måndag 17 oktober 2011

Trendspaning 2012, del 1 - 'Pure'


Stefan Nilsson som reser världen över i sitt jobb som trendspanare och känner in strömmingar och trender höll alltså sin världspremiär av 2012 års trendföreläsning för oss på Trendgruppens bloggträff igår. Stefan hade delat in trenderna för 2012 i fem rubriker och den första får ni här;

'Pure'
Bilden ovan på Inga Sempés papperslampor 'Vapeur' symboliserar trenden 'Pure' fint tycker jag då ord som avskalat, enkelt och rent återkom flitigt under första delen utav Stefans engagerade framställning. Bilden passar extra bra eftersom papper kommer att vara materialet med stort M och belysning kommer att få en framträdande roll. Franska Inga Sempé kommer vi dessutom att få se mer utav då hon är Guest of Honour på möbelmässan.
Andra lampor i papper att hålla ögonen på är dessa av Anthony Dickens och David Taylor och sen har vi ju inte att förglömma IKEAs Varmluft.

Foto: It's a House med tillstånd från ROOM

I min egen trendspaning fann jag bland annat denna installation med papper i fönstret på ROOM och se även mina tidigare inlägg om papper här, här och här.
Pressbilder från Yasuragi

'Pure' är en fortsättning på den rustika trätrenden vi är mitt uppe i just nu (mer om den i ett senare inlägg) men nu kommer vi att få se mer utav de asiatiska influenserna, feng shui tankarna kommer att få ett uppsving och 2012 är året då vi tar en fiskpedikyr på Yasuragi SPA.

Nej nu ska jag krypa ner i min egen säng, borta bra men hemma bäst! 

3 kommentarer:

  1. Tack för första delen. Pure - känner spontant att detta är något jag gillar!

    SvaraRadera
  2. Bladd lenge i bloggen din...masse flott:)

    SvaraRadera
  3. Åg - gillar de pappersfyllda! Snyggt.

    SvaraRadera

Annonser: