Den här glassen är inte low fat för fem öre men såå sagolikt god och ska det va så ska det tycker jag när det gäller glass och andra godsaker! Den är busenkel att göra, kräver ingen glassmaskin och ingen passning i frysen heller. Dessutom är den helt i klass med både Ben & Jerrys och Häagen-Dazs! OK har jag sålt in den tillräckligt?
Grundreceptet består av två ingredienser; vispgrädde och kondenserad mjölk. Allt du behöver göra är att vispa 5dl grädde och sedan försiktigt vända ner en burk kondenserad mjölk. Sedan kommer det svåraste momentet; att vänta medan den stelnar i frysen i ca 6 timmar. Galet svårt! Men du behöver inte öppna och röra en endaste gång under tiden och ut kommer den lenaste, krämigaste gräddglass du kan tänka dig så de är väl värt att väntas på!
Men det blir ju förstås ännu smarrigare med någon smaksättning, idag rörde jag ner 1 dl hasselnötscreme, lite hackade rostade hasselnötter och lite hackade chokladgodisar (ni vet de där med kola inuti och crisp utanpå) i den kondenserade mjölken innan jag blandade med grädden. Men variationerna är oändliga, vad skulle du smaksätta din glass med?
MUMS! Låter jättegott, tack för det tipset.
SvaraRaderaFin kväll!
Kram Maria
Herregud va gott det lät, måste jag prova! Kram
SvaraRaderaSpännande! Måste testas! Har aldrig använt kondencerad mjölk men är nyfiken på den lilla burken. Det ska visst gå att koka hela burken oöppnad och få en härlig kolasås också. Dags för shopping!
SvaraRaderaSara
Det receptet har jag aldrig hört. Då har jag ändå bott i USA över sju år, home of condensed milk. Ska leta upp och testa här i Madrid, dit vi just flyttat.
SvaraRaderaTack för tipset!
Det där måste absolut provas. Tack för tipset./Ingela
SvaraRaderaTack för tipset! Det där måste jag bara prova :)
SvaraRaderaLåter supergott!!! Ska testas vid tillfälle. Du är så duktig på att hitta, och inspirera oss som kikar in här, med de där recepten med det lilla extra.
SvaraRaderaOjoj,så gott det lät! Kondenserad mjölk är ju farligt gott! Jag skulle gärna smaksätta med polkagris eller turkisk peppar!
SvaraRaderaDet lät så himla gott så att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen. Ska definitivt testas!
SvaraRaderaMen är du sann!?
SvaraRaderaMåste ju bara testa detta.
Den kondenserade mjölken. Ska den direkt ur burken, eller ska den kokas till kola först?
Hur som helst dregglar jag. Inte bra så tidigt en måndag morgon;)
Kram Susanne
Oj, det låter farligt gott...
SvaraRaderaJag gjorde glass för flera år sedan med kondenserad mjölk. Hade som du vispad grädde och smaksatte med saft från pressade apelsiner. La "glassen" i de tomma apelsinskalshalvorna och in i frysen!
Din variant med godis måste jag prova, tror den är ett strå vassare...
Monica
... låter helt fantastiskt... som ngn annan också frågat , skall kondenserade mjölken inte kokas eller så ?
SvaraRadera// elisabeth i Vännäsby
Sara: Det går mycket bra att göra kolasås, dock tar det en hel evighet, åtta timmar ska burken kokas...
SvaraRaderaAnna: det lät supersmarrigt, skulle tro att den skulle bli lite mindre mäktig i smaken då, min variant äter man inga mängder av.
Susanne & Elisabeth: Nej den behöver inte kokas alls.
Galet vad god och spännande den glassen såg ut!!! MUMS
SvaraRaderaHittade din blogg i går och läser bakåt... Jag är så imponerad av allt! Denna ska jag definitivt prova, kan tänka mig att smaksätta med hemgjorda romrussin eller varför inte helt enkelt jordgubbar och maffig smuldeg? Å... vilken tur jag började på viktväktarna i går! ;-)
SvaraRaderaVar hittar man kondenserad mjölk på affären?
SvaraRaderaLåter ljuuvligt gott!!
SvaraRaderaSka test laga idag, smaksättningen blir egna blåbär å hallon. Mums!
Gud så gott det lät, det ska garanterat testas inom kort!
SvaraRadera