After Eight kladdkaka
100g smör
250g After Eight
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk kakao
1 ½ tsk bakpulver
Smält smöret och tag sedan av det från plattan. rör ner 100g After Eight (12 rutor) och rör noga till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt blanda sedan med chokladsmeten. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör sedan ner i chokladsmeten. Använd en form med löstagbar kant, 21cm, grädda 18 min 175°. Ta sedan ut kakan och lägg på 150g After Eight (18 rutor) ställ in kakan i ugnen igen i ca 5 min ta ut och bred ut chokladen så att den täcker hela kakan. Låt svalna och servera gärna med vaniljglass, citronmeliss och färska jordgubbar. Ät och njut!
Stort grattis till dig Frida, maila mig din adress så kommer blandaren med posten inom kort!
Receptet på pricken från den klassiska boken Kladdkakor av Maria Öhrn.
SvaraRaderaGrattis till vinnaren !
SvaraRaderaKram
Anci
Asch då, jag som hoppats få en fiiin kran till köket.. Grattis till dig som vann!
SvaraRaderaKramiz aka