna likaså. Pavlova till efterrätt blev pricken över i.
Så här gör jag min pavlova;
1. Marängbottnar: Sätt ugnen på 100°. Vispa 6 äggvitor till ett hårt skum. Häll i 3dl socker lite i taget och vispa tills du fått en fast maräng. Ibland blandar jag i lite Rice Crispies i marängen också för extra krisp.
2. Bred ut marängen till önskad storlek på två bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme på 100°.
4. Kolakräm: Blanda 5 äggulor, 0,5dl ljus sirap, 1dl socker, 1msk kakao och 0,5dl vispgrädde i en kastrull. Värm på medelhög värme tills krämen tjocknar, rör då och då. Krämen ska inte koka. Rör till sist ner 150g smör i bitar och låt det smälta. Ställ svalt och låt kallna.
5. Bred kolakrämen på den ena marängbotten, lägg på den andra och toppa med vispad grädde och massor och då menar jag massor av bär och ett par kvistar citronmeliss.
Mums och en skön vecka till er alla!